Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Dzięki!

To jest chory foksik, który wczoraj trafił do schroniska.
[URL=http://img204.imageshack.us/i/zdjcie11k.jpg/][IMG]http://img204.imageshack.us/img204/1390/zdjcie11k.jpg[/IMG][/URL]

Chciałabym go zabrać, ale musi się najpierw znaleźć bezpłatny dt.

Kto pomoże go reklamować?

Posted

A ten foksik to moze jest szukany przez wlascicieli? wyglada na zadbanego... :-( moze ktos sie po niego zglosi, moze najpierw warto dac info lokalnie, ze takie psisko jest w schronie... nie wiem gdzie, ale Wy pewnie wiecie... moze ma chipa, tatuaz?

Posted

[CENTER][B][COLOR="red"][SIZE="4"]Poszukuję behawiorysty z Ostrołęki lub okolic, który zajmie się psem i edukacją jego pana.
Pies zagrożony oddaniem do innego domu. [/SIZE][/COLOR][/B][/CENTER]

Posted

Taaa, to samo chciałam powiedziec.............
Będziecie na Dniu Ziemi w Ostrołęce, na festynie? Tzn. czy stoisko Schroniska będzie?

[URL]http://www.dzienziemi.org.pl/2011/index.php?m=ob&pm=ostroleka[/URL]

Posted

[quote name='karolina_g_k']

A dla maluchów znajdziemy domy!

Zrobimy im pink sesję i telefon będzie dzwonił non stop ;)[/QUOTE]
i co, jest odzew?

Posted

[quote name='malagos']i co, jest odzew?[/QUOTE]

Małgoś, szczylki maja dopiero 3 tygodnie, a my od ich pojawienia sie w schronisku jeszcze tam nie byłysmy ;)

Jak tylko podrosna i moje auto się zregeneruje to pojedziemy i obfocimy towarzystwo :)

Posted

Będę :) i szukam domków dla szczeniaków z Małkini i schroniska. Wiem o jednym który chce szczeniaczka, psa docelowo małego. Czy te szczeniorki z Małkini to będą małe? To musi być piesek. To taka informacja wstępna. Dowiem się więcej jak tylko uda mi się skontaktować bezpośrednio z chętnymi bo to taka informacja z trzeciej ręki :)

Posted

[quote name='esperanza']Trzymajcie kciuki!
Po południu przyjedzie na leczenie stacjonarne na Gagarina, bo przestał sikać i nie ma poprawy.[/QUOTE]
Trzymamy !! Oby temu się udało :(

Posted

off topic

Pilnie szukam domowego dt dla 2 około 7-tygodniowych szczeniaków.
Menele grożą, że je zabiją jeśli ich nie zabiorę.
W każdej chwili maluchom może się coś stać.
Do tego druga suka, od której wcześniej zabrałam szczeniaki znowu jest w ciąży.
Mam już załatwione dla niej miejsce w lecznicy na sterylkę z przetrzymaniem. Tą sukę- matkę też wysterylizuję, ale najpierw muszę zrobić coś z maluchami :-(
Było ich 8, z czego 6 zostało humanitarnie uśpionych. Wtedy menele grozili, że je spalą w piecu, więc wybrałam mniejsze zło...

Proszę o dt!

Posted

niekończąca sie bieda....
Mi zgłosił przed chwilą rolnik (do mnie przyszedł, nie do wójta....), ze do zbiornika przy przydomowej oczyszczalni scieków wpadł pies, bezdomny, bernardyn. Wyłowili go w kilku chłopa, teraz lezy i ledwie zyje. już zawiadomiłam Tomka i pojechał.......

Posted

Nie pojechał nigdzie, bo gmina nie ma przecież umowy z żadnym schroniskiem.
Okazało się, że to suka mix bernardyna, stara, z guzami na sutkach, chuda. Była tak zmęczona, ze leżała po tym wyciągnięciu z wody. Tomek dał jej podskórnie glukozę z elektrolitami. Oczywiście żaden z obecnych mężczyzn bał się ją przytrzymać do zabiegu, ale Tomek dał sobie radę. Była bardzo spokojna i uległa. Widać ją ponoć często w okolicy, ale czy to czyjaś, czy bezdomna, tego nie wiedzą.

Posted

Biała sunia widziana była przez moją córke nieopodal ryneczku. Dziecko kupilo jedzonko i nakarmilo ale nie wiedziała jeszcze że to ten pies jest poszukiwany. Będzą się dzieciaki rozglądac i dadzą znać.
Na obwodnicy widziana była sunia w typie ON z wyiągniętymi cycuchami :( Jak mi się uda to sprobuje jutro tam z jedzeniam dojechać. :(
Jakies same smutne wieści.. :(

Posted

Onka pewnie karmi :-(

Malagos ta suka została na ulicy, czy ktoś ją wziął do siebie?
Jeśli jest w typie benka, to może da się uzyskać pomoc od osób, które zajmują się tą rasą?