Viris Posted November 26, 2008 Author Posted November 26, 2008 Na wystawie w Kielcach kupiłam. Wcześniej widziałam tylko w Niemczech, ale cena jakaś z kosmosu więc nie kupowałam. Teraz muszę kupić zapas, bo istne szaleństwo. Uszy się znudziły, ogony Klara chce połykać w całości i kończy się bełcikiem. A ryjek - fantastiko. Quote
duru79 Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 Nasza Lola nadal w wolnych chwilach uwielbia skubać ucho, ale ostatni ma szaleństwo na punkcie puszki po pokarmie dla rybek. Nieduża puszka a daje taką frajdę, Lola ją nam specjalnie pod nogi przynosi, żeby jej zabierać i zabawa na całego. Pewnie też dla tego jej się podoba bo pokarm pachnie podobnie jak Royal:cool1: Quote
Viris Posted November 28, 2008 Author Posted November 28, 2008 A butelki plastikowe? U nas kosmos :loveu: Quote
Viris Posted December 23, 2008 Author Posted December 23, 2008 Dla wszystkich dogomaniackich przyjaciół, dla odwiedzających naszą galerię - Najlepsze życzenia, spełnienia marzeń. Zdrowych, rodzinnych Świąt oraz Szczęśliwego Nowego Roku. Dla psiej części Waszych Rodzin życzymy dodatkowo wieeeelu prezentów. Quote
Agappe Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 ja w tym roku bez kartki.. jestem leń i nie chciało mi się zrobić :oops::oops: [SIZE="3"]Dużo zdrowia i radości w Twoim życiu niech zagości i prezenty, i śnieg biały, by te święta urok miały. Samych wzruszeń przy choince, życzę Tobie i rodzince! :tree1::x-mas::x-mas::santagri:Daria i Anatka ;):santagri::x-mas::tree1: Quote
Viris Posted December 23, 2008 Author Posted December 23, 2008 Dziękujemy Wam serdecznie :loveu: Ja pewnie po świętach już wstawię trochę zdjęć z dzisiejszej "sesji karteczkowej". Nie było mnie miesiąc w domu więc w zasadzie na ostatnią chwilę udało mi się porobić dziś zdjęcia i zrobić karteczkę - niestety tylko taką wirtualną. Na papierowe w tym roku zabrakło czasu, a w listopadzie nie myślałam jeszcze o tym że Święta będą, potem wyjazd i już nie było jak:shake: Quote
Viris Posted January 6, 2009 Author Posted January 6, 2009 Zapraszamy na ciasto. Nie było by w tym cieście nic niezwykłego gdyby nie fakt że powstało w 5 minut :cool1::cool1::cool1: Ciasto robi się w mikrofalówce - jest to pierwszy mój wypiek tego typu. Nie wierzyłam że wychodzi i w dodatku smakuje dobrze. Wiadome że to nie biszkopcik z 30 jaj, ale do kawy na szybko - pycha :p Quote
misiaczek Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Łał...wygląda smakowicie :razz:. No to poproszę o przepis.Jeszcze ciasta w mikrofalówce nie piekłam. Kiedyś dawno temu to miałam na punkcie pieczenia hopla.Bywało,ze 2 razy w tygodniu piekłam :lol:.Zbierałam przepisy i eksperymentowałam.A teraz jak mi się chce coś słodkiego to do cukierni lecę ;). Ale skoro to w 5 minut to upiekę chętnie. Quote
Viris Posted January 6, 2009 Author Posted January 6, 2009 Zaraz Ci wyślę przepis. Ja teraz wpadłam w szał pieczenia ( święta, niedługo urodziny z dość dużą imprezą - więc trzeba się przygotować ) i jeszcze dorobiłam się piecyka do chleba - i teraz sama piekę chleb i bułeczki :loveu: To ciasto mikrofalowe zrobiłam tylko dlatego że nie mogłam uwierzyć że się da :evil_lol: I już zjadłam. Quote
misiaczek Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Ok...to czekam.Ten piecyk,to takie urządzenie elektryczne co reklamują w TV? A zrobienie ciasta na chleb i bułki ile czasu Ci zajmuje? Quote
