Murka Posted August 1, 2008 Author Posted August 1, 2008 Filipki napisał(a):Wróciliśmy z urlopu i widzę ,że Magia już w hoteliku. Ona faktycznie ma bardzo oryginalną urodę. Mam nadzieję,że znajdzie dobry domek. Dziękuję za ogłaszanie suni. Witajcie :multi: Mam nadzieję, że urlop się udał :cool3: Magia robi się coraz weselsza :loveu: Niestety znów pojechała do lecznicy, bo z ranki sączy się (a właściwie wypływa) ropa :-( Coś się nie chce goić na nasza magiczna sunia :-( Quote
Ulka18 Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 Ojojoj, moze znowu Magia rozgrzebala jakims cudem mimo pancernego kolnierza. Albo przez te upaly cos sie tam wdalo, jakies zapalenie. Trzymam kciuki za mala Magusie. Quote
Murka Posted August 1, 2008 Author Posted August 1, 2008 To się musiało zrobić samoistnie, może z upałów, bo kołnierz nietknięty i Magia nie miała możliwości sobie tam zaglądać :-( Quote
Murka Posted August 1, 2008 Author Posted August 1, 2008 Magia już przemyta i znów zapryskana. Dostała mocniejszy antybiotyk. Beatka mówiła, że nic się tam strasznego nie dzieje :roll: ale ja bym wolała, żeby to sie w końcu zagoiło :-( Quote
Reno2001 Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 ja myslę, ze jednak obecen temperatury nie pomagają zagoic sie rance. Te upały dobijają ...:roll: Quote
Filipki Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 Przeczytałam cały wątek i niepokoimy się o sunię. W kwietniu kiedy byliśmy w Mielcu miała paskudny ropień na szyjce. Może ona ma tendencje do takich ropnych stanów. Myślę, że mocny antybiotyk jej pomoże. Bardzo też niepokoi mnie ten guz w jamie brzusznej.To taka miła spokojna psinka i gdyby była zdrowa to może znalazłaby dom. A tak przy okazji, ponieważ Magia nie była sterylizowana w schronisku, a przed wyjazdem wpłaciliśmy na jej sterylkę to czy można na jej miejsce wpisać naszą wirtualną Laurę ze 135.Jeśli koszt na Laurkę będzie wyższy to oczywiście w sierpniu dopłacimy. Quote
Ulka18 Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 Filipki, a ile wplaciliscie na Magie ? Bo musze napisac kierownikowi dokladnie, bylo sporo wplat roznej wysokosci, zeby sie nie pogubil. Mnie tez niepokoi ten guz i te stany ropne :shake: Quote
Filipki Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 Wpłata wynosiła 100 zl z dopiskiem na sterylkę Magii, P. Kierownik był chyba wtedy na urlopie. Z tym guzem Magii to nie mam pojęcia co robić. Ropnie to mam nadzieję miną, zwłaszcza że Magia w sumie była tylko otwarta i zaszyta. Quote
Ulka18 Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 P.Kierownik powiadomiony. Jesli wplata byla podczas jego urlopu, to wtedy nikt wplat nie sprawdzal ( z powodu braku uprawnien ) , a potem mogl przeoczyc. Z tym guzem to ciezka sprawa, nie wiem jaki on jest duzy i czy ma tendencje do powiekszania sie i rakowacienia. Quote
Reno2001 Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 Kurczę, guz u Magii, guz u Berniego ... Co się dzieje???? Quote
terra Posted August 3, 2008 Posted August 3, 2008 Reno2001 napisał(a):Kurczę, guz u Magii, guz u Berniego ... Co się dzieje???? i wiele, wiele innych guzów i schorzeń u ludzi i zwierząt...skażone środowisko. SOS dla Ziemi! Magio, zdrowiej, nie daj się suniu. Quote
Murka Posted August 3, 2008 Author Posted August 3, 2008 Ranka na razie jest sucha... odpukać! :razz: Quote
Filipki Posted August 3, 2008 Posted August 3, 2008 A co wet sądzi o tej narośli na jelicie ? Czy należy zostawić to w spokoju? Wiem,że pewność dałoby badanie histopatologiczne,ale czy jest sens Magię znowu otwierać i jakie jest postępowanie w takiej sytuacji? Quote
Murka Posted August 3, 2008 Author Posted August 3, 2008 Guz jest na błonie "tłuszczowej" łączącej jelito z komorą brzucha. Wycięcie go wymagałoby zbyt dużej ingerencji, trzebaby wyciąć zakole jelita. Sunia nie cierpi z tytułu tej narośli, więc nie ma sensu jej usuwać :roll: Takie jest stwierdzenie weta. Quote
Ulka18 Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 No to rzeczywiscie moze lepiej tego guza nie ruszac.Tyle tych guzow teraz u ludzi i u zwierzat, organizmy nie radza sobie z zanieczyszczeniami i nierownowaga. Quote
Reno2001 Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 ano, niestety to prawda. Dla Maguni szukamy kochającego domku. Co raz więcej wrażliwych ludzi o otwartych sercach nam trzeba. Tyle psów w dużej potrzebie. Skąd brac takie najlepsze domki :roll:??? Quote
Ra_dunia Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 Biedna Magia :( Dobrze, że guz jej nie przeszkadza, ale to jednak wymaga stałej obserwacji. Powinna jak najszybciej znaleźć dobrych opiekunów... Quote
Ulka18 Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 Na allegro jest jeden obserwator aukcji Magii. Moze sie odezwie :kciuki: Quote
Ra_dunia Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 Magii przydałyby się kolanka dobrego człowieka na własność ;) Quote
Angie :) Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 [quote name=' Nie zapomniała co to prawdziwe życie, o to dowód (pierwszy spacer): [IMG']http://img166.imageshack.us/img166/7362/magiarq6.jpg Dziękujemy Filipkom za sponsorowanie pobytu suni w hoteliku! W sprawie adopcji proszę o kontakt: [email protected] 503 68 30 50 A JA PODRZUCE ZE ZDJECIAMI BY PRZYPOMNIEC PRZEKOCHANY PYSZCZEK :loveu: Quote
Recommended Posts