Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A ja dzis radosnie powiem:

Lenka w domu!!!!! Zdjecia mamy obiecane, dostaniemy tez bude po poprzednim wielkim psie, ktory nie chcial mieszkac w domu. Lenka bedzie mieszkac w domu, o ile tez nie wybierze ogrodu ;-)
[IMG]http://farm4.static.flickr.com/3456/3878139257_eb04b94b3b.jpg[/IMG]

Czika w domu !!! Zaraz po wejsciu do mieszkania zaczela machac ogoniatym i nie przestala do mojego wyjscia - od razu zajeli sie nia dwaj bardzo mlodzi ludzie i dziewczynka najpierw niesmialo, a potem juz caaalkiem otwarcie zademonstrowala akceptacje dla smakolykow i glaskania :-)
[IMG]http://farm3.static.flickr.com/2649/3950757391_cf8c4f2bfe.jpg[/IMG]

a tak bylo w schronisku:

[IMG]http://farm3.static.flickr.com/2506/3916684302_6ab743f175.jpg[/IMG]

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Kika9004']Proszę opiszcie mi tego pieska. Jak najwięcej, wszystko co wiecie. Dam parę ogłoszeń.

Możecie też przesłać więcej fot na [email protected]

Rasti jest psem w srednim wieku, ok. 7 lat. Jest lekko nieufny, do czlowieka podchodzi z rezerwa. Wymaga troche czasu, zeby znow uwierzyc, ze nikt nie chce zrobic mu krzywdy :shake: Od innych psow trzyma sie z daleka, odpedza je ze swojego terenu - kawalka ziemi z buda. Ale sam nikogo nie zaczepia.
Jest wykastrowany.

Posted

Ja tez będę :) i chętnie pomogę i wreszcie poznam :)
ale w Ostrołęce jakoś cicho o tych targach. Nie widziałam ogłoszeń, może za mało się rozglądam. W każdym bądź razie do zobaczenia

Posted

[quote name='bebcik']Ja tez będę :) i chętnie pomogę i wreszcie poznam :)
ale w Ostrołęce jakoś cicho o tych targach. Nie widziałam ogłoszeń, może za mało się rozglądam. W każdym bądź razie do zobaczenia[/quote]

Ja też ogłoszeń żadnych nie widziałam :shake:

Posted

4 październik to Światowy Dzień Zwierząt. Co wy na to by iść do dziennikarzy z TO i poprosić by przy tej okazji napisali cosik o schronisku w Kruszewie, ale najważniejsze: by opisali na czym polega DOM TYMCZASOWY i dali parę piesków które potrzebują najpilniej takiego domku :) mam w poniedziałek czas. Mogłabym się przejść ;) Co wy na to????

schronisko ma własną stronę internetową?? Jeśli tak, podajcie adres :)

Posted

a ja byłam, poznałam kierowictwo schroniska, nagadałam sie do woli o psach i pieseczkach, wygłaskałam 2 suczynki, które reprezentowały schronisko :p
Bardzo pozytywne wrazenie zrobiła na mnie p. Wiesia z Kruszewa.
i mówiła o suni, ktora pojechała nad morze :loveu:

Posted

[quote name='piegowata_tola']Witajcieee,

Od wczoraj Bea a dla nas TOLA znalazła swój nowy dom nad morzem
miniURL.pl - PRZEKIEROWANIE

p.s.
dzieki wielkie Doris ( jayo) :)))

Pozdrawiamy z Trójmiasta

Witamy Ciotke na dogo :-) I gratulujemy trafnego wyboru psiego towarzysza do sportow wodnych i lądowych - Bea vel Tola jest sliczna i energiczna :loveu: Bedziemy sledzic postepy w oswajaniu ze smycza i zalatwianiem potrzeb, a najbardziej w ukladaniu kontaktow z kotami :-)

Posted

[quote name='esperanza']Możemy spróbować następnym razem wziąć go na smycz. Wydaje mi się, że bliżej mu do 6 lat. Właścicielka schroniska mówiła, że przy próbach wyczesywania Pony łapie zębami na ręce i się wyrywa.
Być może nie był nigdy przyzwyczajany do czesania lub źle mu się ono kojarzy.[/quote]

udało się coś?

Posted

Nie byłyśmy w schronisku, tylko na targach w Ostrołęce.
Bebcik bardzo miło było Cię poznać. Cieszę się, że spotkamy się w sobotę w schronisku :p
Bardzo milo spędziłyśmy czas.

Posted

[quote name='malawaszka']udało się coś?
Bedziemy w sobote wieksza grupa, to moze sie akcja uda.

A teraz wklejam fotki psow, ktore doszly ostatnio, ale nie bylo kiedy jakos obrobic fotek.

Shell - owczarek w wieku ok. 4-5 lat. Przepiekny dostojny pies, bardzo przyjazny dla ludzi, wrecz naprasza sie o pieszczoty i uwage.
Do innych psów nienapastliwy.
Zostal przywieziony z otwartym zlamaniem lapy przedniej i zawieziony do Warszawy na operacje gwozdziowania. Jest po operacji, juz sie troche podpiera łapą, ale jeszcze pare tygodni musi się z tym przemęczyć.

Czika, mała terrierkowata sunia - która już własnie poszła do adopcji:

Sliczna sunia, Czata, trafiła do schroniska z dwoma szczeniakami, które już znacie z wątku "szczeniaczego". Miała ich 10, ale jakoś zanim zostały zabrane przez schronisko, tajemniczo sie rozeszły :angryy: Jest stosunkowo młoda, ma ok. 2 lata. Niestety, jest przeganiana przez inne psy, nie bardzo ją przyjęły do stada. Jest niekonliktowa, ale maluchów broni.

Posted

Chciałabym się z wami przejechać w tą sobotę, ale niestety nie mam możliwości dojechać do Kruszewa :placz:.

Może mogłabym jakoś inaczej pomóc? Mogę porobić ogłoszenia na dogomani piesków. Tylko musuielibyście porobić im parę fot i przesłać mi na meila a chętnie spróbuję im jakoś pomóc.

Posted

Trzeba zorganizować w te wakacje festyn dla zwierzaków z Kruszewa! Znam kilka osób uzdolnionych, które może zgodziły by się przekazać swoje dzieła na licytacje, czy sprzedaż dla zwierzyńca :) W zamian dostały by dyplomy zaświadczające o dobroci ich serca :multi: Moglibyśmy zbierać na budowę kojców dla psiurów :):eviltong: Pozdrawiam :p

Posted

Wiem, że w kwietniu ma być w Ostrołęce organizowana impreza między innymi przez technikum weterynaryjne.
Natomiast bardzo by się przydały bazarki i aukcje na rzecz psiaków, by są psy, które chcemy wydać do adopcji, a nie mamy za co ich wysterylizować :-(