Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dogomania jest super!!!!!
najpierw nie chce załaczyć odpowiedzi na wątku, a potem, mimo opuszczenia neta, robi wielodubel...
masakra
ciekawe, czy twórca nowego dogo miałby odwagę spojrzeć w oczy wszystkim męczącym się z jego obecnym dogotworem

Posted

[quote name='

czy micha z ryżem czy też bez - porządny bączek z Wiki kupra jest :-)

.[/QUOTE']

Ktoś kiedyś powiedział tak: po co bąka trzymać w pupie, niech se lata :angel:po chałupie.

Czytam opowiadania o Waszych dziewczynkach i zawsze sie usmiecham.

• 2 weeks later...
Posted

Piękne słońce w dzień, ale pierwsze i ostatnie spacery załapują się na mrozik. I jak tu ostrzyc nasze panienki? Wiki wygląda okropnie z tymi kudełkami, wszystko co podcięliśmy już odrosło. Watusia chowa się pod ławę, bo reszta pokoju zalana słońcem, a futro grubaśne i mocno ją grzeje. No kiedy przyjdzie wiosna...?

Posted

Prosze się nie śmiać z naszej niewiedzy, ale nigdy nie mieliśmy do czynienia z cieczką...
Wiki od wczoraj często liże się po swojej pysi i według mnie perli się w otworku czerwona kropelusia, pierwsze siknięcie jest lekko brunatne, a potem już normalny słomkowy kolor i Wiki inaczej pachnie, saneczkuje kuprem (dziś pierwszy raz) + znaleziono kropke krwi na narzucie... jest wesoła, rozrabia jak zawsze, wcina i pije bez zmian.
Ma 7 miesięcy i 11 dni - czy możliwe, aby już miała cieczkę? Przecież to jeszcze dziecko...!!!

Posted

tak,oczywiscie,ze tak,to jak najbardziej właściwy wiek.
No dziecko,dziecko,ale własnie dojrzewa ;)
Cieszcie się,ze tak lekko przechodzi,widziałam suki,które sprawiały wrażenie,jakby były cięzko chore.

Niedługo psy z bloku zorientuja się, że w klatce B jest suczka z cieczką.

Posted

[FONT=Tahoma]Pańcia zrobiła małej portki z body dla niemowlaka :-) jak saneczkuje to te jej kudełki od tyłu upodabniają ją do mopa - to jej nowy przydomek, chociaż pańcia częściej woła "siusiek". Bez oporów w dalszym ciągu leje w przedpokoju, chociaż większość zostawia na podwórku. Zastanawiamy się nad zabraniem maty, tylko czy wtedy nie przeniesie się do pokoju na wykładzinę? Od Waci nauczyła się posikiwania i robi kilkanaście razy po kilka kropel. Na Watkę niby nie patrzy, ale czasem zadziera nogę wzorując się na "starszej siostrze". Jak jest ciemno to do smyczki przypinamy jej mrugającą niebiesko-czerwoną diodę, dzięki czemu zyskała miano psa policyjnego - wymyślił przechodzący chłopczyk.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Watusia zaś jest psem pilnującym. Znajduje sobie obiekt do pilnowania (najczęściej ucho, kostke-gryzak lub przysmak na zęby zabrany Wiktorce) i nie pozwala małej podejść. Wiki oczywiście kręci się w pobliżu, skwierczy, popiskuje, tarza się, kula, nawet poszczekuje, a Wacia jej odpowiada gardłowymi pomrukami. Komiczne sę te ich "rozmowy". Koniec końców Waci konwersacja się nudzi, odwraca głowę, a mała spryciula już pędzi do kojca ze zdobyczą. Czytałem gdzieś, że tak matki uczą swoje młode zdobywania pożywienia - warczą odstraszając od zdobyczy, a potem dyskretnie się odsuwają, dając dzieciakowi możliwość zapolowania.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Odpukać w niemalowane, bo ostatnio zapędy skunksowe uległy minimalizacji :-)[/FONT]

Posted

markofix napisał(a):
Prosze się nie śmiać z naszej niewiedzy, ale nigdy nie mieliśmy do czynienia z cieczką...
Wiki od wczoraj często liże się po swojej pysi i według mnie perli się w otworku czerwona kropelusia, pierwsze siknięcie jest lekko brunatne, a potem już normalny słomkowy kolor i Wiki inaczej pachnie, saneczkuje kuprem (dziś pierwszy raz) + znaleziono kropke krwi na narzucie... jest wesoła, rozrabia jak zawsze, wcina i pije bez zmian.
Ma 7 miesięcy i 11 dni - czy możliwe, aby już miała cieczkę? Przecież to jeszcze dziecko...!!!

