Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Filipki napisał(a):
Wróciliśmy z urlopu i widzę ,że Magia już w hoteliku. Ona faktycznie ma bardzo oryginalną urodę. Mam nadzieję,że znajdzie dobry domek. Dziękuję za ogłaszanie suni.

Witajcie :multi:
Mam nadzieję, że urlop się udał :cool3:

Magia robi się coraz weselsza :loveu:
Niestety znów pojechała do lecznicy, bo z ranki sączy się (a właściwie wypływa) ropa :-(
Coś się nie chce goić na nasza magiczna sunia :-(

• Replies 473
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ojojoj, moze znowu Magia rozgrzebala jakims cudem mimo pancernego kolnierza. Albo przez te upaly cos sie tam wdalo, jakies zapalenie.
Trzymam kciuki za mala Magusie.

Posted

Magia już przemyta i znów zapryskana. Dostała mocniejszy antybiotyk.
Beatka mówiła, że nic się tam strasznego nie dzieje :roll: ale ja bym wolała, żeby to sie w końcu zagoiło :-(

Posted

Przeczytałam cały wątek i niepokoimy się o sunię. W kwietniu kiedy byliśmy w Mielcu miała paskudny ropień na szyjce. Może ona ma tendencje do takich ropnych stanów. Myślę, że mocny antybiotyk jej pomoże. Bardzo też niepokoi mnie ten guz w jamie brzusznej.To taka miła spokojna psinka i gdyby była zdrowa to może znalazłaby dom. A tak przy okazji, ponieważ Magia nie była sterylizowana w schronisku, a przed wyjazdem wpłaciliśmy na jej sterylkę to czy można na jej miejsce wpisać naszą wirtualną Laurę ze 135.Jeśli koszt na Laurkę będzie wyższy to oczywiście w sierpniu dopłacimy.

Posted

Filipki,
a ile wplaciliscie na Magie ? Bo musze napisac kierownikowi dokladnie, bylo sporo wplat roznej wysokosci, zeby sie nie pogubil.

Mnie tez niepokoi ten guz i te stany ropne :shake:

Posted

Wpłata wynosiła 100 zl z dopiskiem na sterylkę Magii, P. Kierownik był chyba wtedy na urlopie. Z tym guzem Magii to nie mam pojęcia co robić. Ropnie to mam nadzieję miną, zwłaszcza że Magia w sumie była tylko otwarta i zaszyta.

Posted

P.Kierownik powiadomiony. Jesli wplata byla podczas jego urlopu, to wtedy nikt wplat nie sprawdzal ( z powodu braku uprawnien ) , a potem mogl przeoczyc.

Z tym guzem to ciezka sprawa, nie wiem jaki on jest duzy i czy ma tendencje do powiekszania sie i rakowacienia.

Posted

Reno2001 napisał(a):
Kurczę, guz u Magii, guz u Berniego ...
Co się dzieje????

i wiele, wiele innych guzów i schorzeń u ludzi i zwierząt...skażone środowisko.
SOS dla Ziemi!
Magio, zdrowiej, nie daj się suniu.

Posted

A co wet sądzi o tej narośli na jelicie ? Czy należy zostawić to w spokoju? Wiem,że pewność dałoby badanie histopatologiczne,ale czy jest sens Magię znowu otwierać i jakie jest postępowanie w takiej sytuacji?

Posted

Guz jest na błonie "tłuszczowej" łączącej jelito z komorą brzucha. Wycięcie go wymagałoby zbyt dużej ingerencji, trzebaby wyciąć zakole jelita.
Sunia nie cierpi z tytułu tej narośli, więc nie ma sensu jej usuwać :roll:
Takie jest stwierdzenie weta.

Posted

ano, niestety to prawda.
Dla Maguni szukamy kochającego domku.
Co raz więcej wrażliwych ludzi o otwartych sercach nam trzeba. Tyle psów w dużej potrzebie.
Skąd brac takie najlepsze domki :roll:???

Posted

[quote name='

Nie zapomniała co to prawdziwe życie, o to dowód (pierwszy spacer):
[IMG']http://img166.imageshack.us/img166/7362/magiarq6.jpg

Dziękujemy Filipkom za sponsorowanie pobytu suni w hoteliku!

W sprawie adopcji proszę o kontakt:
[email protected]
503 68 30 50

A JA PODRZUCE ZE ZDJECIAMI BY PRZYPOMNIEC PRZEKOCHANY PYSZCZEK :loveu: