Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 528
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zdjęcia przepiękne.Te krajobrazy,te ruiny :loveu:.Klarcia to niezły piechur.
Jaki masz aparat? Może ja powinnam nad czymś nowym pomyśleć,bo mój to już truposz totalny.Ale w sumie nijakiemu fotografowi to nawet nowy aparat nie pomoże :evil_lol:.

Posted

Te zdjęcia robiłam na korpusie Nikon D50 i na obiektywnie thamrona 28-200 mm. A poprzednie - malwy, mrówki skalniak - tym samym korpusem ale z obiektywem kit 18- 55 mm.

To strasznie stary sprzęt, ale nie stać mnie na wymianę. ostatnio "zaszalałam" i dałam go do czyszczenia. Znajomy powiedział że tak usyfionej matrycy nie widział. No ale wychodzą w tym wykopaliska i inne ekstremalne warunki..

Może dobry, drogi sprzęt nie zrobi od razu z Ciebie super fotografa, ale na pewno zmobilizuje do działań.

Ja jak przesiadałam się ze sprzętu analogowego na cyfrową lustrzankę to strasznie cierpiałam. A dogadanie się z nowym sprzętem trwało w sumie ze 2 lata. W ciągu tych 2 lat kilka razy trafiło się w miarę dobre zdjęcie - ale bardziej przez przypadek niż świadomie. Przez ten czas myślałam też o powrocie do poprzedniej technologii ( analogowej ) ale w końcu się wzięłam do roboty i coraz częściej jestem zadowolona z efektów współpracy ja i lustrzanka cyfrowa :lol:

Posted

Kurczę, ale masz super tereny do zwiedzania, aż mnie natchnęło i ide dziś z grubasem zwiedzić dworek ;)

P.S. Ślicznie razem wyglądacie

Posted

ooo jacie rewelacja :):):):) a z czego to ciasto ? i ta 3 :):):) wszystkiego najlepszego dla klarci :) Viris robisz cala mase superasnych kolczyków na bazarki mam w domu mała karuzele z cyrkoniami :) jak chcesz moge Ci ja przesłac :)

Posted

Torcik zrobiłam w tym roku z naleśników w kształcie kości i z kremem ( zmiksowane buraczki, marchewka, mięso kurczaka i ser żółty ). A tą trójeczkę kupiłam w delikatesach - zwykle była świeczka, a to w sumie lepsze wyjście bo wąs się nie spali i zjeść można ( to jakby z cukru robione chyba ).

Co do cyrkonii - karuzela to ten rodzaj pudełeczka tak? - tylko się upewniam. Oczywiście chętnie przyjmę - staram się wszystko wykorzystywać zawsze, starą biżuterię, uszkodzoną, kolczyki pojedyncze itp ;)

Posted

Misiaczkuuuuuuu jakie przepiękne :loveu::loveu::loveu::loveu: Dziękujemy z Klaryską za śliczną karteczkę :loveu::loveu:

Basiulka - wysłałam PW, dzięki wielkie!

• 4 weeks later...
Posted

Wczoraj, korzystając z chwili słonka wybrałyśmy się nad to fajne jeziorko - kamieniołom. Niestety było milion wędkarzy, którym bardzo przeszkadzało to że jestem z psem. Kosmos jakiś. Ani im ryb nie płoszyła, ani łbów nie urywała ( a szkoda ). Ale nie ważne. Siadłam nad wodą i chwilkę porobiłam zdjęcia.

Imitacja macro - niestety obiektyw zdecydowanie anty macro :P