Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Nika na razie jest w dt, więc domy stałego jeszcze szukamy.

Potwierdzam niedzielny udział w festynie rodzinnym na parkingu przy pl.Hallera.

Trzeba być koło 12, by rozłożyć stoisko. Jutro będę znała resztę szczegółów organizacyjnych, tzn. czy zagwarantują nam stoliki i krzesła.

Posted

[quote name='esperanza']Mam nawet zdjęcia z pogadanki, więc wyślę Ci do wstawienia na stronę razem z plakatem, bo za tydzień będziemy na Dniu Ziemi w Ostrołęce.[/QUOTE]

No i nic nie dostalam wiec sie przypominam!!!!! Alo alo :-D

Posted

[quote name='esperanza'][URL=http://img20.imageshack.us/i/morelkag.jpg/][IMG]http://img20.imageshack.us/img20/7200/morelkag.jpg[/IMG][/URL]

Ta suczka ma 4 miesiące i waży 2kg. Została znaleziona z otwartym złamaniem przez osobę która prosiła SM o interwencję jeszcze przed świętami. Bez skutku. Nie przekazano informacji o niej do schroniska. Złamanie jest już stare, z ropą, a suczka nie używa tej łapki.
Sunia trafiła do lecznicy w Tobolicach. Dostaje antybiotyk, jutro będzie rtg i konsultacja ortopedyczna.
Jeśli nei znajdzie się dt na okres rekonwalescencji, trafi do schroniska.[/QUOTE]

co z ta sunia?

Posted

Nie byłyśmy na Polach, tylko w Ostrołęce. Czekam na zdjęcia od Danuty S :-)
Jak dostanę, podeślę do wstawienia.

Sunia już po operacji gwoździowania łapki. Niestety nie chce tej łapy używać i ma przykurcz. Siedzi na razie w lecznicy, ale przydałby się jej dt. Do schroniska nie powinna wracać, bo jest osłabiona po zabiegu i grozi jej zarażenie wirusówką.
Czy ktoś jest chętny, by podjechać i zrobić jej zdjęcia?

Posted

[quote name='esperanza']Nie byłyśmy na Polach, tylko w Ostrołęce. Czekam na zdjęcia od Danuty S :-)
Jak dostanę, podeślę do wstawienia.[/QUOTE]

Aha, to mi sie juz pokrecilo... bo na Polach chyba tez byla ta impreza?...

[quote name='esperanza']Sunia już po operacji gwoździowania łapki. Niestety nie chce tej łapy używać i ma przykurcz. Siedzi na razie w lecznicy, ale przydałby się jej dt. Do schroniska nie powinna wracać, bo jest osłabiona po zabiegu i grozi jej zarażenie wirusówką.
Czy ktoś jest chętny, by podjechać i zrobić jej zdjęcia?[/QUOTE]

O biedulka, a gdzie jest? Moze ktos ze znajomych mieszka blisko i by podszedl z aparatem, bo ja bym mogla ale dopiero za 3 tygodnie jak bede w PL :-(

Posted

[quote name='esperanza']Nie byłyśmy na Polach, tylko w Ostrołęce. Czekam na zdjęcia od Danuty S :-)
Jak dostanę, podeślę do wstawienia.

Sunia już po operacji gwoździowania łapki. Niestety nie chce tej łapy używać i ma przykurcz. Siedzi na razie w lecznicy, ale przydałby się jej dt. Do schroniska nie powinna wracać, bo jest osłabiona po zabiegu i grozi jej zarażenie wirusówką.
Czy ktoś jest chętny, by podjechać i zrobić jej zdjęcia?[/QUOTE]

Gdzie dokładnie przebywa sunia?
może ja mogłabym do niej podjechać.

Posted

Sa na dogo osoby z Ostrołęki, moze zrobią zdjęcia?........
a jak sie udał festyn, stoisko miało powodzenie? Czy była jakaś loteria, czy coś, czy były psy do adopcji? Pochwalcie się...........

Posted

Jak Danuta S odsapnie, pewnie sama napisze o dzisiejszym festynie. Pogoda nie dopisała, wolontariuszy tez było mało, ale z Jolą, Adą i p.Wiesią i tak dały radę :-)

Impreza tydzień temu bardzo się udała. Była loteria, nasze gadżety też poszły, no i nowy dom znalazł bury kociak. Nasze stoisko odwiedziło kilka osób z psiakami z Kruszewa. Poznałam kilku nowych wolontariuszy i mam nadzieję, że nasz odział w Ostrołęce będzie prężnie się rozwijał :-)
Postaram się wstawić fotki.
Było nas dużo i było bardzo wesoło :-)

Posted

Dzisiejsza impreza pomimo okropnej pogody również była bardzo udana. Była loteria, gadżety i duże zainteresowanie stoiskiem. Mimo,ze było nas dziś mało to poradziliśmy sobie doskonale. Zebraliśmy 655,47 zł to chyba dobry wynik.
Wszystkim bardzo dziękuję za udział i pomoc przy obsłudze stoiska.
Zamieszczam link co zdjęć, jest ich niewiele, bo bardziej skupiłśmy się na obsłudze stoiska niż na robieniu zdjęć.
[url]http://andzeli34.fotosik.pl/albumy/852787.html[/url]

