Martyna_ Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 Mój dog ma w rodowodzie: FERGI:mad: :diabloti: Quote
Ostatni Samuraj Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 TOSA: TOSCHURI z Leśnego Potoku – początkowo Kazan, teraz Kazik lub Kazimierz HANAH Musashi Land – Hania, Haneczka, Kangurzyca SENDI od Sku.Piewskiego – Tosia SABA z Leśnego Potoku – Saba, Chester DIEEN Diamant Severu – Czesław, Czesiek (importowany z Czech) Urodzone u mnie mieszkające ze mną: AKEMI Ostatni Samuraj – Akemi, Aka, Smoczyca KOBE-MEGAN Ostatni Samuraj – Kobe GHOST DOG Ostatni Samuraj – Duszek SHIBA: CHOKA Brikasta – Foka, Koka, Lisica, Shiba CHO-SHI Brikasta – Joszka, Shiba Urodzone u mnie mieszkające ze mną: ZADRA Ostatni Samuraj – Zadra, Szczurek, Szczyl, Wiewiór Quote
Dada Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 Mój chiński grzywacz nazywa się Margrabia Sasquehanna, my na niego najcześciej mówimy Mały, albo Joy :p Quote
Shanara Posted July 16, 2007 Posted July 16, 2007 moja sucz to Eulalia Z Marcyporęby..w domu nazywana Margo, jej siostra Eurydyka w domu Ruda,Emanuela to po domowemu Mańka a Debet Z Marcyporęby to Dzik lub Dziki Quote
Bzikowa Posted July 16, 2007 Posted July 16, 2007 [quote name='Shanara']Eulalia Z Marcyporęby...[/quote] :lol: :-o Fantazyjnie :cool3: Quote
Shanara Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 [quote name='maga18']ja mam teraz miot na "A" - moj pierwszy :loveu: ASTON MARTIN - samochód Jamesa Bond`a :cool1: [/quote] muszę Cię zmartwić..już jest Aston Martin C (na dokładkę) :lol: Jag-Sza i żeby było zabawnie mieszka razem z Lincolnem [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=27623"]galeria chłopaków[/URL] [quote name='an_bzik']:lol: :-o Fantazyjnie :cool3:[/quote] tiaa zwłaszcza gdybym próbowała ją tak wołać...miałabym zapewnioną stałą gimnastykę mięśni mimicznych twarzy :eviltong: Quote
onek Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 Nasze dogi dogi niemieckie w rodowodach mają: LINCOLN ( Saxifraga) - spora limuzyna jak na doga przystało [IMG]http://img.otomoto.pl/photos/300x225/C2/C288/C28873/C2887347_1.jpg[/IMG] ASTON MARTIN ( Jag-Sza) - też fajne autko [IMG]http://img.otomoto.pl/photos/300x225/C3/C306/C30609/C3060944_1.jpg[/IMG] Quote
haker11 Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 Mój pies ma na imię Apis i tak też jest nazywany, mieliśmy to szczęście że hodowca pozwolił nam wybrać imię naszego pupila.Powiedział tylko na jaką literę ma być to imię! Quote
Frytela Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 Kokos rodowodowo to Eclair Au Chocolat Gaucho, miałam do wyboru kilka imion, ale to chyba najbardziej pasowało do jego kolorku :D A Frytka to Allure Kusa Gaucho Simpatica PS no u niej nie miałam jak wybrac bo była ostatnia z miotu ;) Quote
sylrwia Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 Mój to FORYŚ z Tałchejów w domu po prostu Foryś, albo Fortek :p Foryś to inaczej pomocnik stangreta - poworzącego zaprzęgiem konnym, jadący na jednym z pierwszych koni w zaprzęgu; lub pachołek konny z trąbka albo światłem poprzedzający karete. :evil_lol: Nigdy nie pytałam hodowczyni o to ale wydaje mi się, że imie specjalnie dobrane tak, bo ja mówiłam, że bede chciała aby pies ze mna na konne przejażdżki jezdził:lol: Quote
Neiven Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 Przejrzałam cały wątek w poszukiwani imion na A są tylko jednoczłonowe, American... oraz imiona grzywków, ktore są jak sądze copyright ;) Poszukuje imion dla szczeniąt rasy [B]seter irlandzki (red)[/B] na literę [B]"A"[/B], w języku [B]angielskim[/B], [B]min[/B]imum [B]2 członowe. [/B]żadnych American... (szczenieta beda w typie angielskim, nie amerykańskim) Ja wymyśliłam: - Almost An Angel - prawie anioł (dla rozrabiaki ;)) - All In One - wszystko w jednym - Against The Wind - pod wiatr /mam jeszcze kilka, ale nie za ciekawe/ Liczę na wasze pomysły :) Quote
