Jump to content
Dogomania

OTOZ Animals Inspektorat w Lublińcu - porzucone, chore, odebrane interwencyjnie

Recommended Posts

Posted

nie wiem, bo nie udało mi się dziś podejść do schronu i już mi się w tym tyg. nie uda...

psiaki dostały od butterflyki wór smakoli - bardzo dziękujemy! :multi:

sama nie dam rady już ich zanieść, ale podrzucę wieczorem nescce ;)

Posted

laski dziś były w schronie:/
Nikosia i Miłki już nie ma..

pech w tym, że wydane razem, niekastrowane, do jednego domu..

pewnie jak będą napiszą więcej, ja tylko przelotem

Posted

Niestety..... nie ma Nikosia...ani Miłki.Chciała bym się cieszyć....ale nie potrafię. Nie wiem co napisac.....Dziewczyny.....wycofajcie allegro dla Nikosia. Dzieki za wszystko.

Posted

Dzis byłam u butterflyek

w sklepiku i dostałam mnostwo różnych smakowitości dla naszych pasiaków za co serdecznie dziekuje :) Ugotowałam garnek kaszki z warzywami..... dodalam puszki miesne. Nasze sierciuchy jadły jak prosiaczki. Mlaskania było co nie miara. One zawsze tam mają mnostwo jedzonka.... dziś byłam o 18 to michy pełne suchej karmy... ale od czasu to czasu takie domowe żarełko to dla nich raj dla podniebienia. Na odchodne dostały po kilka przysmaczkow....Są wdzieczne i dziekują....

Posted

Mam nadzieję, że jeszcze sobie parę razy "pomlaskają" :D :multi:

Nescca, wysyłam Ci na PW dane do fundacji moje i siostry :)

Wiq- dzieki- :loveu: właśnie wróciłam od Twojej mamusi i pierwszy raz od tygodnia nie boli mnie ząb :shiny:

Posted

zaraz ukatualnię pierwszą stronę..

a zostawiłaś jakieś puszki dla Moreli? :evil_lol:

znalazłam chętną osobę do stowarzyszenia :)

butterflyek, ni ma za co :P

Posted

Chętnych z terenu Lublińca i okolic do wstąpienia w szeregi naszego Stworzarzyszenia działającego na rzecz bezdomnych i maltretowanych zwierząt proszę o przesyłanie danych na adres [email protected] lub jako PW

-imię
-nazwisko
-adres zamieszkania
-nr.dowodu osobistego

Posted

dziewczyny kochane, mam nadzieje, że pamiętacie o Kubusiu z mojego podpisu :-(

A ja tu zawędrowałam z inną sprawą, może się orientujecie. Dzisiaj dzwoniła do nas (do schroniska) jakaś Pani chyba z Waszego Urzędu Miasta czy cus i pytała czy mielibysmy możliwośc przyjąc 15 psów, oczywiście nie mamy, bo miejsca nawet na jednego psa niema, takie przepelnienie :shake: Nie wiecie o co chodzi?

Posted

wiq napisał(a):
nic nie wiem :confused:

akurat szefowa rozmawiała, wiem tylko tyle, że kobieta mówiła jeszcze, że w "przechowalni" za mało miejsca jest, dlatego szuka po innych schroniskach :roll:

Posted

wiq napisał(a):
ale skąd nagle tyle tych psów?..

hmm.. chyba, że interwencyjnie skądś odebrali...

może dopiero gdzieś odebrać mają? :roll: Naprawde nie wiem... A ciekawa byłam :oops: Jak usłyszałam Lubliniec to zaraz mi się Kubuś przypomniał :-(

Posted

W przytulisku jest psów niewiele......ale i przytulisko jest maleńkie. 6 boksów. Toteż wiem ,że nasze przytulisko odmówiło przyjęcia tej piętnastki ze wzgledu na brak miejsca. Poprostu jest to awykonalne. Wydaje mi się ,że ma być gdzieś przeprowadzona akcja odebrania komus psów...... postaram sie dowiedzieć gdzie...Może zdołamy pomóc...... może uda sie wyadoptować. Zobaczymy......

Posted

w przytulisku takie ciężkie przypadki jeszcze zostały, a tu jeszcze kasa na Sati i Dolly (Morelę), leczenie ich, znalezienie domów, tu kolejna 15stka, nie wiadomo, co za chwilę przyniesie los :mdleje:

muszę się napić :drinking:

Posted

To jest dobry moment na bombardowanie urzednikow pismem o zasadnosci zwiekszenia ilości psow w przechowalni.
Dziewczyny umówcie sie z waszym burmistrzem na rozmowę, powiedzcie o problemie, waszych sukcesach i o tym , ze sprawa rejestracji stowarzyszenia jest w toku. Zobaczycie jak podchodzi do sprawy , tylko uświadomcie mu , że to Wy robicie mu łaskę a nie on Wam !

Posted

psy najprawdopodobniej były z takiej wylęgarni, wiadomo, co się z nimi stało?

ajj, te szczeniaki... ;)
jaja jak berety z nimi ;)

jutro podejdę obejrzeć te zaszczańce ;)