Viris Posted January 6, 2009 Author Posted January 6, 2009 Nie wiem co reklamują, ale prawdopodobnie to. Wyciągam piecyk z szafki, otwieram wieczko, wlewam składniki płynne, wsypuje sypkie zamykam pokrywkę,włączam do prądu, ustawiam program i po 3 godzinkach mam chlebek. Maszyna sama miesza, ugniata, daje ciastu czas na rośnięcie itp. Zaraz poszukam zdjęcia chlebków, bułeczek nie mam uwiecznionych, następne uwiecznię :eviltong: Mój pierwszy chlebek, teraz wychodzą bardziej "wyrośnięte" ale wszystkie są pycha ;) Chlebek biały - wyszedł taki delikatny, jak bułka bardziej. Szukam teraz takiej mąki bardziej do chlebka bo ta za delikatna. Quote
aniao Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 przebrnęłam w czasie pracy (:P) przez całą galerię. już na wstępie rozbroiło mnie to zdjęcie: http://img139.imageshack.us/img139/3126/001iv2.jpg galeria bardzo fajna, zdjęcia naprawdę super. Az mi się zachciało jakiejs wycieczki, albo chociaż spacerku jakiegoś nad rzękę czy do parku. dzięki za motywację. aha paniom z parku możesz przekazać, że ja mówię, że Klara jest śliczna :P Quote
Viris Posted January 6, 2009 Author Posted January 6, 2009 Witamy w naszej galerii i przesyłamy miziaki dla Vicia :loveu: Quote
misiaczek Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 No więc zdaję relację z pieczenia ciacha :evil_lol:. Jedno zrobiłam ja,bez kakao.Wyszło niskie (1cm wys.) klajstrowate paskudztwo.Drugie upiekła Ola z kakao i wyszło super wysokie i puszyste ciacho.Nie wiem czy kakao odegrało tu jakąś rolę czy ja coś schrzaniłam :niewiem:. Quote
Viris Posted January 8, 2009 Author Posted January 8, 2009 A czemu bez kakao? Słyszałam że dziewczyny zastępują kakao cynamonem - ale nie próbowałam jeszcze. Quote
misiaczek Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Bez kakao,bo ogólnie wolę jasne ciasta. Tak sobie myślę czy jajka na taką porcyjkę nie było za dużo bo miałam takie olbrzymy z podwójnymi żółtkami :).No więc ciasto było troszkę rzadkie.Gdybym dodała kakao to by było gęściejsze.A może jeśli bez kakao,to dać więcej mąki? :hmmmm: Quote
Viris Posted January 8, 2009 Author Posted January 8, 2009 No jeśli proporcji nie zmieniłaś to na pewno było za dużo składników "mokrych" w stosunku do suchych. Może z budyniem śmietankowych spróbować, nie wiem czy sama mąka nie zepsuje smaku. Quote
misiaczek Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Wiesz co? Ty to masz głowę na karku :evil_lol:. Spróbuję z budyniem śmietankowym Quote
Viris Posted January 8, 2009 Author Posted January 8, 2009 Eee to nie mój pomysł :oops: Ja właśnie robię rafaello, ale chyba zrobię pina coladę z tego bo ostatnio lubię ananasy. Tylko to już nie w mikrofalówce ;F Quote
Viris Posted February 2, 2009 Author Posted February 2, 2009 Po prawie roku znowu zamieszkało z nami rybsko : Quote
aniao Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 o kurde, to musicie mieć dużo czasu :) ale bardzo ładna rybka Quote
misiaczek Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 Moja Ola ma olbrzymie akwarium.Cudowne ryby i żółwia,który ma raj w tak wielkim akwarim.Ma taką podwieszaną wysepkę i jak mu sie znudzi pływanie to tam dupke grzeje.Gdzieś mam zdjęcia,tylko nie pamietam w którym katalogu.Jak znajdę to wkleję u siebie ;). Ja kiedyś miałam welonka ;).W kuli sobie pływał.Ale jak dla mnie za duzo roboty było.Welonki strasznie brudzą.Często musiałam wodę wymieniać. Ponoć czym większe akwarim tym mniej roboty. Quote
Viris Posted February 5, 2009 Author Posted February 5, 2009 Tak dokładnie, im większe akwarium tym mniej roboty i więcej możliwości. Ja mam małe akwarium, ale teraz tu w domu założyłam żeby sprawdzić jaką mamy wodę, czy wszystko będzie dobrze - na razie jest super, więc może się skończyć na bardzo dużym akwarium niebawem:loveu: Mi się marzy morskie, ale to strasznie drogie, więc myślę że będzie jakiś duży holender po prostu. Quote
Recommended Posts