Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nestorek jest bardzo sympatycznym psem. Wychudzony, zabiedzony wielki pies. Jest znacznie większy od ONka. I widać że po doprowadzeniu do dobrego stanu będzie pięknym psem. Niestety wczoraj interesowało go wszystko poza pozowaniem. Wbrew zastrzeżeniom że jest trochę źle nastawiony do mężczyzn do mnie był od razu ok i do głaskania. Z tego co dosłyszałem to na razie tylko nużyca, ale pobrano próbki do miesięcznej hodowli i ona ostatecznie wykaże czy jest coś więcej.
Zdjęć na stukałem coś koło 30tu. Większość OK. Oryginały zaraz podeślę Isadorze, a tu wrzucę co bardziej udane w wersji "light".

• Replies 357
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

co odwiedziny to inna wersja choroby, wetka mówila ,że nie znaleźli żadnego grzyba, obstawiają na alergię, Nestor ponoć nie zaraza.......
i też wczoraj o tym rozmawiałam-może jeszcze sami nie są pewni na 100/% co Nestorkowi dolega?
co do facetów, mój go prowadził na smyczy i było ok. nawet nie wiedziałam,że Nestor ich nie lubi;)
tak naprawdę to jeszcze młodziak jest, niedługo mu sie znudzi leżenie w pokoju socjalnym coś czuje......
on potwornie cuchnie, pokój cuchnie, wetki mówią, że już tam nie spożywają posiłków, a dr. Monika niezawodna mówi: ja uwielbiam ten zapach to taki jak mokrego psa.........:lol:

Posted

No szczerze mówiąc nie dopytywałem dokładnie. Ale jeśli nie zaraźliwe i wyłysienia to nyżyca. Zresztą korespondowałoby to z ogólnym stanem Nestorka świadczącym o poważnym niedozywieniu. Jemu brakuje co najmniej 10 o ile nie więcej kilogramów ciałka. Chociaż i tu trzeba uważać, bo po pierwsze jak powyżej uczulenia, po drugie nie można przesadzić z masą bo widać chyba początki dysplazji.
P.S.
Pozdrowienia dla Myszy i Beki, zdjęcia Lucjusza i Bonia gdzie wrzucić. Mam coś z nimi robić ?

Posted

Nuzyca wydaje mi sie ze jest zarazliwa..
A mnie tez odpowiada zapach mokrego psa;).
W kazdym razie spytalam wetki czy moge mu dac taka kosc do zabawy, zgodzila sie, juz ja dawalam, gdy inna krzyknela - nie, bo on moze sie uczulic i musialam ja sprzed nosa Nestorowi sprzatnac, potem juz nie machal na moje cmokanie ogonem - podpadłam.

Posted

no widzisz Olena jest zakaz podawania czegokolwiek, sprawdzają tą jego alergie, kurcze może jakaś piłka duża albo sznur do gryzienia?
wydaje mi sie,że trzeba w tytule napisac,że Nestor prosi o odwiedziny cioteczki z Wawy bo inaczej zanudzi sie pod tym kaloryferem...........

Posted

Nużyca nie jest zaraźliwa. Przerabialiśmy to już kilka razy. Jej wystapienie jest efektem niedorzywienia i kiepskich warunków bytowych. Jemu faktycznie przydałyby się długie spacerki, jest bardzo ciekawy świata.

Posted

KWL napisał(a):
Nestorek jest bardzo sympatycznym psem.(...).

Słuchajcie, czy możecie doprecyzować imię psa? W 1 poście jest Neron, tu czytam Nestor. W tekście ogłoszeniowym jest Neron.
W tytule wpłat Nestor.
Mam zmieniać tekst?
Wrzuconych już 3 ogłoszeń (trzeba uprzedzić Asię) nie da się zmodyfikować.
Czekam na odpowiedź, bo chcę podciągnąć strony ogłoszeniowe.

Posted

Hop Nestorku!

Bardzo cierpliwie i spokojnie czeka w swoim lecznicowym pokoju na spacerki. A kiedy się otwiera lodówkę odrazu się podnosi i merda ogonem... Wiem, wiem on nie może być dokarmiany, ma swoją specjalną dietę :fadein:

Posted

_beatka_ napisał(a):
dzwonił ktoś o niego?
widziałam mnóstwo jego ogłoszeń w necie:cool3:

miałam maila w jego sprawie ale nic konkretnego-raczej bez ciągu dalszego

Posted

Nestor jest uroczy, dzis bylismy trzeci dzien na spacerku. Boi sie troche opuszczac klinike, ale potem dochodzimy az za cmetarz, wiec dosc daleko. Natomiast jak wraca, to nadazyc za nim nie mozna, wariat;). Dzisiaj pani starzystka musiala nas odprowadzic do drzwi, bo Nestro nie chcial isc bez niej;). A na spacerku najpierw stanął, spojrzał na mnie, podszedl do patyka i go posunął nosem, potem chcial go wziąść do pysia, ale że to byla gałąź dosc rozbudowana troche mu nie wyszlo;), a potem lapal zebami za smycz i chcial sie sam prowadzic;).