Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 173
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

po rozmowie (na gg) z grinajs uznałam że Aszki nie wydam do adopcji bez sterylizacji (grinajs wie o co mi chodzi), byłam z nią dzisiaj na kontroli u weta (widział ją poraz pierwszy bo wetka która ją leczyła jest na urlopie) zapytałam czy nie możnaby jej zrobić dodatkowej jakiejś kuracji lekami/zastrzykami aby przyspieszyć zalczanie tego stanu skórnego, poinformował mnie że najpierw trzebaby zrobić specjalistyczne badanie krwi i prosił o duplikat kartoteki tam gdzie prędzej była leczona aby porównć wyniki badań (czyli tutaj musiałaby wkroczyć Amikat bo ja nie mam możliwości podjechania na brynów)
edit.
sorki za wytłuszczenia ale klawiatura mi wariuje:cool1:

Posted

maciaszek napisał(a):
Aniu, masz numer do Amikat, prawda? Zadzwoń do niej. Tylko nie wiem czy ona nie jest teraz na urlopie...

tak mam gdzieś jej nr zapisany, tylko w tym problem że jestem kompletnie spłukana prywatnie :oops: i nie ma nic na karcie, a jeśli Amikat wyjeżdżala na wakacje to w/g mnie powinna o tym poinformować osoby u których są fundacyjne psy o takiej okoliczności (sorry ale takie jest moje zdanie - wyjazd ok każdemu się należy ale sprawy wszystkie sprawy m.in. tymczasowiczów powinne być dopiete na ostatni guzik czyli poinformowane o nieobecności)
ja także wyjeżdżałam i byliście o tym poinformowani z mety, znalazłam do psiaków opieke i jest ok

Posted

Grinajs czy nadal podtrzymujesz chec zaadoptowania Aszki?
Czytałam historię twojej Fizi... przykro mi :(
W tym wypadku uważam, że Aszka póki moze powinna byc wysterylizowana, czy jeśli chciałabyś ją przygarnąc pokryjesz lub dołożysz się do sterylizacji? Powiem szczerze, że az się przestraszyłam czytajac o twojej Fizi i tym ropomaciczu...

Posted

Na Utrzymanie Aszki W Sierpniu Z Domniemanych 120 ZŁ. Nie Mamy Ani Grosza! 20 Zl. ZostaŁo Z Poprzedniego Miesiaca! Kto Wepsrze? ByŁy Jakies Deklaracje...

Posted

Tak szybkiego odzewu na Apel jeszcze nie widziałam, dziękuje Pluciarz i JOMIE, jesli ktoś chce wesprzeć nasze tymczasy to zapraszamy, jak wiadomo otrzeb zawsze duzo, pieniazki nie uciekną :)

• 2 weeks later...
Posted

Aszka już po kontroli u weta : temperaturki brak, rana ładnie wygląda, nie ma żadnych wycieków/zaczerwienienia, wenflonu już zostawiła pozbawiona, dzielnie zniosła zastrzyk - nawet nie zapiszczała tylko przy wbijaniu sie przestraszyła / co to było? :-o / ogólnie po 2 wędrówkach (za 1 razem szła ok 45 min co mi normalnie zajmuje 15 min i dotarła jak akurat była 2 godzinna przerwa :p) do weta rozruszała sie troche, jest mniej osowiała i senna.
Była już 2x koopka siku też robi bez problemu, nabrała apetytu z gaszeniemm pragnienia także nie ma kłopotu. JAK NARAZIE POPRAWA W SAMOPOCZUCIU JEST OGROMNA !!! :multi::multi::multi:

Posted

Pluciarz napisał(a):
Coś cichutko u Aszki :roll:. Jak tam maleńka się goi. Dosłałam jeszcze 50 zł., jak Aszka będzie "przeinwestowana" w sierpniu to przyda się na inne bidy.

Dlatego cichutko, bo jak coś piszemy to na nasyzm wątku, gdyż niestety mało czasu...
Ostatnio bark czasu odczuwamy bardzo pokaznie, a dopiero sie zacznie - teraz w ciagu najbliższych 2 tygodni planują sie 4 opercacje, co jest dla na sbardzo ciezkie psychicznie, fizycznie, no i wyczerpuje zapasy czasowe, bo trzeba psiaczkom badania porobić, trzeba się wszytskim zajać, teraz dodatkowe tymczasy.... nie wyrabiamy...
Przynajmniej finansowo nie jest najgorzej, w najgorszej sytuacji w chili obecniej jest Misiu, ale i tak nie musimy sie martwic o to co psiakom do żarełka dac, co jest naprawde bardzo dobre, ale i tak stajemy n uszach, żeby naszym podopiecnym nic nie brakowało, niestety teraz z powodu braku czasu, nie mamy nawet jak bazarków wystawiać...

A Aszka goi się i to bardzo dobrze ;)