Nutusia Posted March 16, 2009 Author Posted March 16, 2009 [quote name='irenaka']Madziu!:loveu: Michy znikają, to dobrze. Pan doktor -złoty człowiek. Ale chociaż tego pewnie nie oczekujesz, to Wy jesteście numer jeden dla mnie i dla Tosi. Takich ludzi już nie ma ( a właściwie są na wymarciu:shake:). Nawet nie wiem, jakich słów użyć, bo moja wdzięczność i radość, że jesteście jest ogromna. Tosia żyje dzięki Wam.:loveu: O mamusiu, poczułam się jak... DINOZAUR! :evil_lol: Bardzo dziękuję za miłe słowa, choć pochwały należą się nie tylko mnie, ale wszystkim Ludkom, którzy stanęli na Tosinej drodze... Gdyby nie ich poświęcenie i determinacja, gdyby nie hojność - spórzmy prawie w oczy - nawet u nas nie miałaby szans... A teraz do rzeczy. Jak to w życiu - są wieści i te lepsze i te gorsze. Najlepsza wiadomość jest taka, że praktycznie nowotwór kości został wykluczony! :multi: Na zdjęciu z soboty kosteczki i to, co wokół nich , wyglądają lepiej, czyli antybiotyk działa i zapalenie powoli ustępuje (choć antybiotyk niestety został jeszcze utrzymany na co najmniej jedno opakowanie). Dobra wiadomość to też taka, że samopoczucie jest dobre, wciąganie michy nosem utrzymane, a powolne powłóczenie łapami coraz częściej przechodzi w radosny truchcik. Pogodowo weekend bardzo nam sprzyjał, więc większość czasu spędziliśmy włócząc się po obejściu i przeganiając zimowy bałaganik. Gorsza wiadomość to taka, że przez stan zapalny, szczeliny w tych najmniejszych stawach na końcu palców się praktycznie zacisnęły, przez co nie ma w łapie amortyzacji i stąd kulawizna może się utrzymywać praktycznie na zawsze (na szczęście po wyleczeniu stanu zapalnego do końca, nie będzie ona musiała być związana z bólem). Póki co raz bywa gorzej, raz lepiej z tym chodzeniem. Sprzyja nam również to, że idzie na wiosnę i lato, a ciepełko i kąpiele słoneczne mają kojąco wpłynąć na zdeformowane stawy. Gdyby Tosca była młodsza i gdyby nie gigantyczne stany zwyrodnieniowe w kręgosłupie, prawdopodobnie Doktor by jej usunął 2 paluszki i po sprawie, ale taka amputacja powoduje, że pies zupełnie inaczej stawia łapę, a co za tym idzie inaczej obciąża kręgosłup, więc w przypadku naszej Toscanki mogłoby to zrobić o wiele więcej złego niż dobrego. Reasumując, dobre wieści są w przewadze i tylko trzeba trzymać kciuki, żeby taki stan trwał jak najdłużej. Pozdrawiamy serdecznie naszych Przyjaciół Quote
irenaka Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Przyjaciele się meldują i przyznają, że jak pisali poprzedni post, to o dinozaurach też pomyśleli;). Nowotwór kości wykluczony:multi: - tego przyjaciele byli pewni. Słoneczko coraz bardziej przygrzewa ( jak jest), w sercu coraz więcej nadziei że bedzie lepiej. Przekaż Madziu:loveu: mojej ulubienicy, że ciotka z Krakowa nie przyjmuje do wiadomości żadnych "numerów" z pogarszaniem się zdrówka.:mad:;) Leczymy się grzecznie, stosujemy do zaleceń Pana Doktorka a jak zawita prawdziwa wiosna, to Tosia :loveu:ma być zdrowa. Łapkę też proszę wyleczyć!! Żadnego "biadolenia" juz nie będzie. Czekam na kolejne dobre wiadomości od Was:loveu:. Quote
agamika Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 i będziemy ściskać i ściskać aż wydusimy wszelkie choróbska z Tośki :diabloti: Quote
irenaka Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 agamika napisał(a):i będziemy ściskać i ściskać aż wydusimy wszelkie choróbska z Tośki :diabloti: A Magdę to co?:mad:;) Jak pojedziemy to zaczniemy chyba od Magdy?;) Tylko czy się da ściskać?:evil_lol: Quote
gusia0106 Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 irenaka napisał(a):A Magdę to co?:mad:;) Jak pojedziemy to zaczniemy chyba od Magdy?;) Tylko czy się da ściskać?:evil_lol: Jak się nie da to weźmiemy ją siłą :evil_lol: Quote
