esperanza Posted September 4, 2009 Author Posted September 4, 2009 Wyżełkowaty jest lękliwy. Na początku trząsł się ze strachu, ale gdy zobaczył jedzeni zaczął nieśmiało podchodzić, jeść z ręki i merdać ogonem :p W imieniu Pioruna, który nam udział załatwił i jego opiekuna 6 września zapraszamy do Nadarzyna na Dożynki 2009.w programie: 14.00 Msza św. polowa 15.00 MACIEJ BORZA -program cyrkowy dla dzieci 16.00 Koncert Orkiestry OSP Nadarzyn, pod kier. Mirosława Chilmanowicza 18.00 Kabaret "OT.TO" 19.00 Finał konkursu MISS Lata z radiem 19.40 Występ Krzysztofa Tyńca 20.30 Koncert GOLEC uORKIESTRA 22.00 Pokaz ogni sztucznych Miejsce: stadion GOS, Wstęp wolny Będziemy tam, by promować nasze psiaki i zachęcać do wolontariatu. Wszystkich dogomaniaków serdecznie zapraszamy! Quote
maja602 Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 Nowe psy ogłoszenia w Necie mają. Zaniedbanego owczarka w ogłoszeniach nazwałam Lupi. Terierowatego - Dżok a małego, gryzacego szczylka Cypisek. Białą suczkę kidyś ktoś nazwał Bunia wiec jest Bunia 2. Pozostałe zgodnie z podanymi imionami. Quote
maja602 Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 Czy ktoś mógłby podać, które z psiaków i kociaków znalazły domy. Muszę zaktualizować swoje ogłoszenia a mam ich kilkadziesiąt. Quote
jayo Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Wklejam maila z domu Bonity - odpowiedz na pytanie, czy sunia juz sie przyjeła w nowych warunkach: :loveu: "Droga Pani Doroto! Nie tylko się przyjęła, ale teraz ona tu rządzi. To absolutnie słodki pieseczek i podbił serca całej rodziny. Radzi sobie świetnie z kotami (albo one z nią), chociaż na początku na nie szczekała. Ponieważ nie reagowała na imię Bonita, to zmieniliśmy imię na Lula i chyba jej się spodobało, bo prawie natychmiast zaczęla na nie reagować. A Lula stąd, że lubi lulać, szczególnie z moją córką, a właściwie na niej. Jej azyl jest nadal na kocyku tak jak po jej przyjeździe. Musieliśmy tylko na cito "przerabiać' płot, bo pod nim wychodziła na ulicę. Poza tym pogryzła mi but, a poza tym jest ok. We środę chcę ją zabrać do p. dr Wielkie dzięki za tę psinkę." Bardzo sie ciesze, że panienka tak fajnie trafiła :-) Quote
esperanza Posted September 15, 2009 Author Posted September 15, 2009 Bonita dobrze trafiła, a reszta kiedy znajdzie swoje domy? :-( popatrzcie, jakie w Kruszewie są piękne psy: wycofany, owczarkowaty ON-ka Hera w depresji sympatyczny wesołek o pięknej długiej sierści Bunia- bardzo się otworzyła na ludzi. Teraz to przekochana radosna suczka. bokserowany starszy pies Quote
esperanza Posted September 15, 2009 Author Posted September 15, 2009 Mopek w typie sznaucera olbrzyma Ta suczka nie podchodzi do ludzi i nie pozwala na dotyk Matka i córka- wciąż w schronisku :-( szorstki chow chow- nawet język ma niebieski Quote
maja602 Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Zrobiłam ogłoszenia dla Hery. Ona potrzebuje pomocy a właściwie domu i opiekuna. Z pewnością we własnym domu odżyje. Ten rudy przystojniak na pierwszym zdjęciu ma ogłoszenia już od dawna pod imieniem Rex. Quote
beka Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 A czemu ja o niej nic nie wiem???? ON-ka Hera w depresji Quote
malawaszka Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 jakieś jeszcze zdjęcia Mopka macie? coś o nim wiadomo? wiek, jaki jest? Quote
esperanza Posted September 16, 2009 Author Posted September 16, 2009 [quote name='beka']A czemu ja o niej nic nie wiem???? ON-ka Hera w depresji Ależ ja Ci o niej opowiadałam ze 2 razy :p Hera jest w schronisku minimum pół roku. Jest wysterylizowana, łagodna. Więcej fot Mopka wstawię póżniej. Quote
maja602 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Zidentyfikowałam czarnego pieska w typie border collie. Ma ogłoszenia pod imieniem Luxor. Muszę zatem zrobić ogłoszenia dla rudzielca i dużego w typie boksera. Nie wiem co z szarą suczką? Czy ona nadaje się do adopcji? Mały rudzielec będzie miał imię robocze Rasti a bokserowaty Box. Quote
beka Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 esperanza napisał(a):Ależ ja Ci o niej opowiadałam ze 2 razy :p Hera jest w schronisku minimum pół roku. Jest wysterylizowana, łagodna. . Myślałm o zupełnie innej suni..:( Quote
esperanza Posted September 17, 2009 Author Posted September 17, 2009 Mopek czyli Pony (imię schroniskowe) jest psem kilkuletnim. Na początku dosyć nieufnie podchodził do ludzi. Niestety nie pozwala sobie wyciąć kołtunów. Do strzyżenia- na początku pobytu w schronisku, i ile mnie pamięć nie myli, dostał środki uspokajające. Nie awanturuje się, toleruje inne psy. Nie znamy jego stosunku do kotów, ani czy potrafi chodzić na smyczy, spokojnie jeździć samochodem, ani czy poradzi sobie w mieście, w mieszkaniu w bloku. Quote
