a-markofix Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 dogomania jest super!!!!! najpierw nie chce załaczyć odpowiedzi na wątku, a potem, mimo opuszczenia neta, robi wielodubel... masakra ciekawe, czy twórca nowego dogo miałby odwagę spojrzeć w oczy wszystkim męczącym się z jego obecnym dogotworem Quote
a-markofix Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 ratunku czy ktoś wie jak się usuwa niechciane posty? Quote
brazowa1 Posted March 1, 2010 Author Posted March 1, 2010 ja też tak mam. czekaj 15 sekund czekaj 8 sekund. czekaj 3 sekundy,a posty sie dublują Dogodoopa sie zrobiła :( zamiast forum Quote
ALMA2 Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 [quote name=' czy micha z ryżem czy też bez - porządny bączek z Wiki kupra jest :-) .[/QUOTE'] Ktoś kiedyś powiedział tak: po co bąka trzymać w pupie, niech se lata :angel:po chałupie. Czytam opowiadania o Waszych dziewczynkach i zawsze sie usmiecham. Quote
a-markofix Posted March 15, 2010 Posted March 15, 2010 Piękne słońce w dzień, ale pierwsze i ostatnie spacery załapują się na mrozik. I jak tu ostrzyc nasze panienki? Wiki wygląda okropnie z tymi kudełkami, wszystko co podcięliśmy już odrosło. Watusia chowa się pod ławę, bo reszta pokoju zalana słońcem, a futro grubaśne i mocno ją grzeje. No kiedy przyjdzie wiosna...? Quote
a-markofix Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 Prosze się nie śmiać z naszej niewiedzy, ale nigdy nie mieliśmy do czynienia z cieczką... Wiki od wczoraj często liże się po swojej pysi i według mnie perli się w otworku czerwona kropelusia, pierwsze siknięcie jest lekko brunatne, a potem już normalny słomkowy kolor i Wiki inaczej pachnie, saneczkuje kuprem (dziś pierwszy raz) + znaleziono kropke krwi na narzucie... jest wesoła, rozrabia jak zawsze, wcina i pije bez zmian. Ma 7 miesięcy i 11 dni - czy możliwe, aby już miała cieczkę? Przecież to jeszcze dziecko...!!! Quote
brazowa1 Posted March 20, 2010 Author Posted March 20, 2010 tak,oczywiscie,ze tak,to jak najbardziej właściwy wiek. No dziecko,dziecko,ale własnie dojrzewa ;) Cieszcie się,ze tak lekko przechodzi,widziałam suki,które sprawiały wrażenie,jakby były cięzko chore. Niedługo psy z bloku zorientuja się, że w klatce B jest suczka z cieczką. Quote
a-markofix Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 [FONT=Tahoma]Pańcia zrobiła małej portki z body dla niemowlaka :-) jak saneczkuje to te jej kudełki od tyłu upodabniają ją do mopa - to jej nowy przydomek, chociaż pańcia częściej woła "siusiek". Bez oporów w dalszym ciągu leje w przedpokoju, chociaż większość zostawia na podwórku. Zastanawiamy się nad zabraniem maty, tylko czy wtedy nie przeniesie się do pokoju na wykładzinę? Od Waci nauczyła się posikiwania i robi kilkanaście razy po kilka kropel. Na Watkę niby nie patrzy, ale czasem zadziera nogę wzorując się na "starszej siostrze". Jak jest ciemno to do smyczki przypinamy jej mrugającą niebiesko-czerwoną diodę, dzięki czemu zyskała miano psa policyjnego - wymyślił przechodzący chłopczyk.[/FONT] [FONT=Tahoma]Watusia zaś jest psem pilnującym. Znajduje sobie obiekt do pilnowania (najczęściej ucho, kostke-gryzak lub przysmak na zęby zabrany Wiktorce) i nie pozwala małej podejść. Wiki oczywiście kręci się w pobliżu, skwierczy, popiskuje, tarza się, kula, nawet poszczekuje, a Wacia jej odpowiada gardłowymi pomrukami. Komiczne sę te ich "rozmowy". Koniec końców Waci konwersacja się nudzi, odwraca głowę, a mała spryciula już pędzi do kojca ze zdobyczą. Czytałem gdzieś, że tak matki uczą swoje młode zdobywania pożywienia - warczą odstraszając od zdobyczy, a potem dyskretnie się odsuwają, dając dzieciakowi możliwość zapolowania.[/FONT] [FONT=Tahoma]Odpukać w niemalowane, bo ostatnio zapędy skunksowe uległy minimalizacji :-)[/FONT] Quote
