Ra_dunia Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 noo - tylko tyłek, bo jajek już nie ma :evil_lol: Dom z basenem i lokajem najlepiej :cool3: Quote
Lu_Gosiak Posted July 6, 2010 Author Posted July 6, 2010 Tolek ma boks z łazienka:D:D kupilam Tolkowi na bazarku pakiet 70 ogloszen, bo tamte od Magdy:) juz jakis czas temu były....dzis konczy sie allegro to mu wznowie, ale zapowiadam wszem i wobec, ze ostatni raz!!! i...koniec pitolenia do domu marsz!!:evil_lol::evil_lol: Quote
mmd Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 No - coś trzeba z tym Tolkiem zrobić i go wygonić. Dość moczenia tyłka w basenie z filozoficzną zadumą na ryjku - do domu marsz:) Quote
obraczus87 Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Czesc Tolek ;) powiem krótko - wypad do domuuuuu :) Quote
Ra_dunia Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Ależ Ty brutalna jesteś ;) Toleczku idź już do domeczku :D Quote
Lu_Gosiak Posted July 7, 2010 Author Posted July 7, 2010 Ra_dunia napisał(a):Ależ Ty brutalna jesteś ;) Toleczku idź już do domeczku :D właśnie, Toleczek to taki delikatniutki chłpczyk;):evil_lol::evil_lol: a wiecie,ten Tolek to niby taki obojetny niby zwisało mu to, ze jest w boksie z Nadia...no i Nadia jak miala sterylke to byla w domu, wiec ostatnio jak wrócila do boksu Tolkowego to Tolek podobno cieszyl sie bardzo i Ją pilnowal na wybiegu:loveu::loveu::loveu: fajowy jest ten psiak, a Wiosna mowi, ze ostatnio bardzo lubi sie przytulac sam na wybiegu podchodzi i prosi o mizianie Quote
viola005 Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Pozdrawiam Tolka z zaduma na pyszczku i jego frywolne ciotki. Chociaz jeden watek, gdzie sie nie wyzywaja i nie skacza sobie do gardla. A ta wanienka moze po prostu jest pontonikiem do spania, sa takie plastikowe dla duzych psow, no a Tolus jest przeciez Duzym Przystojnym Psem. Quote
wiosna Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 No ładnie... Toluś, jak się okazuje ma salon, wannę, a może i basen, a mnie do więzienia wysłać trzeba! Ehh ;) Viola, trafiłaś! Dostaliśmy niedawno od Madziek takie właśnie plastikowe legowiska - są super ;) Nareszcie coś, co mogę tym obgryzającym łobuzom dać spokojnie do kojców, bo nie tak łatwo szybko je zniszczyć. Póki co tylko Miśce musiałam zabrać, bo ona.. mistrzem jest i już ;) W środku jest legowisko - niedawno jezcze z pianką, ale za sprawą Nadii pianka fruwa w strzępach wszędzie - i kocyk, coby miękko było w.. brzuszek ;) Że to ostatni raz rano Tolusiowi przekazałam. Teraz zobaczymy, czy on posłuszny! Quote
Lu_Gosiak Posted July 7, 2010 Author Posted July 7, 2010 wiosna napisał(a):No ładnie... Toluś, jak się okazuje ma salon, wannę, a może i basen, a mnie do więzienia wysłać trzeba! Ehh ;) ..... Że to ostatni raz rano Tolusiowi przekazałam. Teraz zobaczymy, czy on posłuszny! Wiosna rozbawiłaś mnie:evil_lol::evil_lol::evil_lol: noo mam nadzieje, ze posłuszny - zestaw ogłoszeń na 70 stronach z bazarku zrobiony:multi:...czekam na sensowne telefony;) Quote
Ra_dunia Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 kciuki zaciskamy, żeby któreś z tych 70 ogłoszeń poskutkowało! Quote
Lu_Gosiak Posted July 9, 2010 Author Posted July 9, 2010 cały dzień i żywego ducha nie ma na watku:crazyeye::crazyeye: Tolek na szczęście lezy w swojej wannie:cool3::cool3: i sie niczym nie przejmuje;) Quote
Ellig Posted July 10, 2010 Posted July 10, 2010 Dzien dobry!Najwazniejsze ,ze Tolek jest bezpieczny:) Tolek wypatruj domku.... Jest ciezko ,wakacje i biedakow potrzebujacych domu przybywa a nie ubywa, niestety. Dwa dni temu przy ruchliwej drodze ktos przywiazal 8-9 tygodniowa sunie, zostawil torbe ze smycza, miska i kartka ,ze zyczy jej wszystkiego dobrego i prosi ,zeby sie nia ktos zajal. Rece opadaja:( Quote
mmd Posted July 10, 2010 Posted July 10, 2010 Ellig napisał(a):Dzien dobry!Najwazniejsze ,ze Tolek jest bezpieczny:) Tolek wypatruj domku.... Jest ciezko ,wakacje i biedakow potrzebujacych domu przybywa a nie ubywa, niestety. Dwa dni temu przy ruchliwej drodze ktos przywiazal 8-9 tygodniowa sunie, zostawil torbe ze smycza, miska i kartka ,ze zyczy jej wszystkiego dobrego i prosi ,zeby sie nia ktos zajal. Rece opadaja:( To i tak rozgarnięty ;) Nie utopił, nie powiesił, nie zakopał. Jeśli jeszcze wodę zostawił to jestem pod wrażeniem wzrostu świadomości ;) Quote