Posted

Chciałam jeszcze napisać jedną bardzo ważną informację. Otóż po festynie jak już wracałyśmy do domu, Jola znalazła psa w wieku powyżej 10 lat, był zakleszczony, odwodniony i w bardzo złym stanie.
Po rozmowie z esperanzą zabrałyśmy psa do wetki w Tobolicach, która go obejrzała, podała odpowiednie leki i pies został przewieziony do schroniska w Kruszewie.
Tu są jego foty
[url]http://andzeli34.fotosik.pl/albumy/852806.html[/url]
Pies jest bardzo łagodny i przyjazny, jednakże z uwagi na swój wiek i przepełnienie w schronisku powinien jak najszybciej trafić do domu.
Ogromna prośba do wszystkich pomóżcie go ogłaszać i szukajmy wspólnie dla niego domu innego niż w schronisku.

Posted

Dziewczyny byłyście bardzo dzielne.
Przeszłyście wczoraj prawdziwy chrzest bojowy ;-)

Bardzo ładny jest ten psiak staruszek.

Jeśli ktoś ma odrobinę czasu i może go poświęcić na ogłaszanie psów z Kruszewa, bardzo, bardzo będę wdzięczna.
Ostatnio przybyło psów, a niestety nic nie poszło do adopcji.
Fizycznie nie ma gdzie umieszczać psów,a zgłoszenia przyjmować trzeba.
Zagęszczenie sięga 250%!!!

Proszę, pomóżcie ogłaszać psiaki.

Posted

[quote name='Danuta S.']A tu jeszcze kilka fotek suni po operacji łapki. Udało mi się tak na szybko cyknąć.
[url]http://andzeli34.fotosik.pl/albumy/852816.html[/url][/QUOTE]

Sliczna ta sunia i taka malusia, myslalam, ze ona duza jest jak ONka co najmniej, bo tak na zdjeciach wygadala.

Posted

[quote name='esperanza']
Fizycznie nie ma gdzie umieszczać psów,a zgłoszenia przyjmować trzeba.
Zagęszczenie sięga 250%!!!

Proszę, pomóżcie ogłaszać psiaki.[/QUOTE]

To brzmi juz dosc niebezpiecznie te 250% :-(

Posted

[quote name='Danuta S.']..... pies został przewieziony do schroniska w Kruszewie.
Tu są jego foty
[url]http://andzeli34.fotosik.pl/albumy/852806.html[/url]
Pies jest bardzo łagodny i przyjazny, jednakże z uwagi na swój wiek i przepełnienie w schronisku powinien jak najszybciej trafić do domu.
Ogromna prośba do wszystkich pomóżcie go ogłaszać i szukajmy wspólnie dla niego domu innego niż w schronisku.[/QUOTE]

Psisko wyglada na cudowna futrzata przylepe :-( i beaucerona, wiec go wstawie do siebie na strone bosych w potrzebie, a noz widelec to cos da. Jakie psisko ma imie? Jak nie ma to jakie proponujecie?

Posted

[quote name='Danuta S.']Dzisiejsza impreza pomimo okropnej pogody również była bardzo udana. Była loteria, gadżety i duże zainteresowanie stoiskiem. Mimo,ze było nas dziś mało to poradziliśmy sobie doskonale. Zebraliśmy 655,47 zł to chyba dobry wynik.
Wszystkim bardzo dziękuję za udział i pomoc przy obsłudze stoiska.
Zamieszczam link co zdjęć, jest ich niewiele, bo bardziej skupiłśmy się na obsłudze stoiska niż na robieniu zdjęć.
[url]http://andzeli34.fotosik.pl/albumy/852787.html[/url][/QUOTE]

Dziewczyny, co to byla za impreza, wstawie njusika na strone Kruszewa. Dzielne z Was Kobiety :-D

Posted

Bardzo cieszy fakt obecności na festynie mlodych wolontariuszy :)
ale zagęszczenie - cholerne, tyle psów..........Moja gmina jest w kropce, ja razem z nia, bo nie ma z kim podpisac umowy o odławianiu bezdomnych psów z terenu gminy, a jest to konieczne do podjecia przez radę gminy uchwały o psiej bezdomnosci.........Kruszewo zapchane, Ostrów też, pozostaje Pawłowo koło Ciechanowa, ale nic o tym schronisku nie wiadomo.

Posted

Schronisko było przewidziane na 150 góra 200 psów, a tutaj jest już 400 i liczba rośnie, a adopcje stoją.
Wyliczenia są proste :-(

No właśnie ta suczka nieduża jest, a poprzednie foty były robione w taki sposób, że nie było dokładnie widać wielkości.

Posted

[quote name='malagos']Bardzo cieszy fakt obecności na festynie mlodych wolontariuszy :)
ale zagęszczenie - cholerne, tyle psów..........Moja gmina jest w kropce, ja razem z nia, bo nie ma z kim podpisac umowy o odławianiu bezdomnych psów z terenu gminy, a jest to konieczne do podjecia przez radę gminy uchwały o psiej bezdomnosci.........Kruszewo zapchane, Ostrów też, pozostaje Pawłowo koło Ciechanowa, ale nic o tym schronisku nie wiadomo.[/QUOTE]
Z tego co pamietam AgnieszkaP od rotków tam była i Kometa chyba i niestety zle się o tym miejscu wyrazały