Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nestor-tak go nazwaliśmy został zabrany ze wsi pod Siedlcami.
Kila miesięcy temu zmarł ego właścicieli i nikt sie nim nie zajmował (nie wiadomo zresztą jak zajmował się nim jego pan).
Pan Grzegorz dostał sygnał, że pies jest bity, obrzucany kamieniami, przeganiany jak to na wsiach niestety bywa.
Nie miał co jeść więc jest bardzo chudy.
Do tego w wielu miejscach jest wyłysiały.
P. Grzegorz zabrał go do siedleckiego lekarza, który szybko postawił diagnozę.Uznał, że pies się nie nadaje do leczenia i trzeba go uśpić:angryy:-dla mnie to on powinien krowy macać za przeproszeniem a nie leczyć zwierzęta.
P. Grzegorz nie dał za wygraną poprosił o pomoc.
I w ten właśnie sposób Nestor znalazł się w klinice na kosiarzy:lol:
Po wstępnych oględzinach diagnoza jest taka, że psiak ma nużeńca. Została pobrana zeskrobina w kierunku grzyba-za klika dni wynik.
Do tego ma problemy z tarczycą.

Pies jest wychudzony, zarobaczony a na ciele ma liczne rany od drapania, które zostały zakażone i brzydko wyglądały.
Oczywiście p. Monika od roboty i psiak jest już od piątku leczony.

Niestety leczenie będzie długie i kosztowne więc prosimy bardzo o pomoc finansową.
Liczy się każda złotówka.
Więcej informacji o zachowaniu psiaka będzie pewnie mogła przekazać Mysza1, którą ująL za serce

Pieniądze na jego leczenie można wpłacać na moje konto

50 1020 1026 0000 1702 0040 6215

(PKO BP)

JOANNA FELIGA
UL. BAŁTYCKA 3/18
05-120 LEGIONOWO
w tytule Nestor - swój nick

• Replies 357
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pies jest przecudowny! Rozumie każde słowo, doskonale nawiązuje kontakt z człowiekiem, pięknie chodzi na smyczy- nosi patyki, jest szalenie mądry. Okropnie do swedzi skóra, drapie się do krwi. Nie da się go nie lubić.
Aktualizacja 20.08.08- Nestorek teraz wygląda tak:

Posted

_beatka_ napisał(a):
piękny oneczek:loveu:
od wotrku mogę przyjeżdżać na spacerki-może się z myszą wreszcie poznamy:cool3:

Ja zwykle jestem po poludniu a Ty bywałaś ok 12 dlatego pewnie nie trafiłyśmy na siebie.
Psiak jest kochany, widac, że ma za sobą bagaż doświadczeń, ma smutek w sobie, ożywia się ale to, co przeżył siedzi w nim głęboko.
Wszystko rozumie- między innymi za to kocham owczarki, one wszystko wiedzą...

Posted

_beatka_ napisał(a):
Po Obronie Będę Maial Więcej Czasu Więc Możemy Sie Na Wieczór Też Umówić;)

OK, choć ja się cieszę jesli Lucek jest obstawiony rano i wieczorem ale zawsze mozemy zrobić wyjątek;)

Posted

Jutro zrobię mu zdjęcia ze spaceru- na zewnątrz bedzie lepiej go widać.

Asiu, domyślam się, że jak zwykle na Ciebie jest wpisane jego leczenie- może umieść nr konta w pierwszym poście.

Posted

jestem_wredna napisał(a):
Ładny pies, tylko przeraźliwie smutny. Myślę, że jak wyzdrowieje, to znajdzie domek. Ludzie lubią ONki.

Zdarza mu się uśmiechać, tylko akurat spał;)

Posted

Mysza1 jak on w końcu ma na imie bo chyba znow coś pokręciam.
Mam dużą tendencje do zmian Gratisa nazwałam Bonusem, Tigerka-Taysonem i tu chyba tez coś pochrzaniłam

Posted

asiaf1 napisał(a):
Mysza1 jak on w końcu ma na imie bo chyba znow coś pokręciam.
Mam dużą tendencje do zmian Gratisa nazwałam Bonusem, Tigerka-Taysonem i tu chyba tez coś pochrzaniłam

Juz nie wiem- p. Monika mu wybrała, jeśli nie Neron to Nestor chyba, ale pewna nie jestem.
To ONek oczywiście:loveu:
Nie ma diety, je suche ale ja go też podkarmiam;) delikatnie.