miumiu Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 to może cały miot aniołków Angel of love Angel of night itd co ci fantazja podpowie (juz pisalam wyżej, że mam kota z takiego miotu tylko touch of... love, fire, night, sun -to mój) Quote
Neiven Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 [URL="http://www.dogomania.pl/forum/member.php?u=11407"]miumiu[/URL] fajny pomysł ;). Poczekam jeszcze na inne propozycje... Quote
Agnieszka K. Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 W tym wątku jest duzo propozycji imion: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=15121&page=5[/URL] Quote
maxxel Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 [quote name='Hawana']Przejrzałam cały wątek w poszukiwani imion na A są tylko jednoczłonowe, American... oraz imiona grzywków, ktore są jak sądze copyright ;) Poszukuje imion dla szczeniąt rasy [B]seter irlandzki (red)[/B] na literę [B]"A"[/B], w języku [B]angielskim[/B], [B]min[/B]imum [B]2 członowe.[/B] żadnych American... (szczenieta beda w typie angielskim, nie amerykańskim) Ja wymyśliłam: - Almost An Angel - prawie anioł (dla rozrabiaki ;)) - All In One - wszystko w jednym - Against The Wind - pod wiatr /mam jeszcze kilka, ale nie za ciekawe/ Liczę na wasze pomysły :)[/quote] ..moze Alair Aiden w jezyku celtyckim(adekwatnie do Twojego rudzielca..) oznacza szczesliwy plomyk.. inne propozycje z celtyckiego; Alvin-szlachetny,przyjaciel Angus-niezwykly,znakomity Alan-uroczy,szklachetny Acton-miejsce zwiazane z debami.. ...to tak na szybkiego ;) Quote
Samturia Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 Może All because of you? -wszystko dzięki tobie... :cool3: Quote
Kati Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 Ja własnie kombinuję z imieniem i nic mi nie pasuje :roll: Chciałabym wymyślic jakies imię dla mojej suni (mały terier) na literę M. Może Macie jakieś propozycje? Najlepiej, żeby od razu było imieniem domowym, polskie (ale nie koniecznie). Quote
arrakis Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 A może: Morgan, Megan, Maxima, Megi ? Quote
Unbelievable Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 Minka(Mina), Milcia? jaki to terrier? Quote
Dzidtka_Gl Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 ja tym razem poszukuje imion [B]2 członowych, angielskich na W[/B] :) licze na Waszą wene :) Quote
Kati Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 Cairn. Na razie wymyśliłam Magia, Maxima, Milky Way (Milka), ale ciągle mnie to nie satysfakcjonuje. :roll: chyba poczekam na propozyche hodowcy. Quote
Wiza Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 mi se bardzo podobają łacińskie imiona typu: tu daje imie pieska z hodowli Adsum : "CUM OMNIBUS PACEM" Quote
arrakis Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 Dzidka, a takie : Walzing Matilda, Wild West, Wishing Star,Windy Wendy, Weird Wanderer ? I jeszcze Whisper of the heart i Winner of the day, wprawdzie nie dwuczłonowe, ale może ? Kati : Maczeta:lol:, Mucha (czyt.mucza - po jap. bałaganiara... podobno), Manga, Mandala, Maniana ? Quote
Dzidtka_Gl Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 o takie własnie lubie , jesli masz wene prosze o jeszcze :) oczywiście że niemuszą być 2 członowe, nie chce 1 członowych ;) Quote
Recommended Posts