Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 558
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wiecie co ? mam pomysł......:PROXY5:
Kilka miesięcy temu założyłam wątek Benkowi / imię Zenek dałam na zasadzie kojarzenia go z tamtym /. Z tym tekstem Benek wystartował na allegro wyróżnionym i chyba po 3 dniach domek znalazł...:lol: Pan który go zabrał mówił że czytał ogłoszenie i płakał i od tego momentu Benek był jego. a czekał biedak w schronisku gdzieś 8 lat. Przerobie tekst Benka na potrzeby Zenka tzn. zamiast stary dam ślepy, ciutke przerobię i będzie jak znalazł....:multi:
O autoryzacje nikogo prosić nie musze bo tekst jest mój.....:eviltong:
Co o tym sądzicie ?

o stary '' JUŻ W NOWYM DOMU!! Pan z synem stają przed boksem i słyszę - ,,ale piękny owczar -tylko stary"
i idą dalej. Pies nawet głowy nie podniósł jakby rozumiał, co przed chwilą powiedziano. Serce mi pękło. Stary - wyrok !!!. Domu nie bedzie. A w boksie na klepisku leży piękny, mądry, łagodny pies, sierść skołtuniona i sponiewierana jak jego całe ciało i dusza. Domu nie będzie bo wiek nie ten.
Jedna wielka kupa nieszczęścia. I pomyślałam, że może jednak ktos kiedyś podejdzie do tego boksu i powie -,,jaki piekny owczar - zabieramy go ze sobą ''. I Benek podniesie nieśmiało głowę i spojrzy tymi smutnymi oczami, że niby się przesłyszał.... że to niemożliwe....
Nie jest jeszcze taki stary, zęby w niezłym stanie, oczy wyrażne ,wzrok przejrzysty - bez zaćmy. Myślę że on młodszy niż wygląda tylko taki wyniszczony.....i zrezygnowany.....
Piękny i mądry owczar Benek, oaza spokoju i łagodności przebywa w schronisku w Orzechowcach k/ Przemyśla. Chodząca dobroć, pokora i pogodzenie ze złym losem. Zmieńmy mu ten los......

Kontakt- [email protected] 606262450

Posted

Wykańczam się nerwowo i psychicznie tutaj!!! Tyle nieszczęść i bólu. Co wejdę na jakiś wątek obiecuję sobie nie klikać na banerki ale nie mogę:placz:
jednak dobrze widzieć tyle dobrych serc i ludzi którzy ufają sobie mimo że często nie znają się osobiście i wspierają się w walce o lepszy świat dla zwierzaków.
To jest piękne:loveu::-(