Paulina87 Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 A kiedy będzie Pixie w Polsacie? I w jakim programie? W Interwencji?
andzia69 Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 wczoraj nie mogłam otworzyć zadnego watku:angryy: mam nadzieję, ze już więcej tak się nie będzie robiło:shake: Goniu - dużo mocy ci przesyłam:loveu: oby było już tylko lepiej bo się psychicznie wykończysz Ucałuj Pixi w pychola:p
GoniaP Posted September 12, 2008 Author Posted September 12, 2008 Pixunia dziś biedniutka strasznie :-( Ma wysoką gorączkę i chyba ją boli, bo słabiutka jest, nieruchliwa, smutna i stęka :placz: Byliśmy właśnie u weta, dostała co trzeba, znów się zestresowała. Jutro znów wizyta. Dziś zapłaciłam kolejną fakturę na 897zł
GoniaP Posted September 12, 2008 Author Posted September 12, 2008 [quote name='Paulina87']A kiedy będzie Pixie w Polsacie? I w jakim programie? W Interwencji?[/quote] Jak tylko się dowiem, dam Wam znać ;)
Helga&Ares Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 [quote name='GoniaP']Pixunia dziś biedniutka strasznie :-( Ma wysoką gorączkę i chyba ją boli, bo słabiutka jest, nieruchliwa, smutna i stęka :placz: Byliśmy właśnie u weta, dostała co trzeba, znów się zestresowała. [/quote] ojej, biedulka:-( Buziak w brzusio proszę Niuni przekazać :loveu: czy gąska dotarła?
MonikaP Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 [quote name='GoniaP']Pixunia dziś biedniutka strasznie :-( Ma wysoką gorączkę i chyba ją boli, bo słabiutka jest, nieruchliwa, smutna i stęka :placz: Byliśmy właśnie u weta, dostała co trzeba, znów się zestresowała. Jutro znów wizyta. Dziś zapłaciłam kolejną fakturę na 897zł[/quote] Biedna sunia :-(. A wet mówił, od czego ta gorączka? Czy to normalna reakcja po operacji, czy coś się (odpukać) zainfekowało?
andzia69 Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 niedobrze:-( biedna sunia:shake: mam nadzieję, że nie dzieje się nic złego:placz:
GoniaP Posted September 12, 2008 Author Posted September 12, 2008 [quote name='Helga&Ares']ojej, biedulka:-( Buziak w brzusio proszę Niuni przekazać :loveu: czy gąska dotarła?[/quote] Dziękuję Ci Domi. Z tego wszystkiego zapomniałam Ci podziękować za gąskę, która już straciła głowę :loveu: Pixie ma do niej słabość, ale nie zostawiamy jej samej z gąską, żeby nie połknęła gumy ;) Jesteś bardzo kochana, że pomyślałaś :loveu:
GoniaP Posted September 12, 2008 Author Posted September 12, 2008 Gorączka to ponoć normalna reakcja po operacji. Ale w takim stanie Pixie jeszcze nie widziałam :placz: Ile ta bidulka się nacierpi!! Myślę, że oprócz niewątpliwego bólu, który odczuwa, nasza niunia trochę siadła psychicznie :placz:
MonikaP Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 [quote name='GoniaP']Gorączka to ponoć normalna reakcja po operacji. Ale w takim stanie Pixie jeszcze nie widziałam :placz: Ile ta bidulka się nacierpi!! Myślę, że oprócz niewątpliwego bólu, który odczuwa, nasza niunia trochę siadła psychicznie :placz:[/quote] Rozumiem,że dostała teraz coś p/bólowego i p/zapalnego...A na weekend wet coś dał na wszelki wypadek?
GoniaP Posted September 12, 2008 Author Posted September 12, 2008 [quote name='MonikaP']Rozumiem,że dostała teraz coś p/bólowego i p/zapalnego...A na weekend wet coś dał na wszelki wypadek?[/quote] Wet jutro w gabinecie. Jedziemy tam...
MonikaP Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 [quote name='GoniaP']Wet jutro w gabinecie. Jedziemy tam...[/quote] Oby tylko noc jakoś przetrzymała...z każdym dniem będzie lepiej...
GoniaP Posted September 12, 2008 Author Posted September 12, 2008 [quote name='MonikaP']Oby tylko noc jakoś przetrzymała...z każdym dniem będzie lepiej...[/quote] Będziemy z nią... I chcę już doczekać czasu, kiedy nie będzie mowy o komplikacjach, i Pixie zacznie zdrowieć... Co najmniej 3 tygodnie będzie chodzić w usztywnieniu... Uwolniona łapa wygina się w "u" gdy stąpa :shake: i jest krzywa w nadgarstku...:shake:Ja nie mogę na to patrzeć, bo wydaje mi się, że zaraz trzaśnie. Wet mnie uspokaja, że nie. Chciałam kupić jakiś usztywniacz, ale przekonywał mnie, że nie trzeba. Staw jest bardzo gorący.
