terra Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 Imbirek czeka na swojego, kochającego człowieka. Quote
Ra_dunia Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 Dobrze by było, gdyby dom się znalazł... Quote
Ulka18 Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 Uwaga, uwaga, na ta wiadomosc czekalismy wszyscy :multi: Temat: Bitte Imbir Od: "Dobermann-Nothilfe" <[email protected]> Data: Wt Października 7 2008, 5:55 pm Do: [email protected] (więcej) [SIZE="4"]Bitte Imbir startklar machen, er geht zu Lucy/leda:-))) Quote
Ulka18 Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 Tak, Imbir jedzie. Fundacja prosi o przygotowania Imbirka. Rodzina od Lucy juz sie cieszy na jego przyjazd :multi: ja, echt: Lucy und ihre Familie freuen sich schon Quote
terra Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 :klacz::klacz::klacz:wspaniale, cudownie. Imbirek ma dom:multi: Quote
Ulka18 Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 Murko, a Imbirek do takich suczek jak on jest ok? On bedzie mieszkal z nasza mielecka mix dobcia z b. 60 (z tego co Polcia). Ten boks jest jakis szczesliwy:lol: Quote
Murka Posted October 7, 2008 Author Posted October 7, 2008 Z suczkami nie ma problemu. Imbir w ogóle jest dosyć przyjazny do psów, reaguje jednak kiedy jakiś pies-samiec go zaczepia. Teraz mieszka w sąsiedztwie Desta i nie ma nawet żadnego szczekania przez siatkę. Dla pewności jednak jutro zainicjujemy spotkanie Imbira z Amisią (ona jest zaczepialska). Z innej beczki: skończył się nam dzisiaj Nutradyl (preparat na stawy), który mieliśmy podarowany dla psiaków i aplikowaliśmy m.in. Imbirkowi. On potrzebuje wzmocnienia stawów, więc jesli nikt nie ma nic przeciwko to zakupimy jakieś witaminy dla niego na stawy. Jeszcze go chyba solidnie odrobaczymy, bo od dłuższego czasu coś ma koopki niefajne. Jutro przyjedzie Beatka (wetka ze Stalowej Woli), ma m.in. Imbirka oglądnąć, obetniemy wówczas pazurki, pooglądamy te zrogowacenia na skórze itp. Quote
agusiazet Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 Imbirku i do Ciebie uśmiechnęło się wreszcie szczęście!!! Quote
Ra_dunia Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 SUPER! Imbir jedzie szczekać po niemiecku :D Murko - ty chyba powinnaś teraz zbiorowo psiaki niemieckich komend uczyć ;) Wychodzi na to, że większość hotelikowych rezydentów wyruszy za granicę ;) Quote
Ulka18 Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 Dokladnie Kasiu, chociaz podstawy np. Sitz [zitz]- siad Ru(h)e [rue]- spokój Komm [kom] - chodz Bedzie psiakom i ich wlascicielom łatwiej sie dogadac :lol: Quote
Reno2001 Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 Dlatego dla mnie super sprawą jest uczenie psów oprócz komend słownych, komend za pomocą gestów. Moje suki sa tak uczone choc nie mam najmniejszego zamiaru wysyłac ich do Niemiec :cool3:. To się przydaje głównie, gdy zaczyna szwankowa słuch u psiaków. Quote
Panca Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 cudowna nowina na wieczor:multi::multi::multi:a kiedy Imbir wyjezdza? Quote
Murka Posted October 8, 2008 Author Posted October 8, 2008 Imbirek przeszedł dzisiaj manicure oraz ogólny przegląd ;) Zmiany na skórze to niegroźne modzele. Niefajne koopeczki natomiast mogą być wynikiem zakażenia pierwotniakiem (Beatka często leczy psy z Mielca i miała już takie przypadki), dlatego by wyeliminować tę przyczynę Imbirek będzie miał kurację tabletową. Koszty: 20 zł wizyta Beatki wraz z paliwem (koszty rozbiliśmy na kilka psów, które były badane) + 5 zł obciachanie pazurków + 41 zł caniviton na stawy (pozwoliłam sobie kupić, bo przecież ciegiełki były na ten cel sprzedawane i w schronisku jest jeszcze na Imbirka ponad 600 zł) + metronidazol antypierwotniakowy (koszty poznam jutro, bo nie zdążyliśmy dzisiaj wybrać w aptece). panca, Imbirek jedzie pod koniec listopada ;) Quote
Ra_dunia Posted October 9, 2008 Posted October 9, 2008 To drobny off na temat niemieckich komend ;) Mój pies należy do indywidualistów. Najlepiej wychodzą mu komendy:"chodź tu, albo nie" - te wykonuje zawsze perfekcyjnie :cool3: Pewnego dnia pod wpływem tzw głupawki stwierdziłam, że może do niego dotrze jak powiem komendę po niemiecku (w końcu w tym języku nawet wyznanie miłości brzmi jak wyrok śmierci jak lubił powtarzać jeden z moich profesorów niemieckiego[SIZE=2]). Niewiele myśląc ryknęłam: "Melchior, komm hier!" Nasze miny na widok Melchiora grzecznie podchodzącego do mnie - bezcenne :D Quote
agata51 Posted October 9, 2008 Posted October 9, 2008 Tak się cieszę, Imbirku. I nie choruj nam! Quote
Ulka18 Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 Murka napisał(a):Koszty: 20 zł wizyta Beatki wraz z paliwem (koszty rozbiliśmy na kilka psów, które były badane) + 5 zł obciachanie pazurków + 41 zł caniviton na stawy (pozwoliłam sobie kupić, bo przecież ciegiełki były na ten cel sprzedawane i w schronisku jest jeszcze na Imbirka ponad 600 zł) + metronidazol antypierwotniakowy (koszty poznam jutro, bo nie zdążyliśmy dzisiaj wybrać w aptece). Murko, napisz prosze do kiero, ze koszt przygotowania Imbirka bedzie pokryty z tych cegielkowych pieniazkow. Pewnie faktury za czip/paszport i szczepienia trzeba bedzie wziac na schronisko. Ale lepiej o to dopytac :p Ciesze sie bardzo, ze Imbirek po wizycie Beatki ma ustawione leczenie :multi: No i piekny musi byc teraz po maniuciurze :lol: Quote
Murka Posted October 10, 2008 Author Posted October 10, 2008 A kosztów paszportu/czipu nie będą pokrywać Niemcy? Pieniądze z cegiełek (trochę pójdzie chyba jeszcze na hotelowanie) myślałam wykorzystać dla innego wyżełka, np. na sterylkę tej wyżliczki co jest w schronisku. Quote
Murka Posted October 10, 2008 Author Posted October 10, 2008 Co się dzisiaj z dogo dzieje?? Już trzeci raz piszę to samo :angryy: Poniżej sprawozdanie z zapoznania Imbirka z Amisią. Problemu nie było ŻADNEGO. W Imbirze agresji ZERO. Nawet jednego warknięcia. Imbir właściwie usiłował nie zwracać na Amisię uwagi ;) http://www.wrzuta.pl/film/myJMtL6xAT/ Quote
Ulka18 Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 Wyslalam filmik oraz link do dogomanii do Fundacji. Juz zostaly przeslane do przyszlych Panciow Imbirka :p Quote
agata51 Posted October 11, 2008 Posted October 11, 2008 Kochany Imbirek! :loveu: Egida/Betka podobnie używa chorej łapki. Tyle że tylne ma sprawniejsze. Cóż, młodsza jest. Quote
Recommended Posts