Isadora7 Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 [quote name='GoniaP']Isadorko, a Ty masz wgląd w moją galerię? No i nadal nie otrzymałam od Ciebie rachunku za aukcje :roll:[/quote] Tak mam wejsćie w galerię. Jutro napiszę nie ma dzisiaj głowy do niczego.
GoniaP Posted October 26, 2008 Author Posted October 26, 2008 [quote name='Isadora7']Tak mam wejsćie w galerię. Jutro napiszę nie ma dzisiaj głowy do niczego.[/quote] Zrozumiałe :calus: Utul Rambo od Pixie i jej fanów...
majqa Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 Dobranoc Kochani! :loveu:Ależ się cieszę, że Pixie jest z kiciami za pan brat!!! A...nie mówiłam? :razz: :multi:
agnethka Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Dzień Doberek :razz: Mizianko dla Pixie przesyłam :loveu:
Isadora7 Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Po pracy (muszę porobić zmiany) odpalę kolejną edycję aukcji Pixuni.:loveu::loveu::loveu:
sleepingbyday Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 cześć pixiefani. wróciłam i moge odpwierać ataki za nieprzystojne dowcipy o oddaniu pixie do schronu :diabloti: EDIT: MonikaP, zalinkuj mi, plis, aukcję ze staruszkami?
MonikaP Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 [quote name='sleepingbyday']cześć pixiefani. wróciłam i moge odpwierać ataki za nieprzystojne dowcipy o oddaniu pixie do schronu :diabloti: EDIT: MonikaP, zalinkuj mi, plis, aukcję ze staruszkami?[/quote] Aukcja dawno się skończyła, chyba nie ma takiej mozliwości,żeby wydostać jej treść z archiwum allegro, zresztą nie jestem zbyt zdolnym allegrowiczem, więc pewnie nie znam wszystkich opcji :oops:.
agnethka Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 jeśli ktoś ma daną aukcję w "obserwowanych" to ma możliwość podania linku do zakończonej aukcji - znajdzie go w zakładce "obserwowałem" ;)
Isadora7 Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 [quote name='MonikaP']Aukcja dawno się skończyła, chyba nie ma takiej mozliwości,żeby wydostać jej treść z archiwum allegro, zresztą nie jestem zbyt zdolnym allegrowiczem, więc pewnie nie znam wszystkich opcji :oops:.[/quote] O którą aukcje biegusia? O adopcyjna która sie skonczyła kilka godzin temu (wieczorem będzie następna edycja) czy o jakieś cegiełkowe? Druga edycja powinna być jeszcze widoczna: [URL="http://allegro.pl/item434231603_finezja_okrucienstwa_zadanego_suni_pit_bull_sos.html"]Finezja okrucieństwa zadanego suni pit bull. SOS! (434231603) - Aukcje internetowe Allegro[/URL] Cokolwiek potrzebne mam też zapisane w domu na płytkach wszystkie aukcje :p
sleepingbyday Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 aaa... a info o tych staruszkach gdzieś na dogo jest? jakiś wątek (znam 2 wątki staruszkowe, ale może jest jakiś inny?)
MonikaP Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 [quote name='sleepingbyday']aaa... a info o tych staruszkach gdzieś na dogo jest? jakiś wątek (znam 2 wątki staruszkowe, ale może jest jakiś inny?)[/quote] Sleepingbyday, ja po 4 latach szarpania się już zakończyłam współpracę ze schroniskiem poznańskim :-(. Powód - absolutny brak zainteresowania drugiej strony... Zakładanie im wątku mijało się z celem, bo schronisko nie tylko nie pozwoliło mi zrobić nic dla tych staruszków ( a mówiąc "staruszki" mam na myśli naprawdę niedołężne pieski, dla których eutanazja byłaby wybawieniem) za pieniądze, które udało mi się zebrać (ciekawa sprawa, prawda? schronisko nie jest zainteresowane poprawieniem bytu swoich podopiecznych, bo uważa, że tylko ptasiego mleka im brakuje...), ale także nie było w żaden sposób zainteresowane wyadoptowaniem ich. Nie mogłam ich nawet wyprowadzić z boksu, nie mówiąc o tym, że informacje o nich (i o wszystkich innych psach) są w schronisku szczątkowe... Zresztą jak szukać domu dla psa, który jest do kompleksowego leczenia, albo ze względu na wiek nie zniesie już żadnego zabiegu i tak naprawdę już tylko dobrej śmierci mu trzeba... :shake: Uprzedzając pytanie odpowiem od razu, że pomocą fundacji w leczeniu schronisko również nie było zainteresowane. Co tu zresztą dużo mówić - gdyby taką pomocą było zainteresowane, Pixie zostałaby zoperowana dwa dni po swoim "locie", bo schron bardzo dobrze wiedział, że może się do mnie zwrócić o pomoc w leczeniu, tym bardziej, że nie było wtedy weta na miejscu. P.S. Isadora, przepraszam, że tak mącę, nie chodzi o Twoją aukcję dla Pixie, tylko moje fundacyjne z zeszłego roku.
sleepingbyday Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 aha, czyli one były poznańskie... nie mącisz, to nie jest oftopik pod tytułem "patrzcie, jaką se nowom kieckem kupiłam".
