modliszka84 Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Pomocy! Natychmiast potrzebny jest dom tymczasowy lub stały dla starszej ok 10 letniej suczki jamniczki. Sunia jest tak gruba, że ma trudności z poruszaniem się. Nie ma siły chodzić, po przejściu 500 m kładzie się i sapie. Została potraktowana jak zbędny smieć. Prawdopodobnie ktoś się jej pozbył przed wakacjami bądź została zbędnym "spadkiem" po zmarłej osobie. Nie ma przecież możliwości, żeby tak gruby pies komukolwiek uciekł. Jedno jest pewne - ona nie przetrwa w schronisku!!!! Przebywa w Pabianicach. Ratujmy ją. tel 793 046 770 Quote
modliszka84 Posted July 9, 2008 Author Posted July 9, 2008 Ona przychodzi do człowieka, tuli sie i prosi o głaskanie, próbuje nawet resztkami sił wejśc na kolana... Quote
teapot Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Biedna gruba dupka. Modliszko, ale wiek to chyba dość mocno zawyżony.... Nie wygląda na starą - myślę z 7-8 lat. U jamnika to często ledwie połowa życia... Quote
Isadora7 Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 modliszka84 napisał(a):Ona przychodzi do człowieka, tuli sie i prosi o głaskanie, próbuje nawet resztkami sił wejśc na kolana... Biedna sunia Quote
modliszka84 Posted July 9, 2008 Author Posted July 9, 2008 teapot napisał(a):Biedna gruba dupka. Modliszko, ale wiek to chyba dość mocno zawyżony.... Nie wygląda na starą - myślę z 7-8 lat. U jamnika to często ledwie połowa życia... Możliwe. W schronisku ocenili ją na ok 12-13 lat... :roll: Moim zdaniem nie ma tak fatalnych zębów, więc dałam jej 10. Quote
teapot Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Jamniki często noszą kamienie. Moja staruszka miała w bardzo kiepskim stanie zęby z tego powodu. Ona jest czarna- te szybciej siwieją, a ani śladu siwizny na pysiu.... W wieku 10 lat nie ma siły - siwizna byłaby widoczna. Quote
modliszka84 Posted July 9, 2008 Author Posted July 9, 2008 Zobaczcie jakie ma pazury... :shake: aż zakręcone takie długie... Quote
Isadora7 Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 modliszka84 napisał(a):Zobaczcie jakie ma pazury... :shake: aż zakręcone takie długie... Zero ruchu musiała mieć. Mój jamol w życiu nie miał obcinanych pazurków, bo nie ma co. Zdarte przy wiecznym kopaniu, chodzeniu. Quote
Pogódka Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 no, moja też....dużo ma ruchu, dużo jje, ale nawet nie jest otyła..... kolejny jamnior......szkoda Quote
Talcott Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Matko Moja!! Toż jej sie łapiny wykrzywiają na boki od tych pazurków!!!!:-( Quote
Isadora7 Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 Sunieczko ogłaszać by ciebie trzeba może ktoś może ktoś będzie miał kącik u siebie. Quote
Talcott Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 Jejku i to pilnie!!:-(:-(przecież ktoś kalekę z niej zrobił!:-(:-(:-(:-(:-( Serce:-(:-(:-( Quote
malagos Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 Aż zal patrzeć na tę smutną mordkę! Jest szansa, by odnalazł sie wlaściciel? Jakieś ogłoszenia, czy coś? jak ona zapatruje sie na koty? ale pewnie z powodu tuszy nie ma jak ich gonić? Quote
Kar0la Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 O rany ja się zastrzelę. Jaki ona ma charakter? Quote
mru Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 ktoś ja tak skrzywdził a potem wywalił ;/ cudnie... podnoszę! Quote
kasia14 Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 podnoszę, sunia pilnie potrzebuje pomocy! Malagos - ona kota w życiu nie dogoni...:shake: Quote
modliszka84 Posted July 10, 2008 Author Posted July 10, 2008 Dokładnie - na koty nie zwraca uwagi, z suczkami i psami żyje w zgodzie, nikomu w drogę nie wchodzi. Z charakteru: jest spokojna, cicha, nie szczeka wcale, przyjazna dla ludzi, taka przylepka kanapowo-kolanowa, na smyczy ładnie, w boksie grzeczna, bardzo garnie się do człowieka. Raczej nie sądze, żeby znalazł się właściciel. Nikt w schronisku na to nie liczy, bo nie jest możliwe żeby zgubić taką suczkę! Przecież ona chodzi tempem żólwia, nie mogła więc uciec. Łapki jej się wyginają i od pazurków i pod ciężarem... Kręgosłup też... Quote
danka1234 Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 Oj jaka bidula,jaj wygląd mógłby świadczyć że zamieszkiwała ze starszą osobą ,no widac że nie głodowała ale ruchu miała zbyt mało,sądząc po tuszy ale i po tych pazurkach,zupełnie nie starte. Quote
Talcott Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 Pod tymi zwałami tłuszczyku kryje się piękny jamnik!!!! Trochę odchudzanka - rekreacji i sunieczka byłaby piękna Buuuuuuuuu!!!!!!:-(:-(:-(:-(:-( Quote
Recommended Posts