Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Pilnie poszukujemy domów tymczasowych dla 13 kociąt z zakładu w Ostrołęce.
Kociaki sa czarne, czarno-białe i bure, w wieku od 6 tygodni do 6 miesięcy.
Część z nich ma zaropiałe oczy, nie wyglądają dobrze. Schronisko tylu nie przyjmie :placz: Nie ma dla nich tyle miejsca!

Posted

esperanza napisał(a):
Pilnie poszukujemy domów tymczasowych dla 13 kociąt z zakładu w Ostrołęce.
Kociaki sa czarne, czarno-białe i bure, w wieku od 6 tygodni do 6 miesięcy.
Część z nich ma zaropiałe oczy, nie wyglądają dobrze. Schronisko tylu nie przyjmie :placz: Nie ma dla nich tyle miejsca!

2 majmniejsze=najmlodsze moge przyjac. Poznan. Prosze o PW. TYLKO-NIE MAM PIENIEDZY NA LECZENIE! Prosze o pomoc finansowa.

Ps. Beda mieszkaly w kartonie.

Nie mam dla nich innej opcji. Jak znajdziecie lepsza-bede sie tylko cieszyc!!!

Posted

Z Ninką jesteśmy w kontakcie. Jedna z warszawskich lecznic zgodziła się przyjąć 10 kociaków za 50zł za dobę.
Jeśli nie znajdziemy dt, tylko takie rozwiązanie nam zostanie.
Oznacza to, że będziemy potrzebować pieniędzy na utrzymanie i leczenie tych kotów do czasu ich adopcji. dlatego bardzo Was- czytających ten wątek, proszę, wspomóżcie nas jeśli nie finansowo, to bazarkami i ogłoszeniami. :placz:

Posted

esperanza napisał(a):
Z Ninką jesteśmy w kontakcie. Jedna z warszawskich lecznic zgodziła się przyjąć 10 kociaków za 50zł za dobę.
Jeśli nie znajdziemy dt, tylko takie rozwiązanie nam zostanie.
Oznacza to, że będziemy potrzebować pieniędzy na utrzymanie i leczenie tych kotów do czasu ich adopcji. dlatego bardzo Was- czytających ten wątek, proszę, wspomóżcie nas jeśli nie finansowo, to bazarkami i ogłoszeniami. :placz:

A może poszukać na Mapie Pomocy Dogomaniaków??

Mapa Pomocy Dogomaniakow

Posted

Miałam wam powiedzieć jak wszystko będzie pewne, ale jestem tak szczęśliwa, że muszę wam teraz powiedzieć :) :

KARAT PRAWDOPODOBNIE BĘDZIE W GRUDNIOWYM WYDANIU MIESIĘCZNIKA "PRZYJACIEL PIES"

:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:

Posted

Kika 9004 pozwól, że jutro telefonicznie odpowiem na Twoje pytanie :p

A tymczasem krótkie info z dziś, bo ja padam, a jayo pewnie też.

Tak wyglądają kocięta przez nas zabrane. Jest ich 8.
Zdjęcia mówią same za siebie :placz:

Razem z nami przyjechał do kliniki Dyzio znaleziony przez bebcik. Jest bardzo chudy :-( Martwimy się o niego.

Posted

Miłe Panie :loveu:

Ja z taką organizacyjną sprawą i prośbą.
Jeżeli są bazarki zadedykowane zwierzakom z Kruszewa albo tym, które są pod bezpośrednią opieką Stowarzyszenia na Rzecz Bezpańskich Zwierząt NICZYJE to bardzo Was proszę - informujcie o nich na wątkach i dawajcie odrobinę dłuższe terminy :razz:

Druga sprawa, to nie wiem czy wiecie ale w sklepach dla zwierzaków, w Warszawie, zostały porozstawiane skarbonki, z nazwą Niczyje a z ulotek, które są obok tych skarbonek umieszczone można dowiedzieć się, że pieniążki doń zebrane są przeznaczane na schronisko w Ostrowii.
Czy nie jest to czasem plagiat? Oszustwo podszywaczy pod szyldem legalnie zerejestrowanego Stowarzyszenia na Rzecz Bezpańskich Zwierząt NICZYJE i posiadającego KRS? :mad:

Posted

[quote name='Qti']Miłe Panie :loveu:

Ja z taką organizacyjną sprawą i prośbą.
Jeżeli są bazarki zadedykowane zwierzakom z Kruszewa albo tym, które są pod bezpośrednią opieką Stowarzyszenia na Rzecz Bezpańskich Zwierząt NICZYJE to bardzo Was proszę - informujcie o nich na wątkach i dawajcie odrobinę dłuższe terminy :razz:

Witamy Qti po dłuuugiej przerwie :multi: :loveu:

Uwaga słuszna :oops: - postaramy się !

Kolejne bazarki:
Szalikowo i Pigwa wróciła

Posted

Leczenie tych kotów pochłonie niestety dużo pieniędzy, znacznie zmniejszyłyby się koszty, gdyby koty, które są w dobrym stanie trafiły do domow tymczasowych.
Prosimy o dt nawet pojedyncze :placz:
Biało-czarny kocurek 4-miesięczny nie wymaga leczenia- jedynie oswajania, podobnie jak 2 czarne maluchy w wieku około 2 miesięcy.

Posted

Nowy, bardzo towarzyski, około7-8 miesięczny podrostek. Jest średniego wzrostu. Nazwijmy go np. Egon

Duży, miśkowaty, około 4-5 letni pies. Nazwijmy go np. Efez

W schronisku od października- sympatyczny, spokojny, nieduży Dexter w wieku około 4 lat

3-4 letni Dinx- spokojny, średniej wielkości

Posted

Kolega Dinxa, około 5 letni , duży Deresz

Średniej wielkości, młoda suczka- w wieku max. 2 lat
Stale wdaje się w kłótnie z psami spoza boksu, na szczęście przez siatkę

Nazwijmy ją Etna

Duży prawdopodobnie 6-8 letni Dżin, spokojny, zrównoważony, nie wdaje się w bójki

Posted

Dzięki Owieczko :p
Coś się dzieje z imageshackiem, bo zdjęcia się nie pokazuja, chociaż kilkakrotnie już wstawiałam do tego samego posta :angryy:
Spróbuję jeszcze później.