andzia69 Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 czyli ta łapa ma sobie sama zrosnać????:crazyeye: z odłamkami???:shake:
majqa Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 [quote name='andzia69']czyli ta łapa ma sobie sama zrosnać????:crazyeye: z odłamkami???:shake:[/quote] Andziu, jasne, że za przeproszeniem może się zrosnąć "w cały świat" lub wytwarza się, zależnie od miejsca złamania i przy braku zrostu tzw. staw rzekomy, coś, czego natura nie przewidziała. My, co podkreślam, nie wiemy jednak, z jakim złamaniem mamy do czynienia, jak również, czy i co zostało zrobione/ nadal jest robione dla dobra suni.
Kamila_s Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 majga napisalam juz do Irenki i szukam ludzi z Poznania...moze ktos pojawi sie na forum!!!
Ra_dunia Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 Cholera co za sprawa... :angryy: Co za głupie babsko... Jak mogę pomóc? Niestety tylko w tym tygodniu jestem w Poznaniu. Potem będę dopiero w drugim tygodniu września...
Kamila_s Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 Radunia dziekuje,ze przyszlas..chodzi o to,zeby ustalic: Czy podjęto jakieś leczenie, jeśli to jakie i jak można pomóc. Diagnoza!!! Jaka jest sunia, jakiego jej domku szukać, czy może dołączyć do innych psów etc. Aha. Super by było zdobycie lepszych fotek.
majqa Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 [quote name='Ra_dunia'](...)Jak mogę pomóc? Niestety tylko w tym tygodniu jestem w Poznaniu. Potem będę dopiero w drugim tygodniu września...[/quote] Wyłącznie interesują mnie konkrety, Ra_duniu. Lepsze fotki (pod kątem ogłoszeń). Czy podjęto leczenie, jakie, jaka jest diagnoza, rokowania. Ponadto - również pod kątem ogłoszeń...... Skoro sunia była wcześniej na stronie schronu to coś o niej wiadomo tym samym...wiek, charakter, stosunek do innych zwierząt, do ludzi (mój kierunek myślenia - jakiego domku jej szukać, do jakiego powinna trafić, bo że bez balkonu to już wiem...:angryy:), krótko i prosto - ile wlezie info o samej suni, by zrobić jak najbardziej właściwie ułożyć dla niej tekst do ogłoszeń. Może szło by pogadać z pracownikami, którzy znali sunię z czasów przed jej adopcją? Kamilko, dziękuję!:loveu:
majqa Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 Oops. Wymiana postów, niemal jak z kalki Kamilko ;).
Ra_dunia Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 [quote name='GoniaP']Sprawa jasna... Incydent miał miejsce 2 sierpnia - weekend. Schronisko zostało wezwane na miejsce zdarzenia, i odwiozło ją do kliniki na Grunwaldzkiej. Istnieje raport z obdukcji. Suka ma złamanie odłamkowe jednej z łap, oraz skręcenie nadgarstka łapy drugiej. Obecnie przebywa w szpitalu schroniska bez nadzoru lekarza weterynarii (chorobowe) i tylko pod opieka techników. Łapy ma usztywnione i kwitnie tam sobie... Co robimy?[/quote] GoniaP na większość odpowiedziała. W którym schronisku jest sunia? Na Bukowskiej?
GoniaP Posted August 20, 2008 Author Posted August 20, 2008 A ja poproszę o zaniechanie wszelkich ruchów do jutra wieczór.
Ra_dunia Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 Ok - nie zdążyłam przeczytać co napisała Majqa :) Już wiem o jakie info chodzi... Akurat grzebie na stronie schroniska... Edit: jakby co - będę czekała na info.
majqa Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 [quote name='GoniaP']A ja poproszę o zaniechanie wszelkich ruchów do jutra wieczór.[/quote] Yes, sir!!!
majqa Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 [quote name='GoniaP'](...) Suka ma złamanie odłamkowe jednej z łap, oraz skręcenie nadgarstka łapy drugiej. Obecnie przebywa w szpitalu schroniska bez nadzoru lekarza weterynarii (chorobowe) i tylko pod opieka techników. Łapy ma usztywnione i kwitnie tam sobie...(...)[/quote] Szlag. Wpis Andzi przerzucił stronę i już wpis Goni umknął. Przepraszam.
GoniaP Posted August 20, 2008 Author Posted August 20, 2008 Dla zainteresowanych link do sprawy Sułtana opisanej w GW. To działo się ponad rok temu, kiedy związana byłam z fundacją FCEF. Nie pomogły prośby, błagania, wreszcie interwencja z policją. Zadziałały media. Sułtan został zoperowany na SGGW w Warszawie, stanał na nogi i od roku jest w nowym domu pełen życia, werwy i szczęścia. [url]http://miasta.gazeta.pl/poznan/1,36037,4210144.html[/url] Zdjęcia z "ukrytej kamery" [IMG]http://img359.imageshack.us/img359/9312/resizeof200703110074zg6.jpg[/IMG] Zdjęcie zrobione podczas interwencji z policją - z cyklu "zdążyli posprzatać"[IMG]http://img359.imageshack.us/img359/4655/resizeof200703250108qs5.jpg[/IMG] Pierwsze kroki po operacji na SGGW [IMG]http://img359.imageshack.us/img359/5231/stojcysutanoe6.jpg[/IMG] Rekonwalescencja... [IMG]http://img359.imageshack.us/img359/5305/obraz137gh3.jpg[/IMG] w nowym domu :) [IMG]http://img359.imageshack.us/img359/1431/zdjcie0231hv0.jpg[/IMG]
andzia69 Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 pamiętam Sułtanka...i bordozia...i wiele innych, które schron miał głęboko w tyle:angryy:
Ra_dunia Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 to właśnie jest najgorsze - brak chęci współpracy. Na ofertę pomocy reagowanie zdziwieniem, ostrym sprzeciwem a w najlepszym wypadku łaskawym przyzwoleniem... Ostatnio staramy się znaleźć dom niewidomemu starszemu psu z innego schroniska (nie tego opisywanego). Chciałam mu porobić badania. Ale nie mogę, bo według kierownictwa pies jest za stary na adopcje i w ogóle to nikt go nie będzie chciał, i po co psa męczyć, przecież on jest szczęśliwy w schroniskowym boksie... :-( Po prostu ręce opadają...
