esperanza Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 A Ty już u siebie? Przyjęliśmy pod opiekę finansową psa huskiego, którego znalazła Owieczka. Niestety Salem nie dał rady wygrać z babeszjozą. Odszedł wczoraj w Multiwecie. Nie znam jeszcze kosztów leczenia. Kochani zabezpieczajcie regularnie swoje psy, to bardzo ważne! Quote
bebcik Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 ja chodzę z Bunia nad rzekę i codziennie znosimy do domu kilka kleszczy. Sunia zabezpieczona :) ja nie :) Codziennie przeglądam sunię i siebie i usuwam to co się przyczepiło albo szuka miejsca. Moja sunia już miała babeszjoze jak była szczeniakiem, mimo zabezpieczenia i codziennego przeglądu. Wet powiedział ze to larwa... To obrzydlistwo jest takie obrzydliwe. I chyba nie ma preparatu dającego 100% pewności :( Quote
esperanza Posted March 28, 2011 Author Posted March 28, 2011 Beam6 wystawiła nowy, fantastyczny bazarek z szydełkowymi stringami na jajka ;-) Jest aż 10 kolorów, a cena to tylko 5zł za sztukę. Zapraszamy! Nr 1 amarant Nr 2 jasnoniebieski Nr 3 fiolet Nr 4 żółty http://www.dogomania.pl/threads/2045...1#post16544441 Quote
esperanza Posted March 30, 2011 Author Posted March 30, 2011 Już się cieszyłam, że nie ma małych szczeniaków w schronisku, a tu klops. Suka do niczego nie podobna, ruda z ciemną maską, maluchy na szczęście kolorowe, ale... jest ich 11... Jest też pies w typie fokseriera trikolor, około 6 letni, może starszy. Nie jest z nim nalepiej- podejrzenie babeszjozy, niska temperatura. Dostał leki. Trzymajcie kciuki, by przeżył. Quote
karolina_g_k Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 esperanza napisał(a):Beam6 wystawiła nowy, fantastyczny bazarek z szydełkowymi stringami na jajka ;-) Przeczytałam...........i padłam (zdjęcia mi się nie zdążyły załadować) :diabloti: Justyna wyobraź sobie, że Łukasz odbyłby swoją przygodę z windą w "szydełkowych stringach na jajkach" :bigcool: Quote
malagos Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 karolina_g_k napisał(a):Przeczytałam...........i padłam (zdjęcia mi się nie zdążyły załadować) :diabloti: Justyna wyobraź sobie, że Łukasz odbyłby swoją przygodę z windą w "szydełkowych stringach na jajkach" :bigcool: Nazwa "Stringi na jajka" jest rewelacyjna, ale co am do tego winda i Łukasz?............ Quote
bebcik Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 esperanza napisał(a):Już się cieszyłam, że nie ma małych szczeniaków w schronisku, a tu klops. Suka do niczego nie podobna, ruda z ciemną maską, maluchy na szczęście kolorowe, ale... jest ich 11... jejku... znowu :( Quote
karolina_g_k Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 malagos napisał(a):Nazwa "Stringi na jajka" jest rewelacyjna, ale co am do tego winda i Łukasz?............ Zadzwonię jutro i Ci opowiem jaką przygodę miał mój mąż za sprawą kruszewskiej Tosi ;) Trzymam kciuki za chorego foksterierka. A dla maluchów znajdziemy domy! Dobrze, że stadko kolorowe, a nie szaro-bure. Zrobimy im pink sesję i telefon będzie dzwonił non stop ;) Quote
beam6 Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 karolina_g_k napisał(a):Zadzwonię jutro i Ci opowiem jaką przygodę miał mój mąż za sprawą kruszewskiej Tosi ;) Trzymam kciuki za chorego foksterierka. A dla maluchów znajdziemy domy! Dobrze, że stadko kolorowe, a nie szaro-bure. Zrobimy im pink sesję i telefon będzie dzwonił non stop ;) Ło matko :) człowiek sobie spokojnie szydełkuje , bazarki wystawia a potem się okazuje,że w jakiejś aferze miał udział ;-). Żarty na bok - jedenaście szczylków to niezłe wyzwanie. Ale damy radę :) Quote
beam6 Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Owieczka napisał(a):To czekamy na foty !!! Maluchy mają już zamówiony pakiet ogłoszeniowy. Quote
esperanza Posted March 31, 2011 Author Posted March 31, 2011 Dzięki! To jest chory foksik, który wczoraj trafił do schroniska. Chciałabym go zabrać, ale musi się najpierw znaleźć bezpłatny dt. Kto pomoże go reklamować? Quote
bebcik Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 ech... i jak to ogarnąć ... za mało domków :( Quote
Kika9004 Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 [SIZE="4"]Poszukuję behawiorysty z Ostrołęki lub okolic, który zajmie się psem i edukacją jego pana. Pies zagrożony oddaniem do innego domu. Quote
bebcik Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Behawiorysta w Ostrołęce? Kika... jak znajdziesz to mi daj znać :) Quote
malagos Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 Taaa, to samo chciałam powiedziec............. Będziecie na Dniu Ziemi w Ostrołęce, na festynie? Tzn. czy stoisko Schroniska będzie? http://www.dzienziemi.org.pl/2011/index.php?m=ob&pm=ostroleka Quote
esperanza Posted April 5, 2011 Author Posted April 5, 2011 Będziemy :-) Impreza odbędzie się 8 maja. Zbieram zgłoszenia- kto może być? Quote
malagos Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 karolina_g_k napisał(a): A dla maluchów znajdziemy domy! Zrobimy im pink sesję i telefon będzie dzwonił non stop ;) i co, jest odzew? Quote
karolina_g_k Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 malagos napisał(a):i co, jest odzew? Małgoś, szczylki maja dopiero 3 tygodnie, a my od ich pojawienia sie w schronisku jeszcze tam nie byłysmy ;) Jak tylko podrosna i moje auto się zregeneruje to pojedziemy i obfocimy towarzystwo :) Quote
bebcik Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 08.05 :) będę :) może nie cały czas ale powinnam być :) Quote
bebcik Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 Będę :) i szukam domków dla szczeniaków z Małkini i schroniska. Wiem o jednym który chce szczeniaczka, psa docelowo małego. Czy te szczeniorki z Małkini to będą małe? To musi być piesek. To taka informacja wstępna. Dowiem się więcej jak tylko uda mi się skontaktować bezpośrednio z chętnymi bo to taka informacja z trzeciej ręki :) Quote
esperanza Posted April 5, 2011 Author Posted April 5, 2011 Ja myślę, że one będą tak do 15kg max, ale raczej bliżej 10kg. Z foksikiem gorzej :-( Quote
Owieczka Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 esperanza napisał(a):Ja myślę, że one będą tak do 15kg max, ale raczej bliżej 10kg. Z foksikiem gorzej :-( Biedaczek... :( Quote
Recommended Posts