malawaszka Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 [url]http://img164.imageshack.us/img164/6282/kruszewo6yf3.jpg[/url] dziewczyny a ten psiaczek z brodą? jest tam nadal? no i trzymam :kciuki: za Mopka w sobotę - musi się udać! Quote
Owieczka Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Znalazłam na dogo - fajny pomysł :razz: może ktos chce portret swojego zwierza a za to wpłaci kase na jakąś nasza bidę ?? :Dog_run::PROXY5: a tu link [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f99/rysunkowy-bazarek-gos-zamow-portret-zwierzaka-147781/#post13072988[/URL] Quote
Kika9004 Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Trzeba zorganizować w te wakacje festyn dla zwierzaków z Kruszewa! Znam kilka osób uzdolnionych, które może zgodziły by się przekazać swoje dzieła na licytacje, czy sprzedaż dla zwierzyńca :) W zamian dostały by dyplomy zaświadczające o dobroci ich serca :multi: Moglibyśmy zbierać na budowę kojców dla psiurów :):eviltong: Pozdrawiam :p Quote
esperanza Posted October 2, 2009 Author Posted October 2, 2009 Wiem, że w kwietniu ma być w Ostrołęce organizowana impreza między innymi przez technikum weterynaryjne. Natomiast bardzo by się przydały bazarki i aukcje na rzecz psiaków, by są psy, które chcemy wydać do adopcji, a nie mamy za co ich wysterylizować :-( Quote
Kika9004 Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 [quote name='esperanza']Wiem, że w kwietniu ma być w Ostrołęce organizowana impreza między innymi przez technikum weterynaryjne. Natomiast bardzo by się przydały bazarki i aukcje na rzecz psiaków, by są psy, które chcemy wydać do adopcji, a nie mamy za co ich wysterylizować :-([/quote] Postaram się popytać kilku osób, które może mogłyby dać rzeczy na bazarek :p Tylko trzeba by było zrobić jakieś certyfikaty, żeby podarować im za ich dobroduszność :) Quote
Kika9004 Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 [IMG]http://i37.tinypic.com/2z3z69y.jpg[/IMG] [IMG]http://i37.tinypic.com/242zi3p.jpg[/IMG] [IMG]http://i38.tinypic.com/357othf.jpg[/IMG] [IMG]http://i36.tinypic.com/96ic8o.jpg[/IMG] [IMG]http://i34.tinypic.com/29bjy3k.jpg[/IMG] WYKONANE PRZEZ [U]SHEL [/U]:p Wstawiajcie do sygnatury :multi: [B]PROSZĘ WSTAWCIE BANERKI DO PIERWSZEGO POSTU !!![/B] Quote
Kika9004 Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Też mi się podobają :loveu: Ponawiam pytanie: czy schronisko ma własną stronę internetową?? Quote
Kika9004 Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Mam rzeczy na bazarek dla psiaków z Kruszewa!! Są to obrazy malowane na kartkach A4 suchymi pastelami. Są piękne! Tylko jest jeden problem. One są około 200 km od Ostrołęki i nie wiem, czy: 1. przesłać je do Oki i wtedy wstawiać na bazarek. 2. nie przesyłać je do Oki, tylko wstawić na bazarek i poprosić by stamtąd je wysłali?? POMÓŻCIE!! Doradźcie jak mam zrobić?? Quote
malagos Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Najlepiej, zebyś Ty jes wystawiła, a po licytacji wysłane będą stamtąd. Ja tak czasem robię, jak ktoś mnie prosi o wystawienie bazarku, widzę tylko zdjecia przedmiotów. [B]A dziewczyny nic a nic sie nie chwala, jak sie udała loteria, ile uzbierały kasy, czy było zainteresowanie stoiskiem?.... [/B] Quote
bebcik Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Kika, zrób tak jak radzi Malagos czyli zrób bazarek (muszą być zdjęcia) i obrazki będą przesyłane z miejsca w którym są bo po co zwiększać koszty. Jeżeli zaangazujesz się w bazarki to wesprę Cię :) Quote
bebcik Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 No i jeszcze jedna wiadomość- radosno-smutna. Kolejny szczeniak :-( uratowany :) w Kruszewie. Znalazłam a właściwie to on mnie :) w środku miasta. Chudzielec z grubym łańcuchem na szyi zamiast obroży więc zabrałam. Nakarmilam, zdjelam kajdan, nalozylam obroże normalna i zawiozłam. Quote
Kika9004 Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Dobrze zrobiłaś! Mam pytanie odnośnie właśnie bezdomnych psów błąkających się po Ostrołęce. W piątek zaczepił mnie żółty niewielki piesek. Bezdomne biedactwo:shake:. Nakarmiłam troszkę. Nie mogłam go zabrać ze sobą, bo po pierwsze nie mam miejsca w domu, po drugie nie jestem z Ostrołęki i wracałam PKSem, a kierowca na pewno nie zgodziłby się wziąć go do autobusu. Gdzie w takich przypadkach mam zadzwonić. A może ktoś z Ostrołęki byłby w stanie mi w takim wypadku pomóc, podałby mi swój numer i mogłabym zadzwonić i razem zawieźlibyśmy psiaka do Kruszewa?? Osobiście nie zawiozę, bo nie mam samochodu. :oops: :shake: Quote