GoniaP Posted August 21, 2008 Author Posted August 21, 2008 Od dziś ma na imię Pixie... Nie jest pitt bullką, tylko amstaffką, piekną młodą i bardzo, bardzo biedną. Owo zdarzenie miało miejsce 2 sierpnia br. Jak już wspominałam, 2 sierpnia trafiła na oględziny do dyżurnego szpitala. Lekarz dyżurny nie zaopatrzył jej wcale, zabandażował jedynie jedną łapę. Sunia trafiła następnego dnia do schroniskowego szpitala, i bez opieki lekarskiej czekała na wybawienie aż do dziś. Dziś bowiem udało mi się ją zabrać na badania do renomowanej kliniki i wspaniałego specjalisty. Zaraz wkleję raport z oględzin... A tu macie zdjęcia: [URL]http://picasaweb.google.pl/Bolutojo/AmstaffkaPixie[/URL] Serce mi krwawiło jak musiałam ją odwieźć z powrotem do schroniska. A ona? Cóż, posiusiała się ze strachu. Jutro o 14 operacja jednej łapki. Za jakiś czas, operacja łapki drugiej! Błagam, szukajcie tymczasu od jutra, szukajcie jej domu!
GoniaP Posted August 21, 2008 Author Posted August 21, 2008 [IMG]http://img142.imageshack.us/img142/7941/obraz28uh0.jpg[/IMG]
Kamila_s Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 majga czekam na tekst..ja robie jzu tapetke dla Piksi!
andzia69 Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 Goniu - to pitka red noska - ale nieważne;) boshe - to straszne, nie dosć, ze została potraktowana jak śmieć przez właścicieli to schron nie potraktował jej lepiej - pizgnął jak worek ze śmieciami w kąt celi i zadowoleni wszyscy:shake::-(:-(:-(
Paulina87 Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 Ja mogę wystawić aukcję na allegro potrzebuję tylko pomocy w zredagowaniu tekstu. Dobrze, że się nią zajęliście. Dałabym sobie głowę uciąć, że to pit bullka ze względu na kolor i budowę, no ale możliwe, że się pomyliłam.
GoniaP Posted August 21, 2008 Author Posted August 21, 2008 [quote name='andzia69']Goniu - to pitka red noska - ale nieważne;) [/quote] nie będę sie kłócić z Tobą jako ekspertem. Ja nie mam pojecia o rasach. Widać, że wet tez nie :lol: [quote name='andzia69'] boshe - to straszne, nie dosć, ze została potraktowana jak śmieć przez właścicieli to schron nie potraktował jej lepiej - pizgnął jak worek ze śmieciami w kąt celi i zadowoleni wszyscy:shake::-(:-(:-([/quote] prawie 3 tygodnie bez pomocy... w strasznym bólu.... :placz::placz::placz:
Isadora7 Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 Się melduję, sorry ale nie jestem w stanie więcej powiedzieć, szok. Cisną sie na usta same "panienki", ręce i cycki opadają a nóż w kieszeni się otwiera.
GoniaP Posted August 21, 2008 Author Posted August 21, 2008 [quote name='Paulina87']Ja mogę wystawić aukcję na allegro potrzebuję tylko pomocy w zredagowaniu tekstu. Dobrze, że się nią zajęliście. Dałabym sobie głowę uciąć, że to pit bullka ze względu na kolor i budowę, no ale możliwe, że się pomyliłam.[/quote] No widzisz, okazuje się, że to jednak bullka. Dla mnie to po prostu cierpiący pies, którego wzroku, jak go zostawiałam w okropnym szpitalnym boksie, nie mogę zapomnieć :placz::placz::placz: Co do aukcji, to już jest przygotowywana przez Majgę i Isadorę. Ale dzięki za ofertę :)
majqa Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 [B]Paulinko[/B], zrobię tekst, wypasione graficznie allegro zrobi Isadora7, już to jest z nią ustalone. Dajcie mi chwilę, bo dziś spałam tylko 3h i wio do roboty. Mam jeszcze coś do załatwienia i dziergam tekst. Wstawiam go potem na wątek, żeby sunię poogłszać i poza allegro. Natomiast... Jeśli możesz [B]Paulinko[/B], zmodyfikuj tytuł - wstaw imię, rasę, info, że wyrzucona z 4p. -błagamy o DT i pomoc na leczenie. Np. Pitt bull-Pixie wyrzucona z 4p. błaga Poznań o DT/pomoc w leczeniu!
majqa Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 [quote name='GoniaP'](...) [URL]http://picasaweb.google.pl/Bolutojo/AmstaffkaPixie[/URL] (...)[/quote] [B]Paulinko[/B],[B] jeśli to nie kłopot, wstaw może zdjęcia z linku wprost na wątek. Link tak nie bije po oczach, bywa, że zostaje niezauważony, a nic tak nie przemawia do ludzi, jak obraz podany wprost.[/B] Zmykam na ok.1h, wracam, melduję się na wątku i siadam do tekstu....... [B]Goniu[/B], czekam na dane do wpłat, wyślij mi na mail (potrzebne będą i do tekstu; dane kontaktowe robię na Ciebie).
Recommended Posts