Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No i po trzecie, jestem trochę wśród tych "niewielu"... Trochę, bo nie kupowałem nigdy kota w prezencie. Powiem więcej, jestem zdecydowanym przeciwnikiem "żywych prezentów". Jeśli już ma być prezent, to na pewno nie może być niespodzianką.

Pozdrawiam. :D

Pisząc w prezencie miałam na myśli opcję, że kobitka marzy o koteczku, a jej TZ zgadza się bez bólu i wiercenia dziury w brzuchu. Znam raptem kilka przypadków takich, że razem kotka wybierali, razem czekali aż dorośnie i razem go potem mieli :P . Jakoś tak jest, że to przeważnie babeczki mają kota, a faceci troche podchodzą do tego "jest kot, to trudno, ale jakby go nie było też będzie dobrze" :-? :lol: .

Ale tu Patka może mieć rację, że noszenie kotka na rękach i mizianie go, to takie niemęskie zajęcie :P , jak i wszelkie inne okazywanie uczuć :-? .

Posted
...

Pisząc w prezencie miałam na myśli opcję, że kobitka marzy o koteczku, a jej TZ zgadza się bez bólu i wiercenia dziury w brzuchu...

Powiercić nic nie zaszkodzi. Wy, Drogie Panie, macie swoje metody "wiercenia dziury w brzuchu". :wink: :wink:

To jest trochę tak, jak rozniecanie ognia... Jak pojawi się pierwszy dymek to... fruu kota na stół, i już. :o

Zastrzegam. To nie jest instruktaż. Nie biorę również odpowiedzialności za pożar. 8) :wink:

Pozdrawiam.

:)

Posted

Ostatnio oglądałam z TZ program o kotach, ponieważ lubi zwierzęta to oglądał z zainteresowaniem. W pewnym momencie padło stwierdzenie o niezależności kociego plemienia. W tym momencie mój władca westchnął i powiedział cierpko: WŁAŚNIE

Myślę,że to jest główny problem z niektórymi facetami, nie można kotem kierować,szkolić i wydawać poleceń. I nie byłoby to najgorsze,ostatecznie dzikie zwierzęta też mają te cechy, ale to,że kot jest przy tym taki piękny i jednak swoją porcję pieszczot otrzymuje,ale wtedy,kiedy to kot sobie tego życzy.

I nawet jeśli, to co napisałam nie jest prawdą, bo "zamieszkałe na dgm" koty temu przeczą to stereotyp jest taki: kot to zwierzę podstępne,wredne i egoistyczne.W dodatku przynosi pecha.

Nierzadko również młodzi i głupi chłopcy zabawiają się dręcząc koty i nawet jeśli nasz wybranek nie należał do tej godnej potępienia grupy, to ciężko pozbawić się myślenia o tym,że to zwierzę,którego sie nie szanuje.

W średniowieczu kot był towarzyszem czarownic i bywał palony na stosie (przez facetów) razem ze swoimi opiekunkami.

I tak przykłady można mnożyć w nieskończoność.

Dziś już nie wierzymy w przesądy, ale one zawsze gdzieś w nas tkwią, jedni nie lubią kotów,inni Żydów, znowu gejów,albo katolików i nawet nie wiemy dlaczego. Generalnie nie lubimy INNYCH.

A kot zawsze będzie trochę inny, pies się do nas przystosuje,kot też to zrobi,ale po swojemu.

I tu mój władca przyzna mi rację (bo jest rozsądnym człowiekiem) i powie ze smutną miną:"...ale ja ma uczulenie...." :o

Oczywiście mogłabym jakiegoś pięknego dnia pojawić sie w domu z kotem i zapewne nie zostałabym skazana na wygnanie i potępienie, ale ja wolę tak pokierować sytuacją,że do wiosny mój TZ będzie marzył o kocie, a latem opowie wszystkim jak to mnie na kota namówił :D :lol: :lol:

Posted
...

Oczywiście mogłabym jakiegoś pięknego dnia pojawić sie w domu z kotem i zapewne nie zostałabym skazana na wygnanie i potępienie, ale ja wolę tak pokierować sytuacją,że do wiosny mój TZ będzie marzył o kocie, a latem opowie wszystkim jak to mnie na kota namówił :D :lol: :lol:

No właśnie... To całkiem realne. W końcu to twój TZ podejmie decyzję i wszyscy będą zadowoleni. Czeka Cię jednak trochę pracy...

Życzę powodzenia.

Pozdrawiam.