esperanza Posted October 4, 2009 Author Posted October 4, 2009 Bebcik masz jego zdjęcia? Założysz mu wątek? Biedactwo :-( Kika9004 zrób proszę tak, jak sugeruje malagos. W większości miast obowiązuje stała procedura- bezdomne psy zgłasza się w Wydziale Ochrony Środowiska danego miasta, a WOŚ zawiadamia schronisko. Zwykle niezbyt chętnie się za to zabierają, bo za psa trzeba schronisku zapłacić. Kruszewo tak, jak i Ostrów Maz dostaje jednorazowo pieniądze za wyłapanie i przetrzymanie psa. [quote name='bebcik']No i jeszcze jedna wiadomość- radosno-smutna. Kolejny szczeniak :-( uratowany :) w Kruszewie. Znalazłam a właściwie to on mnie :) w środku miasta. Chudzielec z grubym łańcuchem na szyi zamiast obroży więc zabrałam. Nakarmilam, zdjelam kajdan, nalozylam obroże normalna i zawiozłam.[/quote] Quote
bebcik Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 he he, założyć wątek.. ja? uczyłaś mnie jak zamieszczać zdjęcia ale... ja taka niewyuczalna :(. Kilka zdjęć w domu udało mi się zrobić biedakowi. Kajdan zachowany jako przykład bezmyślności. Taki łańcuch jak dla pakera (i to za ciężki) na szyjce malucha spętany tak ciasno że nic luzu. Sprobuję cos zrobic. no a w sobotę zobaczycie go same :) i dorobię jeszcze zdjęc. Quote
esperanza Posted October 4, 2009 Author Posted October 4, 2009 Wyślij mi foty na [email][email protected][/email], a wątek zakłada sie bardzo łatwo- wybierasz dział psy do adopcji znalezione pod-forum mazowieckie, a potem klikasz na nowy post- wyświetla się pod menu z panelem użytkownika, wpisujesz tytuł i treść, zatwierdzasz i już :p Quote
jayo Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Juz sie boje, co bedzie, jak dziewczyny zaczna przywozic wszystkie znajdy do Kruszewa :eviltong: Fakt, ze lepiej byloby wczesniej jakos powiadomic gmine - bo inaczej za chwile nie beda mieli czym psow karmic :oops: Z innej beczki: Poniewaz nie dojechalysmy w te sobote do schronu z powodu roznych komplikacji, na psy czekaja dwa domy. Bunia i Disney maja swoich przyszlych opiekunow, tyle ze nie mamy na razie jak ich dowiezc do Wawy. Nie chcialybysmy, zeby sie domy rozmyslily, nie daj Boze. Czy ktos mialby szanse podwiezc psiaki blizej? Quote
tanitka Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 a co z potencjalnym domem dla wyżlika, jayo? Quote
jayo Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 [quote name='tanitka']a co z potencjalnym domem dla wyżlika, jayo?[/quote] Sama nie wiem... Byłam, rozmawiałam, widziałam, zle nie jest - ale musze jeszcze chwile z Panstwem i ich obecna suka popracowac :roll: Troche ma niewlasciwy stosunek do Pana, suka po przejsciach, byla lękowa, teraz bywa troche wycofana, tylko w stosunku do Pani i corki jest ok. Jak wroca z wyjazdu w tym tygodniu - to sie odezwa. Jutro do Wawy przyjezdza Disney i Bunia - wlasciciele je przywioza, a ja odstawie do domow. :-) I przepraszam wszystkich najmocniej, ale jestem bezradna, musze wrzucic offa dla tych, ktorzy z okolic Kabat, Ursynowa, Puławskiej, Józefosławia albo jeżdza tamtedy. A ponadto bywają na Paluchu.... Błagam, rozglądajcie się przy okazji :-(: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f1206/kabaty-pomocy-zaginal-kremowo-rudy-kot-antek-148133/#post13097054"]Kabaty-pomocy!- zaginął kremowo-rudy kot Antek![/URL] Przez ta ilosc zwierzat i problemow, zaniedbalam wlasne stado, o pare dni za pozno wywieszajac ogloszenia :( Quote
jayo Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 [quote name='maja602']Jayo czy to Twój kot?[/quote] tak, to moj najpierwsiejszy najwłasniejszy ukochany kocur :placz::placz::placz: Quote
esperanza Posted October 6, 2009 Author Posted October 6, 2009 Wystawiłam bazarek dla Krolla- zapraszamy opiekunów małych psiaków :cool3: [url]http://www.dogomania.pl/forum/f99/kubraczki-na-chlodne-dni-dla-pinczerkow-nie-tylko-do-12-10-dla-krolla-148215/#post13101635[/url] Quote
jayo Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 Udalo sie wlascicielom chronu dojechac do Wawy :-) Bunia i Disney w swoich domach :multi::multi: Bunia bardzo przestraszona, ale dala sie zaprowadzic do Pani i machala niesmialo ogonkiem (w samochodzie za to zostawila po sobie slad niezapomniany :cool3:). Obydwa psiaki zachwycily Opiekunow - bo zdjecia nigdy nie oddaja jak bardzo przyjazne sa zwierzaki uratowane ze schronu.. Quote
Soema Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 [quote name='jayo']Udalo sie wlascicielom chronu dojechac do Wawy :-) Bunia i Disney w swoich domach :multi::multi: Bunia bardzo przestraszona, ale dala sie zaprowadzic do Pani i machala niesmialo ogonkiem (w samochodzie za to zostawila po sobie slad niezapomniany :cool3:). [B]Obydwa psiaki zachwycily Opiekunow - bo zdjecia nigdy nie oddaja jak bardzo przyjazne sa zwierzaki uratowane ze schronu..[/B][/quote] Jedna taka "behawiorystka" z Poznania powinna to zrozumieć.. :angryy: wg ów pani, psy ze schronów mają zawsze swoje traumy, są agresywne i jeśli chce ktoś zrobić dobry uczynek, to bierze psa ze schroniska.:angryy: i mamy zwrot...:-( ale może to i dobrze.. się wygadałam :oops: mam nadzieję, że więcej psiaków opuści schron i będzie całe życie zachwycać swoich ludzi :) Quote
Recommended Posts