esperanza Posted September 17, 2009 Author Posted September 17, 2009 Nie mam niestety lepszych zdjęć suczki w typie papillona. Ona cały czas kręci się przy maluchach i nie chce opuszczać boksu, który jest dosyć ciemny, ze względu na maluchy. zdecydowanie jest większa od papillona. Przy kolejnej wizycie postaramy się wyprowadzić ja na zewnątrz i zrobić lepsze foty. Zaglądajcie proszę na wątek szczeniaczkowy. http://www.dogomania.pl/forum/f28/19-szczeniakow-w-schronisku-w-kruszewie-potrzebne-dt-143941/?highlight=kruszewie Maluchy rosną i dziczeją bez dt. Jeśli nie poznają, innych niż schroniskowe, warunków, będzie bardzo trudno przyzwyczaić je do mieszkania w domu/mieszkaniu w bloku, chodzenia na smyczy i niezwracania uwagi na ruch uliczny i wyrosną z nich po prostu dzikusy. Quote
malawaszka Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 ale fajny ten Mopek :placz: kilkuletni to bliżej 6 czy 3? wiadomo jak długo jest w schronisku? Nie pozwala sobie wyciąć kołtunów - co wtedy robi - gryzie, warczy? Nie dałoby rady spróbować wziąć go na smycz? Quote
esperanza Posted September 17, 2009 Author Posted September 17, 2009 Możemy spróbować następnym razem wziąć go na smycz. Wydaje mi się, że bliżej mu do 6 lat. Właścicielka schroniska mówiła, że przy próbach wyczesywania Pony łapie zębami na ręce i się wyrywa. Być może nie był nigdy przyzwyczajany do czesania lub źle mu się ono kojarzy. Quote
malawaszka Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 no szlag by to - to nie ułatwia... :shake: ja widzę jaki on jest piękny! jakby się dał wyczesać, wyskubać te martwe włosy, jakby odrosły czarniutkie, błyszczące :placz: ale jak to zrobić... Quote
Kika9004 Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Skąd jeździcie do Kruszewa, co ile, przez jakie miejscowości?? Jestem z okolic Ostrołęki (niestety nie z tej strony co Kruszewo :shake: ). Jeśli jednak jeździcie przez moją miejscowość i macie jedno wolne miejsce w pojeździe no i oczywiście o ile potrzebujecie pomocy :lol: to chętnie się zaoferuję :eviltong: Quote
malagos Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Kika, to fajnie, na pewno przydadzą się dziewczynom dodatkowe ręce do pomocy! :multi: Quote
maja602 Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Teraz czas na koty prezentowane na 63str. Napiszcie coś na temat ich charakteru, czy są po sterylizacji i czy korzystają z kuwety? Czy nadają się do mieszkania , czy raczej do domku z możliwością wychodzenia? Zrobię im ogłoszenia. Może ktoś będzie szukał dorosłego kociaka? Quote
tanitka Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 dziewczyny, a gdzie sa zdjecia wyżełka, bo się zagubiłam:roll: Quote
Kika9004 Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 esperanza napisał(a): nawet język ma niebieski Proszę opiszcie mi tego pieska. Jak najwięcej, wszystko co wiecie. Dam parę ogłoszeń. Możecie też przesłać więcej fot na [email protected] Quote
esperanza Posted September 23, 2009 Author Posted September 23, 2009 W poście nr 619 są foty mixa wyżła i dokładam następne: [URL]http://farm4.static.flickr.com/3469/3878263265_229754111f.jpg[/URL] [URL]http://farm3.static.flickr.com/2460/3879077894_174917fd8d.jpg[/URL] [URL]http://farm3.static.flickr.com/2593/3879062114_cbdb5d5040.jpg[/URL] O Rastim niestety niewiele wiadomo. Nie wdaje się w awantury, trzyma się troszkę na uboczu. Jest spokojny. Kika9004 bardo chętnie się z Tobą spotkamy przy najbliższym wyjeździe :-) Koty ze strony 63 zamieszkały na strychu u sąsiadów schroniska i prawdopodobnie tam zostaną. Pomocy w ogłoszeniach potrzebują kociaki z Pragi z wątku: [url]http://www.dogomania.pl/forum/f1161/bo-nasza-sunia-sie-oszczenila-kotka-okocila-145214/?highlight=praga[/url] wstawiłam właśnie nowe zdjęcia Quote
malagos Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 Proszę, pomóżcie mi: szukam osoby z autkiem, która by przyjechała do mnie na wieś, za Maków Maz, i zabrała Ami do domu stałego na Mokotowie, chodzi o piatek po południu :oops: Quote
malagos Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 a co to dziewczyny sie nie chwaolą, ze bedzie stoisko na rzecz psów z Kruszewa na Targach Ekologicznych w Ostrołęce? Wiec ja zapraszam, bo tez służbowo będe przy stoisku MODR [CENTER][B][SIZE=5]Targi Ekologiczxne[/SIZE][/B] [B][SIZE=5]27 wrzesnia 09 [/SIZE][/B] [B][SIZE=5]od godz. 11 [/SIZE][/B] [B][SIZE=5]scena przy Kupcu, sam środek Ostrołęki[/SIZE][/B] [B][SIZE=5]:multi:[/SIZE][/B][/CENTER] Quote
Recommended Posts