Isadora7 Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Nic nie macisz, po prostu mysłałam ze coś potrzeba z aukcji Pixuni i mogłabym udostępnić.
MonikaP Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Przed chwilą weszłam na swoje konto, ale widzę, że nie ma tam żadnych starych aukcji - w ogóle nic - allegro chyba przenosi te zakończone do archiwum, albo kasuje :-(. Tak czy owak przedmiotem aukcji były zdjęcia starowinek poznańskich, wcześniej robiłam podobną aukcję dla szczeniąt i dla kotów (fcef finansowała wyposażenie szpitala dla kotów i na ten cel zbierane były pieniądze, a dla szczeniaczków była surowica i karma..i miała zostać zrobiona przed zimą szczeniaczkarnia....wszystko szlag trafił...) - zainteresowanie i odzew były po prostu niesamowite. Tu na Dogo był kiedyś bazarek na rzecz staruszków, z bransoletkami fundacyjnymi, ale też jest już chyba w archiwum.
agnethka Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 jeżeli to aukcja sprzed roku to raczej już na allegro nie znajdziesz... :roll: ale w bazarkach masz większą szansę... przynajmniej można spróbować...
MonikaP Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 [quote name='agnethka']jeżeli to aukcja sprzed roku to raczej już na allegro nie znajdziesz... :roll: ale w bazarkach masz większą szansę... przynajmniej można spróbować...[/quote] Nie,bazarku też już nie ma - bo gdy klikam na link, pokazuje się komunikat, że nie mam uprawnień itp. - czyli jest w archiwum. Zresztą, sprawa i tak jest już nieaktualna :-(.
sleepingbyday Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 ale mi nie chodzi o samą aukcję, tylko o staruszki....:oops:
MonikaP Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 [quote name='sleepingbyday']ale mi nie chodzi o samą aukcję, tylko o staruszki....:oops:[/quote] W poście drugim tego wątku są ich zdjęcia... Oczywiście to tylko kilka piesków, pomocy potrzebuje znacznie więcej...:shake: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f98/fundacja-canis-et-felis-w-schronisku-poznanskim-prosze-o-uwage-105100/[/URL]
GoniaP Posted October 27, 2008 Author Posted October 27, 2008 Wracając do młódki Pixie ;) Właśnie leży za mną na kanapie, chrapie i puszcza bąki :cool1: Kupki dziś nie było, bo pada :cool1: A jutro mamy ważny i ciężki dzień, mianowicie jedziemy na konsultację do dr Wąsiatycza... Trzymajcie kciuki, bo to będzie dzień prawdy...
Megi3 Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Z zazdrością patrzę, jak kot toleruje Pixie, ja moją kotkę musiałam oddać, mimo,ze była pierwsza przygarnięta. Po dwóch latach mieszkania z Daisy([SIZE=1]ona wcale jej nie atakowała, to kot się czaił i wbijał pazura w pupę psa[/SIZE]) kotka zaczęła wariować, najpierw atakowała dzieci potem mnie.Jest mi strasznie smutno i brakuje mi jej, ale nie było wyjścia mogło dojść do tragedii:placz:. Pozdrawiam
Isadora7 Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 [quote name='GoniaP']Wracając do młódki Pixie ;) Właśnie leży za mną na kanapie, chrapie i puszcza bąki :cool1: Kupki dziś nie było, bo pada :cool1: A jutro mamy ważny i ciężki dzień, mianowicie jedziemy na konsultację do dr Wąsiatycza... Trzymajcie kciuki, bo to będzie dzień prawdy...[/quote] Nazbieraj sobie tych bączków w słoiczki bo będzie ich brakować jak Pixunia do domku pójdzie :megagrin::megagrin::megagrin: sorry nie mogłam sie powstrzymać :laugh2_2:
agaga21 Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 [quote name='Isadora7']Nazbieraj sobie tych bączków w słoiczki bo będzie ich brakować jak Pixunia do domku pójdzie :megagrin::megagrin::megagrin: sorry nie mogłam sie powstrzymać :laugh2_2:[/quote] hahahaha!ale mnie rozbawiłaś!:evil_lol: jak mój misio bąka puści to wszyscy się ewakuują-łącznie z nim!
majqa Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 [quote name='agaga21'](...)jak mój misio bąka puści to wszyscy się ewakuują-łącznie z nim![/quote] I to świadczy o niezwykłej inteligencji Misia! :razz: Pixolku, oczywiście kciuki zaciśnięte za dzionek prawdy!
agaga21 Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 a czy jutro będą robione jakieś szczegółowe badania,rentgen itp. czy to wizyta kontrolna?
Recommended Posts