Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 312
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='wanda szostek']Nie wydałabym suni bez sterylki. Kto potem sprawdzi czy suczka jest wysterylizowana? A co jeżeli dom potem sterylizacji odmówi? Sprawa do sądu?[/quote]

koniecznie wrzuccie ja tutaj - tu wiecej osob zaglada:

[URL]http://www.anatoliandog.pl/index.php?o=baza&kategoria=6[/URL]

Posted

[quote name='joaaa']Tak, pani, która ma leona chłopaka z papierami i chciałaby dać mu
towarzystwo, żeby nie był samotny. :lol:[/quote]

rozważasz tą adpcję czy chce je rozmnażać, bo nie do końca rozumiem Twój wpis? :oops:

Posted

No co Ty, adopcję. :lol:
W ogłoszeniu jest jasno napisane, że najpierw sterylka,
a potem adopcja.
Mam nadzieje, że dzięki temu żaden rozmnażacz nie zadzwoni.

Posted

Bedziemy dziewczyne szczepic w przyszlym tygodniu, bo przed sterylka wole, zeby byla jednak szczepiona.
Za dwa tygodnie sterylka - i goraczkowo bedziemy sie rozgladac za miejscem, w ktorym bedzie mozna ja przechowac po sterlylce.. Nie powinna wracac do kojca :( choc 5 dni by sie przydalo :shake:

Domek z leonem bardzo fajny i odpowiedzialny - ale sprawa ogrodzenia sie przeciaga :shake:
I troche sie w zwiazku z tym decyzja odsuwa. Za duzo by opowiadac, ale zdecydowanie rozumiem ich argumenty.
Wiec jesli rownie dobre miejsce dla pieknej znajdziemy - Panstwo nie beda wstrzymywac adopcji w oczekiwaniu na płot.
Dalam im jeszcze tydzien na ostateczna decyzje - i tak musimy Sabe ciac do tego czasu.

kto jej da pare dni w domu po sterylce ???

Posted

[quote name='jayo'] kto jej da pare dni w domu po sterylce ???[/quote]

Nie wiem jak to planujecie, ale pięć dni to stanowczo za krótko. A gdzie kontrolne badania na trzeci dzień po sterylce? Może będzie potrzebny dodatkowo antybiotyk. Nie wiadomo jak ona zabieg zniesie. Robiłam już kilka sterylek i bywało to różnie. Jedna z moich suczek dała mi porządnie popalić i dopiero po dwóch tygodniach mogłam odetchnąć.

Posted

[quote name='wanda szostek']Nie wiem jak to planujecie, ale pięć dni to stanowczo za krótko. A gdzie kontrolne badania na trzeci dzień po sterylce? Może będzie potrzebny dodatkowo antybiotyk. Nie wiadomo jak ona zabieg zniesie. Robiłam już kilka sterylek i bywało to różnie. Jedna z moich suczek dała mi porządnie popalić i dopiero po dwóch tygodniach mogłam odetchnąć.[/QUOTE]
Masz racje, zawsze cos sie moze skomplikowac..
Ale po 5 dniach moze wrocic wg mnie do kojca - tyle ze musi byc obserwowana..
A moze do tego czasu znajdzie sie dla niej dom - i pojedzie juz na wlasne smieci..
Jakies szanse sa caly czas, ale kciuki tzeba potrzymac, bo nie wiadomo, czy cos z domku wyjdzie. I tak nie chcemy jej wypuszczac bez sterylki z rak..