JamniczaRodzina. Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Anetko a niewidać na brzuszku blizny pooperacyjnej?Zawsze jakiś ślad jest. Quote
DG32 Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Może była sterylizowana metodą hakową i dlatego blizna jest mała. A co w ogóle, jaka chorobę podejrzewa weterynarz, zespól Cushinga, niedoczynność tarczycy czy jeszcze coś innego? Quote
anetka23 Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 JamniczaRodzina. napisał(a):Anetko a niewidać na brzuszku blizny pooperacyjnej?Zawsze jakiś ślad jest. Tym właśnie na początku chcieliśmy się wraz z lekarzem zasugerować, ponieważ jest blizna ale bardzo mała (jak po usunięciu przepukliny - taką miała nasza Mikusia), owszem była trochę bardziej wyraźna i większa jak lekarz ją potarł, zaczewieniła się - w sumie trzech lekarzy nie jest do końca pewnych. Zabieg mógł być dawno, rana mogła być dobrze zszyta - i dlatego mamy problem :-( Quote
anetka23 Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 DG32 napisał(a):Może była sterylizowana metodą hakową i dlatego blizna jest mała. A co w ogóle, jaka chorobę podejrzewa weterynarz? Ponieważ łysienie jest na klatce pirsiowej, symetrycznie na udach i zaczyna sie za uszami podejrzenie jest: jeśli nie było sterylizacji - horminy źle pracują, jeśli jest po sterylizacji - zaburzenia pokastracyjne. Quote
DG32 Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Ja mam psa z niedoczynnością tarczycy, tutaj masz wątek: http://www.dogomania.pl/forum/f1083/niedoczynnosc-tarczycy-57856/ Oprócz mnie - ja mam psa (bez kastracji) reszta osób na wątku ma suki najczęściej po sterylce. Objawy - wyłysienia na mostku, bokach właśnie symetryczne, otyłość, ciemniejsza skóra w miejscach wyłysień, ale niekoniecznie, ogólna suchość skóry i włosa. Nie obejdzie się na pewno bez oznaczenia hormonu T4. Ale może to być też Cushing - objawy są bardzo podobne: http://www.dogomania.pl/forum/f1083/dopadla-nas-choroba-cushinga-108001/ O ile będziecie robić usg to żeby wykluczyć Cushinga można od razu zerknąć na nadnercza. Quote
anetka23 Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Hormon tarczycy T4 robiliśmy dwukrotnie i za każdym razem wyniki były w normie. Poprzedni dermatolog przepisał Eltroxin, od momentu kiedy zaczęliśmy go podawać zaczęły sie problemy skórne. W tej chwili odstawiliśmy wszystkie leki, mamy obserwować. Quote
taxelina Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Dziekuje za maila z historia, juz wrzucilam na strone ;) Quote
taxelina Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Co tam u Was? Sherry ma dla Was cos: Quote
Isadora7 Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 [quote name='deer_1987']Nadal nikt tu nic nie napisal..[/quote] A szkoda tęsknimy. Quote
anetka23 Posted August 1, 2009 Posted August 1, 2009 Kochani, Bardzo przepraszamy, że tak długo się nie odzywaliśmy :oops: Nadrobimy straty i w najbliższym czasie wstawimy fotki. Tulcia ma się świetnie. Ma problemy skórne, ale regularnie odwiedza gabinet doktora Dembele i jakoś sobie wspólnie radzimy ;) Nie jest na żadnej diecie, a łakomczuch z niej nie mały...na szczęście okazuje się, że uwielbia chyba wszystkie świeże warzywa i owoce, przynajmniej te, których miała okazję skosztować :loveu: Teraz, kiedy jest ciepło bardzo dużo czasu spędza na powietrzu, więc mamy kilka fajnych zdjęć, które jak wspomniałam wcześniej niedługo zostaną wstawione :p Quote
Isadora7 Posted August 1, 2009 Posted August 1, 2009 Ufff dobrze, że się odezwałaś :):). Naprawdę się martwiłam. No to czekamy na zdjęcia. Quote
anetka23 Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 Zdjęcia miały być wczoraj, ale forum "padło" ;) Jeśli wszystko będzie działać, będą jutro :razz: Quote
Isadora7 Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 anetka23 napisał(a):Zdjęcia miały być wczoraj, ale forum "padło" ;) Jeśli wszystko będzie działać, będą jutro :razz: czekamy cierpoliwie Quote
Isadora7 Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 Uszy boooskie, wygląda pięknie. A miskę nosi jak mój Rambo. Quote
DG32 Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 http://images41.fotosik.pl/170/1f78c5983217974emed.jpg Widzę, że nie tylko moje uwielbiają tarzanko :loveu:. Quote
anetka23 Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 Tulci uszy nadal są sensacją naszego osiedla...Każdy zwraca na nie uwagę :razz: To jest nasz kochany Shrek :loveu: Quote
Recommended Posts