akucha Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 markofix napisał(a):Prosze się nie śmiać z naszej niewiedzy, ale nigdy nie mieliśmy do czynienia z cieczką... Wiki od wczoraj często liże się po swojej pysi i według mnie perli się w otworku czerwona kropelusia, pierwsze siknięcie jest lekko brunatne, a potem już normalny słomkowy kolor i Wiki inaczej pachnie, saneczkuje kuprem (dziś pierwszy raz) + znaleziono kropke krwi na narzucie... jest wesoła, rozrabia jak zawsze, wcina i pije bez zmian. Ma 7 miesięcy i 11 dni - czy możliwe, aby już miała cieczkę? Przecież to jeszcze dziecko...!!! Kochani, u nas to samo!!!! Zu ma też 7 miesięcy, jestem w szoku! Całą noc z nerwów nie spałam. Rano mialam w domu dzidzię, a wieczorem panna po chałupie latała i kropkowala. Też jeszcze 1 i 2 w domu robi. Cały czas podkłady na podłodze. Koniec świata! Quote
brazowa1 Posted March 22, 2010 Author Posted March 22, 2010 yorczki z reguły dłuuuuuuugo sikaja w domu. Nie pytajcie ile,odpowiem,ze dłuuuuuuugo;) Ale sa gorsze problemy w zyciu niz lamentownie nad yorczym sikiem :) prawda? PS.Wyzły są czysciutkie:) za to tarzaja sie w goownach i padlinie. Quote
akucha Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 A bulwy przejęły widać cechy i yorczków i wyżłów. To dopiero psy! Pynia to najwyraźniej yorczek jest :eviltong: Quote
a-markofix Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 wymyśliliśmy, że Wiki jest mała i ma mały zbiorniczek, musi go często opróżniać i dlatego leje między spacerami :-) mate zabraliśmy, ale sii dalej tylko w przedpokoju i jest OK chcielibyśmy ją obciąć, ale czy nie zniszczymy jej włosa robiąc to podczas cieczki? Ciotka Brązowa - Ty jesteś ekspertem!!! portek mała już nie nosi, bo potraktowała je jak pieluche :-) Quote
szuwar Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 markofix napisał(a):[FONT=Tahoma]Na Watkę niby nie patrzy, ale czasem zadziera nogę wzorując się na "starszej siostrze". [/FONT] A ja myślałam, że moja Musztarda to wyjątkowo dziwna jest, bo podnosi nogę jak sika, a tu proszę, wychodzi na to, że to standard u małych suń. Quote
a-markofix Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 nasze kochane dziewczyny + Wiki w portkach Quote
brazowa1 Posted March 24, 2010 Author Posted March 24, 2010 markofix napisał(a):chcielibyśmy ją obciąć, ale czy nie zniszczymy jej włosa robiąc to podczas cieczki? Ciotka Brązowa - Ty jesteś ekspertem!!! w czasie cieczki nie-sunie sa nadwrazliwe na dotyk Quote
a-markofix Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Dzisiaj wiozłem psiaczka ze starego domku do nowego - ładniusi, milusi i fajniusi, ale... z przyjemnością wróciłem do moich cudownych dziewczyn i one są najpiękniejsze i moje ukochane... Brązowa - po konfrontacji z żywiołem yorkowatym przyznaję Ci rację - Viki ma bardzo dobry charakter :-) Wacia wiadomo - istny anioł. Jak wróciłem to wyczuła zapach innego psa i węszyła przez chwile niespokojnie, jeszcze później chodziła do przedpokoju i znacząco patrzyła na kurtkę, do której przytulał się transportowany psiurek. Teraz jak zwykle towarzyszy mi przy kompie. Quote
markofix1 Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 cześć Cioteczki. To ja - Wiktorka - zapraszam do obejrzenia kilku fotek moich i Waci :) Wacia zwykle czegoś pilnuje, bo ciągle jej wszystko zabieram: oto my po wizycie Cioci Brązowej no taka jestem śliczna i jak potrafię sama trzymać przysmak w łapkach: Quote
markofix1 Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 ja i moje ucho : to też dzieło Cioci Brązowej, którą serdecznie pozdrawiamy :) Quote
markofix1 Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 Watusia - najpiękniejszy i najkochańszy pies na świecie: obowiązkowa drzemka po porannym spacerze: to jeszcze raz ja - Wiktorka Amigos Perros: i w polarku, nowych szelkach od Cioci Taks i z obowiązkową frotką (pasuje do kubraczka): śniadanie: i po śniadaniu: Quote
ALMA2 Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 Wacia - cudo .:loveu: Wiktoria - wywołuje u mnie usmiech. Te zdjecia z uchem i z roztrzepana fryzurą :roflt: Quote
gameta Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Świetne zdjęcia ! I widać rękę Brązowej :) Markofix, macie prześliczne psy :) Quote
markofix1 Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 za chwilkę będziemy mieć trzeciego psa, bo nie było innego wyjścia :(. mam nadzieję, że wszystkie trzy jakoś się dogadają :). Brązowa (i pewnie kilka innych ciotek) już szuka domu dla 10 miesięcznego, agresywnego, yorkowatego psiaka (u brązowej w podpisie) ..... Quote
Recommended Posts