MyrkurDagur Posted July 10, 2010 Posted July 10, 2010 Przepraszam za offa... Potrzebna POMOC w odnalezieniu 4 letniej owczarkowatej suni i jej 2 letniego syna bez tylnej łapy. Psy zaginęły miesiąc temu w okolicach Środy Śląskiej. http://www.dogomania.pl/threads/188881-Zaginęła-OWCZARKOWATA-SUKA-i-jej-SYN-BEZ-TYLNEJ-ŁAPY-okolice-Środy-Śląskiej-!!!?p=15013219#post15013219 Quote
viola005 Posted July 10, 2010 Posted July 10, 2010 Zagladam do Tolka. Prosze wszyskie ciotki o uczestnictwo w watkach porzadkujacych sprawy felernych hoteli.Niestety nie moge wkleic linkow, bo od jakies czasu moje linki nie wchodza, nie wiem dlaczego,szlag mnie trafia na niesprawne funkcjonowanie tego portalu Chodzi o 4: watek roboczy Obornikow, AlinyS, bezpiecznych hoteli i Czarny Kwiat Hotelarstwa Dogo. Prosze o pomoc osoby bezproblemowo wklejajace linki o ich zamieszczanie gdzie sie da, sprawa jest powazna, ludzie zaczynaja tracic zaufanie i ja sama tez. Albo opanujemy chec robienia byznesu kosztem dogomaniackich bezdomniakow, albo wyschnie i to zrodelko dochodow, bo nikt nie chce placic za wyciaganie psow ze schronow bezplatnych do platnych przechowalni bez podstawowych warunkow i opieki za drogie pieniadze. To jest w tej chwili sprawa zycia i smierci - jakby nie wystarczyly inne problemy, tylko sie powiesic. Gosia, moze Ty pomozesz w zamieszczaniu i naglasnianiu. Na watku "pomoc poszkodowanym przez AlineS" znalazlam info, ze nadal dogomaniacy oddaja jej psy i to samo prorokuja w sprawie Obornikow Slaskich. Jedna rozpacz. Quote
mmd Posted July 10, 2010 Posted July 10, 2010 Violu, nagłaśnianie jak najbardziej jest wskazane, ale... jest takie małe ale. Nie sądzę, że dogomaniacy oddają psy do AlinyS czy do innych osławionych hotelików z naiwności i niewiedzy. Po prostu tak było, jest i będzie. Oczywiście jest to jakaś cząstka, jednak robią to z całą świadomością. Ta filozofia to wyciągać psy ze schronów, pozbierać kasę, psa wrzucic, gdzie jest miejsce - bez cienia głębszej refleksji dlaczego ten, a nie inny hotelik - i mozna pławic się w podziękowaniach i innych zachwytach jako Bardzo Aktywna Dogomaniaczka. Później zero informacji, zero ogłoszeń, nic... aż sie kasa nie urwie. Wtedy szuka się nowych do dawania kasy na hotel i można samemu hopać wątki, o ile się na nich bywa. Cały powyższy wywód nie dotyczy osób, które rzeczywiście mało na dogo bywają i nieświadomie wepchnęły psa w nieodpowiedzialne ręce. Na wątku obornickim już są wzmianki o kolejnym hoteliku, tylko czekać aż wyjdzie nowa draka. Ile czasu upłynie? Quote
Lu_Gosiak Posted July 10, 2010 Author Posted July 10, 2010 Ellig napisał(a):..... Jest ciezko ,wakacje i biedakow potrzebujacych domu przybywa a nie ubywa, niestety. Dwa dni temu przy ruchliwej drodze ktos przywiazal 8-9 tygodniowa sunie, zostawil torbe ze smycza, miska i kartka ,ze zyczy jej wszystkiego dobrego i prosi ,zeby sie nia ktos zajal. Rece opadaja:( niestety...u mnie podobnie, tylko znacznie gorzej bo Ktos przywiązal butlerira do płotu z torba jedzenia, obrozami, zabawka:roll:...tylko, ze taki pies bez pomocy odpowiedniej fundacji u nas nie ma szans, Nikt do Niego nie wchodzi...poki co kazdy sie Go boi, bo reaguje agresja - pewnie ze stresu i strachu, ale agresją mmd napisał(a):Violu, nagłaśnianie jak najbardziej jest wskazane, ale... jest takie małe ale. Nie sądzę, że dogomaniacy oddają psy do AlinyS czy do innych osławionych hotelików z naiwności i niewiedzy. Po prostu tak było, jest i będzie. Oczywiście jest to jakaś cząstka, jednak robią to z całą świadomością. ..... niestety smutna prawda, ale musze sie zgodzic:shake: Quote
mmd Posted July 10, 2010 Posted July 10, 2010 Jako fanka psów do miziania i o wadze do 15 kg - mogę tylko współczuć psinie, bo sama bym do niego nie podeszła, za duża ta buźka. Może ząbki pokazał pańciostwu i sie pozbyli. No i wakacje... Co z nim będzie? Quote
Lu_Gosiak Posted July 10, 2010 Author Posted July 10, 2010 noo niewiem......poki co szukam pomocy ze strony Fundacji Bulterierów...zobaczymy czy sie cos uda podzialac - obyyy Quote
mmd Posted July 10, 2010 Posted July 10, 2010 Skończyło się Tolkowe wyróżnienie i myślę, że miasto trzeba zmienić. Już nie mam pomysłu, gdzie tym razem. Chyba Poznań nam wypada, i nie wiem czy wyróżniać. Może zrobić i za parę dni usunąć i zrobić gdzie indziej? Te 70 stron to cała nadzieja... I sama sobie zapisuję, że na szerloka muszę go wrzucić;) Teraz zmykam spać. Quote
mmd Posted July 11, 2010 Posted July 11, 2010 http://poznan.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Tolek-spokojny-stateczny-pies-do-adopcji-W0QQAdIdZ216710002 zrobione szerloka ma, zapomniałam Quote
Recommended Posts