Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 621
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kochani, nie odzywaliśmy się z tego samego powodu co zwykle ;) mieliśmy kilka dni wolnego i standardowo spędziliśmy je na działeczce :cool3:

Tulcia jek się "dowiedziała" że zostaje u nas zaczęła pokazywać swój charakterek :diabloti:
Jak została sama na chwilkę w domu, rozniosła cały kosz na śmieci, fuj :facelick:
Wieczorem weszła sobie na łóżko i wygryzła kilkanaście dziur w kołdrze i poduszkach :sg168: Ale chyba wiedziała, że coś nabroiła, bo jak weszliśmy do domu, leżała u siebie jakby nigdy nic, choć wcześniej na łóżku zostawała do póki nie poprosiliśmy Jej, żeby je opuściła ;)

Aktualnie, po tych kilku dniach odpoczywa, bo na sen miała tylko noc, dzień caaaały spędzała na dworze :cool3:
Jak się obudzi, wskoczymy na wagę, może parę deko ubyło ?

Posted

Jaka Ona jest szczęśliwa u Anety... A Wy zapewne jesteście szczęśliwi mogąc obcować z taką wspaniałą sunią... Jamniki to taka wspaniała i specyficzna rasa... Kuracja odchudzająca pomaga, możecie mi przypomnieć ile wazyła na początku?

Posted

Kuracja działa... :loveu:
Moja jamnisia wazyła 4 kg... Miniaturka...
Wazyła... Prawie rok temu przekroczyła bramy tęczowego mostu... Zastawiła mase wspomnień, które wywołują uśmiech choć zawsze przez łzy... :(

Posted

Ola164 napisał(a):
Kuracja działa... :loveu:
Moja jamnisia wazyła 4 kg... Miniaturka...
Wazyła... Prawie rok temu przekroczyła bramy tęczowego mostu... Zastawiła mase wspomnień, które wywołują uśmiech choć zawsze przez łzy... :(

W zupełności Cię rozumiem, odwiedziłam Twój banerek :-(

Posted

Jest jeszcze jedna rzecz, którą zauważyliśmy. Tulcia bardzo niepoki się powrotem z działki. Jak zaczynamy zbierać się powoli do wyjazdu, siedzi praktycznie cały czas przy samochodzie, traci apetyt, zaczyna się martwić, choć samą jazdę bardzo lubi. To pewnie jest spowodowane przejściami z tym związanymi :-(

Ale dziś zrobiliśmy wszystko zupełnie inaczej, niż zawsze...Jak już się spakowaliśmy zaczęliśmu zabawę, w której bardzo chętnie uczestniczyła, a potem poszliśmy na baaardzo długi spacer. Po powrocie szybko zamknęliśmy "interes" i do domu. Wydaje nam się, że nawet nie zauważyła kiedy znalazła się w samochodzie i jechała do siebie :cool3:

Posted

moze boi sie ze sie spakujecie i odjedziecie.... bez niej

moze jak tylkozaczniecie sie zbierac to pierw wsadzcie ja do auta -niech sobie juz siedzi i czeka i WIE ZE ONA TEZ JEDZIE!

Posted

[quote name='anetka23']Haa 10,2kg :eviltong:

Głodzicie biedną psinkę :shake: :lol:

Tak na marginesie... Anetkę i jej męża poznałem osobiście, kiedy odwiedzili moją Kamę (patrz podpis). Cieszę się, że właśnie do nich trafiła jamnisia, bo to młodzi, a przy tym bardzo odpowiedzialni, 100% dogomaniacy...

Posted

gallegro napisał(a):

Tak na marginesie... Anetkę i jej męża poznałem osobiście, kiedy odwiedzili moją Kamę (patrz podpis). Cieszę się, że właśnie do nich trafiła jamnisia, bo to młodzi, a przy tym bardzo odpowiedzialni, 100% dogomaniacy...

No Anetka rekomendacja gallegro to więcej niż żyranci w banku.. przynajmniej w moim mniemaniu.

Posted

danka1234 napisał(a):
Może chcecie przyjąć mojego Toficzka na tymczasik odchudzajacy:evil_lol:

Halo, Halo :mad: ja tu byłam pierwsza na te wczasy zapisana.
Licze tak żeby schudły minimum po pół kilo każde, a kilo to już by był ogromny sukces.

Posted

Długa robi się lista oczekujących, a my tu troszkę Tulci ostatnio pobłażamy (to wszystko przez te promocje w sklepach - tańsze ciasteczka, kostki - a człowiek ładuje do kosza, jak tylko coś zobaczy :oops:).
Ale za to dziś przekonaliśmy się, że lubi paprykę i banany :sabber:

Posted

gallegro napisał(a):

A my chcielibyśmy podziękować za tę wizytę, bo to podczas niej bardzo wiele dowiedzieliśmy się o stronie Dogomania. Dzięki Gallegro i Ani-Tygrysiczce tu trafiliśmy i już zostaniemy :p

Posted

danka1234 napisał(a):
Może chcecie przyjąć mojego Toficzka na tymczasik odchudzajacy:evil_lol:

DG32 napisał(a):
Licze tak żeby schudły minimum po pół kilo każde, a kilo to już by był ogromny sukces.

Ech to moje 4 kilo długowłosego Rambiego nie ma z czym startować. A jak go kąpię to jeszcze mniejszy jest :):):)

Posted

DG32 napisał(a):

Ha,ha, po pół kilo to nie opłaca się wozić u mnie jest do zgubienia 2kg. to przynajmniej jest wyzwanie:eviltong:któremu ja niestety nie umiem podołać:oops:

Rambunio ma 4kg,jakby tak popatrzeć na ten problem z innej strony,tej lepszej to mam u siebie jakby 3 jamniorki:evil_lol:

Posted

powiem wam cos smiesznego...
wczoraj chyba przyszedł do schroniska były właściciel Tulci...bo sobie przypomniał o psie :-o i postanowił przyjść do schroniska.
I jeszcze adres chciał gdzie ona teraz mieszka!

Został pogoniony oczywiscie...:diabloti:

Posted

modliszka84 napisał(a):
powiem wam cos smiesznego...
wczoraj chyba przyszedł do schroniska były właściciel Tulci...bo sobie przypomniał o psie :-o i postanowił przyjść do schroniska.
I jeszcze adres chciał gdzie ona teraz mieszka!

Został pogoniony oczywiscie...:diabloti:

I słusznie, ja to bym najchętniej taki jeszcze kopa sprzedała.

Posted

Isadora7 napisał(a):
I słusznie, ja to bym najchętniej taki jeszcze kopa sprzedała.

No wiecie cooooo :mad:
Proszę, proszę jak się obudził, już my mu damy. Szanowny "właściciel" niech sobie lepiej pluszaka kupi, bo na psa nie zasługuje :angryy:
Tylko jeszcze pytanie po co przyszedł...