agamika Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Ja już dawno Madzi mówiłam ze gdyby nie ona to nawet w hotelu Tobisia miałaby nikłe szanse na wyleczenie .. życie nawet ... Nie żeby w hotelu była zła opieka, ale to nie to co domowe poczucie bezpieczeństwa, zajmowanie sie diablicą 24/dobe gdy tego wymagała, mozliwośc obserwowania reakcji na leki itd Oj dała Tosica popalić "mamusi " dała, ale ciii ... bo jak Magda przeczyta to jeszcze sobie uswiadomi ile na nią zwaliłam obowiąków, i juz sie ni odezwie domnie:oops: a za życie Tosi Magda ma we mnie ogroooomnego dłuznika:loveu: .. TEGO NIE SPOSÓB SPŁACIĆ "boksery" dały wtedy d** oj dały - no nie Nutusiu ? :razz: Quote
agamika Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 a ja dostałam dane, liczyłam liczyłam, exela prosiłam i dupa :placz: jest minus :placz: CAłe rozliczenie z historią wpłat i wydatków tu : Forum Owczarek.pl: Tobia/Toska - Walczymy dalej - i prosimy o wparcie nie skopiuje, bo dziwnie misie wkleja, ale jelsi nic nie pomyliłam to jest -136 zł uciekam do pracy bo mnie wywalą , ciocia gusia mneie nauczy jak cegiełki sie wystawia ? Quote
Nutusia Posted March 17, 2009 Author Posted March 17, 2009 Przekaż Madziu:loveu: mojej ulubienicy, że ciotka z Krakowa nie przyjmuje do wiadomości żadnych "numerów" z pogarszaniem się zdrówka.:mad:;-) Mogę przekazać, ale wiesz, Irenko, Tośka raczej nie jest z tych "bojących" i bywa, że można do niej mówić dłuuuugo i namiętnie! No, chiba, że do przykazań Ciotki z Krakowa odniesie się z większym szacunkiem! :eviltong: Nie żeby w hotelu była zła opieka, ale to nie to co domowe poczucie bezpieczeństwa, zajmowanie sie diablicą 24/dobe gdy tego wymagała, mozliwośc obserwowania reakcji na leki itd Fakt, baczna obserwacja w przypadku naszej księżniczki miała bardzo duże znaczenie i zostanie to opisane na str. 1589 wiekopomnego dzieła naukowego autorstwa naszego Pana Doktora :lol: Oj dała Tosica popalić "mamusi " dała, ale ciii ... bo jak Magda przeczyta to jeszcze sobie uswiadomi ile na nią zwaliłam obowiąków, i juz sie ni odezwie domnie:oops: Chciałabyś! :mad: A tak na marginesie, to niczego na mnie nie zwalałaś - sama chciałam! Jestem w końcu pełnoletnia (niestety, już od dłuższego czasu... :cool3:) a za życie Tosi Magda ma we mnie ogroooomnego dłuznika:loveu: .. TEGO NIE SPOSÓB SPŁACIĆ Jeszcze by tego brakowało! Wystarczy, że pannica nie pozwala nic zaoszczędzić i coraz to nowe "atrakcje finansowe" funduje dobroczyńcom :placz: Przy najlepszych chęciach i moich i Doktora, pieniążki znikają jak zaklęte... Już pisałam, że strach pomyśleć jakiego by trzeba było napadu na bank się dopuścić, żeby leczyć Tośkę w Wwie - dowód? Wczoraj poszliśmy do bardzo podrzędnej lecznicy z prośbą o wypisanie recepty, żebyśmy nie musieli jechać specjalnie 20 km do Doktora (bo skleroza nas w sobotę dopadła i enzym nam się skończył...) i nie dość, że pani doktor zeznała, że za wypisanie recepty należy się... 10 zł!!! to jeszcze nie wypisała, bo... pies nie u niej leczony!!!!! A niech ją... Nie było zmiłuj, pojechaliśmy do Doktora po 3 recepty za friko, ale niestety w aptece sobie odbili i zainkasowali 79 zł :placz: Za to dziś z rana odebraliśmy 2 paki żarełka wyproszonego przez Ciocię Gusię i będziemy znowu się tuczyć, bo przez trutkę na gronkowca waga Panny Toskanki spadła poniżej 30 kg... "boksery" dały wtedy d** oj dały - no nie Nutusiu ? :razz: Ano dały - ale widać tak było zapisane "w górze"... Co nie zmienia faktu, że bokser to bokser i jeszcze kiedyś przyjdzie czas na fafluniastą pannę! :loveu: Quote