:)

Posted

Beata o matko jaki on się robi dostojny a jeszcze z pieluch nie wyrósł :wink:

Pomyslec co bedzie później wszystkie kotki będa dostawały bzika na jego punkcie :wink:

Nie pokaże Waleremu, bo zapyta czemu ja jestem tabby, a on meva ja tez chce byc meva :wink:

Mój walerek to taki wioskowy głupek z Rosiji, a widac że w Dymku płynie błękitna krew :D

Zobacz jak się Waler wstydzi ...

w0sr.jpg

Posted

Wygląda jakby miał alternatywną parę wąsów...w uszach :lol:

Na tej ostatniej focie to jest już całkiem poważny poważny pan kot

To już nie to samo, co tu - futurystycze disco, tancerka w stroju kota przy rurze,moje ulubione :loveu:

img_dymek.80.JPG

Posted

Jesusicku, jak pisałam pooprzedniego posta Twojego Walerka jeszcze nie było, ja naprawdę nie wiem,czy Ty cały czas chodzisz z przygotowanym aparatem? A może tresujesz Walerka? Cudniasty!!!!!!!!!!!!

Posted
Jakbyś mu cytrynę dała :lol: :lol: :lol:

ajka posikałam się ze śmiechu przy komentarzu o tancerce przy rurze, powaliłas mnie :D :D :D :D

hi, hi - niektórzy do pracy przy komputerze powinni używać pampersów :wink: :roflt: :roflt: :roflt: :roflt: :roflt: :roflt:

a to jedyne zdjęcie (jest w emblemacie), jakie udało mi się zrobić Felkowi - czy wiecie co on robi :wink:

felek1119fb.jpg

Posted
Podsumowując:

Albo pies,

albo kot

albo basenji ( uniwersalny zwierzak domowy łączący zalety psa i kota z minimalną ilością wad obu) :lol:

Zdrówko

Czy dla ciebie nie istnieja inne zwierzeta niz basenji???Nikt tu wiecej nie mowi,ze rasa psow ktore posiadaja jest naj,naj.....moze jeszcze oglosisz basenji dziewiatym cudem swiata,proponuje-bo tak strasznie sie rozni od innych psow :evilbat:

Posted
...

a to jedyne zdjęcie (jest w emblemacie), jakie udało mi się zrobić Felkowi - czy wiecie co on robi :wink:

Myślę, że ziewa. A może się śmieje?

Nie, raczej ziewa. W ziewaniu koty biją rekordy... :wink:

Pozdrawiam.

:D

Posted

Nie znacie się :lol: nie widzicie tej muchy na jego nosie , na którą się tak namiętnie gapi? W swojej naiwności myslał pewnie że mucha ma oczy na tyłku i że to zob aczy, kto wie czy nie stał też przed lustrem ! :wink: :wink: :wink:

Ew. coś mu wlazło w zęby i usiłuje coś z tym zrobić :lol: :lol: :wink:

Posted
Podsumowując:

Albo pies,

albo kot

albo basenji ( uniwersalny zwierzak domowy łączący zalety psa i kota z minimalną ilością wad obu) :lol:

Zdrówko

Czy dla ciebie nie istnieja inne zwierzeta niz basenji???Nikt tu wiecej nie mowi,ze rasa psow ktore posiadaja jest naj,naj.....moze jeszcze oglosisz basenji dziewiatym cudem swiata,proponuje-bo tak strasznie sie rozni od innych psow :evilbat:

Daga dzięki za pomysł. Sam (przez skromność) bym na to nie wpadł ale ja tak sugerujesz to.....

A tak poważniej. Więcej luzu, mniej emecji.

Zdrówko :angel:

Posted
To jest trochę tak, jak rozniecanie ognia... Jak pojawi się pierwszy dymek to...

nomen omen :evil_lol:

Dokładnie! To nie był przypadek... :wink:

Ten topik, przy okazji wymiany poglądów o życiu w symbiozie psa z kotem, stał się materiałem poglądowym dla sympatycznych Pań marzących o własnym kotku. Można stwierdzić, że zawiera pełny opis "obróbki" TZ-ta. Poza tym cały czas dyżurują Panie Ekspertki, które mają to za sobą, nie prawdaż? :wink:

Wszystkim Paniom marzącym o małym kociaku-futrzaku życzę, aby Ich TZ-ci w nadchodzącym Roku 2005 wykazali nieco wyrozumiałości... Panowie, i tak nie mamy większych szans. Nasze Panie i tak znajdą na nas sposób... :wink: :-?

Pozdrawiam.

:D

Posted

basko a co powiesz na to ze to ja byłam przeciwna drugiemu kociakowi :wink:

A mój ukochany zapałał do Walera taka miłościa że juz i koniec!!

Ten instruktaż to dla mężów( anie żon) żeby wiedzieli jak będą mieli dobrze (ile profitów) jak tylko pozwolą na małego futrzaka ...................

szalonego Nowego Roku Patka&Lilith