MonikaP Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 [quote name='GoniaP']Będziemy z nią... I chcę już doczekać czasu, kiedy nie będzie mowy o komplikacjach, i Pixie zacznie zdrowieć... Co najmniej 3 tygodnie będzie chodzić w usztywnieniu... Uwolniona łapa wygina się w "u" gdy stąpa :shake: i jest krzywa w nadgarstku...:shake:Ja nie mogę na to patrzeć, bo wydaje mi się, że zaraz trzaśnie. [/quote] Ale nie ciągnie nią po ziemi, jak Jeżynka?
andzia69 Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 [quote name='GoniaP'] Staw jest bardzo gorący.[/quote] Goniu - jak staw jest gorący znaczy sie, ze chory:-(...można jej przykładać na ten staw zimne okłady z altacetu...na pewno przyniesie jej ulgę
GoniaP Posted September 12, 2008 Author Posted September 12, 2008 [quote name='andzia69']Goniu - jak staw jest gorący znaczy sie, ze chory:-(...można jej przykładać na ten staw zimne okłady z altacetu...na pewno przyniesie jej ulgę[/quote] Wet powiedział, że to znaczy, że zachodzą jeszcze procesy gojenne... W medycynie ludzkiej, odchodzi się od długotrwałego usztywniania kończyn... Mam łeb jak sklep od tego wszystkiego. Chciałabym na chwilę wejść w ciało Pixie i poczuć co ją boli i jak. Może wtedy mogłabym bardziej pomóc...
GoniaP Posted September 12, 2008 Author Posted September 12, 2008 [quote name='MonikaP']Ale nie ciągnie nią po ziemi, jak Jeżynka?[/quote] Nie, zupełnie nie. Stąpa na tą nóżkę, ale staw wygina się w drugą stronę. Wet powiedział, że to tzw miękka łapa.
andzia69 Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 Goniu - ale ten staw nie był uszkodzony? czy był? jeśli nie był, a występuje tzw miękka łapa czyli mniej wiecej to: [IMG]http://img375.imageshack.us/img375/45/p7190037iw0.jpg[/IMG] a tak miał leczone min. te łapki: [IMG]http://img172.imageshack.us/img172/1948/obraz028bfk8.jpg[/IMG] to to może być wynik pourazowych obrazen stawów albo problemów z trzustką jak w wypadku Szarika: "zwiotczenie miesni i nadgarstki wskazuja na brak selenu. Poprostu wiezadła, sciegna, mięsnie nie trzymaja i stad tez dochodzi do rozluźneinia nadgarstka w obrebie stawów" i pobadaniach Szarika wyszło: "no i mamy niewydolnosc trzustki! Szarik dostał - Kreon 1000 enzymy trzustkowe, jedna kapsulka do każdego posiłku(20 tab/ 18zł) - Selen 50, jedna tabletka, godz przed każdym posiłkiem(30 tab/11zł) - witamina E w kroplach(7zł) - wit C - leczniczą dawkę arthroflexu,czyli 5 ml/ dzień we wtorek gips bedzie zmieniony na plastkikowe łupki (ok 80zł)wielokrotnego użutku, zdejmowane do ćwiczeń i masażu. -tabletki zelatynowe nie sa dostepne, moze byc wywar z łapek lub galaretka.."
GoniaP Posted September 12, 2008 Author Posted September 12, 2008 [quote name='andzia69']Goniu - ale ten staw nie był uszkodzony? czy był? [/quote]Był Andziu uszkodzony - złamanie z przemieszczeniem. I zrosło się niekontrolowanie, samoistnie. Ale aż tak drastycznie jak na tych zdjęciach, to on nie wygląda.
andzia69 Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 Goniu...ale moze tak dla spokojnosti zrobić jej badania na ta trzustkę....sama nie wiem:shake: ale na ten gorący staw zrob jej okład z altacetu;) ulzy jej na pewno;);)
MonikaP Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 No właśnie, Altacet, albo - jeśli wet pozwoli na ochładzanie tego miejsca, specjalny chłodny żelowy kompres.
Tengusia Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 Pilnie Potrzebuje Kogos Z Okolic Pozniania (miejscowosc Manieczki) Do Wizyty Przedadopcyjnej !!!!! Jesli Bedzie Ok To Nasz Mlody Pitbullek W Poniedzialek Pojedzie Do Domu !!!!! Pomocy !!!!! [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10873402#post10873402[/URL]
Isadora7 Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 [CENTER][IMG]http://images6.fotosik.pl/276/8cb7caab19a0b84c.png[/IMG] [B]GoniaP nie ma netu[/B] :p [/CENTER]
Helga&Ares Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 a może ktoś nagra i wrzuci do internetu? Pewnie nie każdy będzie mógł oglądać...
Recommended Posts