Kochani, u nas to samo!!!! Zu ma też 7 miesięcy, jestem w szoku!
Całą noc z nerwów nie spałam. Rano mialam w domu dzidzię, a wieczorem panna po chałupie latała i kropkowala.
Też jeszcze 1 i 2 w domu robi. Cały czas podkłady na podłodze.
Koniec świata!

Posted

yorczki z reguły dłuuuuuuugo sikaja w domu.
Nie pytajcie ile,odpowiem,ze dłuuuuuuugo;)
Ale sa gorsze problemy w zyciu niz lamentownie nad yorczym sikiem :) prawda?

PS.Wyzły są czysciutkie:) za to tarzaja sie w goownach i padlinie.

Posted

wymyśliliśmy, że Wiki jest mała i ma mały zbiorniczek, musi go często opróżniać i dlatego leje między spacerami :-)
mate zabraliśmy, ale sii dalej tylko w przedpokoju i jest OK
chcielibyśmy ją obciąć, ale czy nie zniszczymy jej włosa robiąc to podczas cieczki? Ciotka Brązowa - Ty jesteś ekspertem!!!
portek mała już nie nosi, bo potraktowała je jak pieluche :-)

Posted

markofix napisał(a):
[FONT=Tahoma]Na Watkę niby nie patrzy, ale czasem zadziera nogę wzorując się na "starszej siostrze". [/FONT]

A ja myślałam, że moja Musztarda to wyjątkowo dziwna jest, bo podnosi nogę jak sika, a tu proszę, wychodzi na to, że to standard u małych suń.

Posted

markofix napisał(a):
chcielibyśmy ją obciąć, ale czy nie zniszczymy jej włosa robiąc to podczas cieczki? Ciotka Brązowa - Ty jesteś ekspertem!!!

w czasie cieczki nie-sunie sa nadwrazliwe na dotyk

• 4 weeks later...
Posted

Dzisiaj wiozłem psiaczka ze starego domku do nowego - ładniusi, milusi i fajniusi, ale... z przyjemnością wróciłem do moich cudownych dziewczyn i one są najpiękniejsze i moje ukochane... Brązowa - po konfrontacji z żywiołem yorkowatym przyznaję Ci rację - Viki ma bardzo dobry charakter :-) Wacia wiadomo - istny anioł. Jak wróciłem to wyczuła zapach innego psa i węszyła przez chwile niespokojnie, jeszcze później chodziła do przedpokoju i znacząco patrzyła na kurtkę, do której przytulał się transportowany psiurek. Teraz jak zwykle towarzyszy mi przy kompie.

Posted

cześć Cioteczki. To ja - Wiktorka - zapraszam do obejrzenia kilku fotek moich i Waci :)

Wacia zwykle czegoś pilnuje, bo ciągle jej wszystko zabieram:

oto my po wizycie Cioci Brązowej

no taka jestem śliczna i jak potrafię sama trzymać przysmak w łapkach:

Posted

Watusia - najpiękniejszy i najkochańszy pies na świecie:

obowiązkowa drzemka po porannym spacerze:

to jeszcze raz ja - Wiktorka Amigos Perros:

i w polarku, nowych szelkach od Cioci Taks i z obowiązkową frotką (pasuje do kubraczka):

śniadanie:

i po śniadaniu:

Posted

za chwilkę będziemy mieć trzeciego psa, bo nie było innego wyjścia :(. mam nadzieję, że wszystkie trzy jakoś się dogadają :). Brązowa (i pewnie kilka innych ciotek) już szuka domu dla 10 miesięcznego, agresywnego, yorkowatego psiaka (u brązowej w podpisie) .....