Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Kolejne bidy przygarnięte przez Kasię z Kociego Świata.

12 letnia Kropka

i jej 10-letni synek Maksio

Do adopcji muszą iść razem. Szukamy tylko DS.
Jedzą tylko i wyłącznie gotowane mięsko lub kurczaczka.

Edited by Zmysł
dodanie informacji o moderacji czyli systematycznym czyszczeniu wątku z "hopek"
  • Replies 875
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Psiaki zostały kupione w USA, a porzucone w Polsce. Podobno są rodowodowe.
Bardzo "fajna" historia:

Miał listonosz żonę i żyli sobie we dwoje. Ponieważ jedna pensja nie starczała na utrzymanie, listonosz wysłał swoją prymitywną żonę-nieroba do Stanów- może przywiezie jakieś "dulary". Żona, która niezbyt chętnie wychodziła poza teren zagrody, była przerażona. Ale listonosz się uparł.
I tak małżonka, po wielu trudach, wylądowała za oceanem. Oj ciężko było, ciężko. Gadają coś do ciebie, a ty nie rozumiesz, samochody wielgaśne jeżdżą wszędzie, a to jakiś czarny, albo żółty człowiek lezie.
Ale żona się zawzięła. Po roku nauczyła się, jak zadzwonić do Polski i przez telefon powiedziała mężowi, że jeszcze zostanie, zarobi, bo ma pracę i rzeczywiście płacą w "dularach".
Mąż się ucieszył. Jeszcze bardziej ucieszył się, gdy za dwa lata żona zadzwoniła ponownie i oznajmiła, że jeszcze trochę popracuje. Czekał, aż żona nauczy się też, jak przesyłać "dulary" do Polski.
Niestety, tego się nie doczekał. Za to dwa lata później znowu rozmawiał z żonką. Tym razem usłyszał łamaną polszczyzną, że ona nie wyobraża sobie dalszego życia z jakimś listonoszem i wnosi o rozwód.
Trochę się chłopina zmartwił, ale ani się obejrzał, już był rozwodnikiem.
A w trzy lata później doczekał się również widoku byłej już żony, która postanowiła odwiedzić dawną Ojczyznę.
Patrząc z nieukrywanym obrzydzeniem na domostwo listonosza, wręczyła mu podarek - dwa malutkie pieski rasy listonoszowi nieznanej i urody również niewidzianej wcześniej. Oznajmiła, że oddaje psiaki listonoszowi pod krótką opiekę, a jak będzie wracać do siebie(Hameryki znaczy się), to się po nie zgłosi.
Następny kontakt nawiązała będąc już w Stanach. Listonosz usłyszał, że psy kupiła, jak była na nie moda, a teraz moda się skończyła, a poza tym Dżordż ma uczulenie, no i powodzenia.
I tak pieski zostały u listonosza. A listonosz nie ma na nie pomysłu.

Posted

Psiaki są pod patronatem, co oznacza stałą opiekę, Kasi z Kociego Świata.
Pan listonosz starał się o nie dbać, ale z różnym skutkiem. Pieski były bardzo zapchlone, pazurki miały tak przerośnięte, że plątały im się paluszki.

Posted

Gdy na pół minuty straci mamusię z oczu podnosi niebywały rwetes. Gdy nie może wejść do łóżka-podobnie.
Ma zerwane ścięgna w trzech łapkach:-(

Posted

BIANKA1 napisał(a):
Historyjka super :cool3: Ktoś sie mnie pytał o moją była tymczasowiczke ,cziłke ciPulke :evil_lol: Zaraz znajde i podesle wątek :cool3:

dzięki. :loveu::loveu::loveu:

Posted

Zmysł napisał(a):
dzięki. :loveu::loveu::loveu:

Juz podesłałam . To Ciotka Moderatorka :lol: Takie to małe , że 1 czy 2 to zadna różnica :cool3:Może akurat coś sie trafi maluchom .

Posted

BIANKA1 napisał(a):
Juz podesłałam . To Ciotka Moderatorka :lol: Takie to małe , że 1 czy 2 to zadna różnica :cool3:Może akurat coś sie trafi maluchom .

a gdzie ten wątek?

Posted

BIANKA1 napisał(a):
Mojej ciPulki ? :cool3:
Bo Ciotka sie mnie zapytywała w zeszłym tygodniu na pw .
CiPulka ma juz dom :loveu:

aha, a co to za Ciocia?

Posted

Rozsyłam po kim się da :cool3:
A może ktoś by zrobił maila przechodniego ??? Często mam duże odzewy z tych maili ;) Wujku Zmyśle, do roboty :mad:

Posted

Isabel napisał(a):
Historia z listonoszem świetna, samo życie:evil_lol:

.............i żeby nie biedne psiaki, które są w tej historii zupełnie niewinne, możnaby nakręcić super komedię :evil_lol:

Posted

MiNiA napisał(a):
to musiało mi to umknąc przy czytaniu,:roll:

Zmysł napisał(a):

Do adopcji muszą iść razem. Szukamy tylko DS.
Jedzą tylko i wyłącznie gotowane mięsko lub kurczaczka.

Być może umknęło ;)