Nutusia Posted March 17, 2009 Author Posted March 17, 2009 [quote name='gusia0106']Jak się nie da to weźmiemy ją siłą :evil_lol: Aha, zapomniałam dopisać, że ściskać się oczywiście dam - nawet sprasować - jeśli tylko wreszcie się doczekam Szanownych Wielbicielek na naszych włościach! :diabloti: A siłą nie trzeba mnie będzie brać, bo wszelkiej przemocy mówię stanowcze NIE! :mad: Quote
gusia0106 Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 agamika napisał(a):ciocia gusia mneie nauczy jak cegiełki sie wystawia ? Ba, pewnie, że nauczy. Instrukcję Ci wyślę na PW ;) Quote
Nutusia Posted March 17, 2009 Author Posted March 17, 2009 [quote name='gusia0106']Ba, pewnie, że nauczy. Instrukcję Ci wyślę na PW ;) Wystawiajcie, co możecie, bo nasza Panna luksusowa kobita jest i nie może tak być, żeby jej na waciki nie starczyło! :razz::lol: Quote
agamika Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 :placz: z Tobisią jest ŹLE RANO DOSTAŁA DZIWNEGO ATAKU DRGAWEK, BOLEŚCI, POGNAŁA MAGDA Z NIĄ DO WETA , WYNIKI MORFOLOGII BARDZO ZŁE :placz: PODEJRZENIE POWIĘKSZENIA ŚLEDZIONY, TAK BYŁO RANO, TOŚCE ODSTAWIONO LEKI, I BYŁA OBSERWOWANA, ALE..NIEDAWNO DOSTAŁAM SMSA OD mAGDY ZE WŁAŚNIE JADA DO WETA ... ZNOWU MORFOLOGIA... NIE CHCE TERAZ DZWONIĆ ZEBY NIE ZAWRACAC JEJ GŁOWY , ALE KCIUKI BARDZO POTRZEBNE :placz: ... DZIEJE, SOIE COS ZŁEGO Quote
AMIGA Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 Kuchnia |Felek, ale nam ta Tosia funduje huśtawki. Trzymam bardzo, bardzo mocno kciuki i czekam na lepsze wieści. TRZYMAJCIE SIĘ TAM DZIELNIE Quote
agamika Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 :placz:juz iwem, można chyba powiedzieć ze "na szczęście"to nie śledziona, ale różowo wcale nie j est ... babeszioza:placz: Tobia dzis dostała kroplówke, morfologia została zrobiona drugi raz(zeby zobaczyc jak to sie rozwija ) tony zastrzykaów, i jesli sie nieprzesłyszałam, samo dzisiejsze leczenia to 183 zł , jutro tez kroplówka ...... maleństwokochane :( czyuje sie bardzo źle ... teraz odsypia stresy dnia, mam nadzieje, ze cos zje :-( Quote
karusiap Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 czemu ciagle czepiaja sie jej jakies swinstwa....:placz: dzielna dziewczynka... Quote
irenaka Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Madziu, Tosiu, gdybym miała.... czarodziejską różdżkę:shake:. Nie mam, dlatego tylko serduchem jestem z Wami:shake:. Quote
AMIGA Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Zaglądam z samego rana z nadzieją na jakies pocieszające wieści. I cały czas mocno ściskam kciuki Quote
karusiap Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Wiesci od agamiki ktora ma je od Nutusi i Tobisi: Nie ma poprawy.Organizm nie walczy,wyniki leca w dol.Goraczka trzyma.Byla druga kroplowka,kolejna w domu wieczorem. Jutro wizyta,trzeba sie nastawic na transfuzje... :placz::placz::placz::placz: Tobisia walcz!!! Quote
agamika Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Frotko, tam niestety juz są :shake:..Puszcza .... psy sąsiadki Magdy przyniosły po kilka kleszczy juz tydzień temu :-( czy diagnza 100% trafna niewiem, nie jestem wetem, ale objawy sa klasyczne :-( przed momentem kolejny sms ... :placz: "Jestesmy w lecznicy bo gorączka nie spadła , stan cięzki. Kolejna morfologiajeszce gorsza .Pluca szumia .rtg pluc nieciekawy .cos sie dzieje, niedobrego, niewiemy co. "" Quote
Anashar Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Kleszcze już są i będzie ich coraz więcej, a choćby nie wiem jak uważać neiraz się naprawdę nie da temu przeciwziałać. Tosinko kochana trzymaj się! Masz tak wspaniałą opiekę i musisz z tego wyjść! Quote
Frotka Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Czy ta diagnoza jest pewna? O tej porze roku ciężko o kleszcza. Quote
AMIGA Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Babeszjoza nie wychodzi tuż po ugryzieniu przez kleszcza Quote
Recommended Posts