Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pomocy!
Natychmiast potrzebny jest dom tymczasowy lub stały dla starszej ok 10 letniej suczki jamniczki. Sunia jest tak gruba, że ma trudności z poruszaniem się. Nie ma siły chodzić, po przejściu 500 m kładzie się i sapie.

Została potraktowana jak zbędny smieć. Prawdopodobnie ktoś się jej pozbył przed wakacjami bądź została zbędnym "spadkiem" po zmarłej osobie. Nie ma przecież możliwości, żeby tak gruby pies komukolwiek uciekł.

Jedno jest pewne - ona nie przetrwa w schronisku!!!!
Przebywa w Pabianicach.

Ratujmy ją.

tel 793 046 770

• Replies 621
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Biedna gruba dupka.
Modliszko, ale wiek to chyba dość mocno zawyżony.... Nie wygląda na starą - myślę z 7-8 lat. U jamnika to często ledwie połowa życia...

Posted

teapot napisał(a):
Biedna gruba dupka.
Modliszko, ale wiek to chyba dość mocno zawyżony.... Nie wygląda na starą - myślę z 7-8 lat. U jamnika to często ledwie połowa życia...

Możliwe.
W schronisku ocenili ją na ok 12-13 lat... :roll:
Moim zdaniem nie ma tak fatalnych zębów, więc dałam jej 10.

Posted

Jamniki często noszą kamienie. Moja staruszka miała w bardzo kiepskim stanie zęby z tego powodu.
Ona jest czarna- te szybciej siwieją, a ani śladu siwizny na pysiu.... W wieku 10 lat nie ma siły - siwizna byłaby widoczna.

Posted

modliszka84 napisał(a):
Zobaczcie jakie ma pazury... :shake: aż zakręcone takie długie...

Zero ruchu musiała mieć. Mój jamol w życiu nie miał obcinanych pazurków, bo nie ma co. Zdarte przy wiecznym kopaniu, chodzeniu.

Posted

Aż zal patrzeć na tę smutną mordkę! Jest szansa, by odnalazł sie wlaściciel? Jakieś ogłoszenia, czy coś?
jak ona zapatruje sie na koty? ale pewnie z powodu tuszy nie ma jak ich gonić?

Posted

Dokładnie - na koty nie zwraca uwagi, z suczkami i psami żyje w zgodzie, nikomu w drogę nie wchodzi.
Z charakteru: jest spokojna, cicha, nie szczeka wcale, przyjazna dla ludzi, taka przylepka kanapowo-kolanowa, na smyczy ładnie, w boksie grzeczna, bardzo garnie się do człowieka.

Raczej nie sądze, żeby znalazł się właściciel. Nikt w schronisku na to nie liczy, bo nie jest możliwe żeby zgubić taką suczkę! Przecież ona chodzi tempem żólwia, nie mogła więc uciec.

Łapki jej się wyginają i od pazurków i pod ciężarem... Kręgosłup też...

Posted

Oj jaka bidula,jaj wygląd mógłby świadczyć że zamieszkiwała ze starszą osobą ,no widac że nie głodowała ale ruchu miała zbyt mało,sądząc po tuszy ale i po tych pazurkach,zupełnie nie starte.