Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
Monik@ jak Jerry? Odnalazł się???

pozwolę sobie za Monikę odpowiedzieć bo pisała na PPPPoniu że już wrócił :D :P

Ufffffffffff, to dobrze.

A kuwetę umyłam cifem i Dymek chyba zaakceptował, bo zdążył już swoje zrobić :P .

Posted
Acha, i najważniejsza sprawa, pancio kupił Dymeczkowi nowiusieńki, śliczniusieńki transporterek :P :P :P

No proszę, a to się pańcio wykazał :angel:

Jednak on kocha Dymka, tylko się ukrywa z uczuciami :D

Posted
Co prawda nadal się odgraża, że jak Dymcio będzie łaził po stole to go przez okno wyrzuci :-? .

To taka ściema :D Musi coś mówić, żeby tylko pogadać :roll:

Posted
Co prawda nadal się odgraża, że jak Dymcio będzie łaził po stole to go przez okno wyrzuci :-? .

To taka ściema :D Musi coś mówić, żeby tylko pogadać :roll:

Taaa, trzeba twardym być, a nie miętkim :P !

A Basenji przestał czytać nasz topic po tym jak ostatnio wszystkie "baby" na niego wsiadły :roll: :-? .

Posted
Acha, i najważniejsza sprawa, pancio kupił Dymeczkowi nowiusieńki, śliczniusieńki transporterek :P :P :P

no, żeby tylko nie użył go do wytransportowania Dymka z domu :wink:

Posted

:o :o :o No to mi do głowy nie przyszło.

I popatrz, nawet na cenę nie marudził :hmmmm: :-?

A ja się ucieszyłam, że lody przełamane :-? :wink: .

W razie czego, zażyczę sobie transport na południe kraju :P , Dymcio poćwiczy na jabłonce :P .

Posted
:o :o :o No to mi do głowy nie przyszło.

I popatrz, nawet na cenę nie marudził :hmmmm: :-?

A ja się ucieszyłam, że lody przełamane :-? :wink: .

W razie czego, zażyczę sobie transport na południe kraju :P , Dymcio poćwiczy na jabłonce :P .

moja parka szybko go nauczy wszystkiego, co kot powinien umieć :wink:

a i Wektor od pewnego czasu po powrocie dwóch włóczykijów czeka na jeszcze :angel:

tylko Dymciowi przypadkiem nie obcinaj pazurków :P

Posted

Adda to tak jak ze wszystkim.

W zależności od firmy, wielkości (są trzy wielkości), miejsca zakupu ceny wahają się od ok. 60,-zł do 170,-zł nawet. Nasz jest wielkości średniej, w tej chwili Dymcio ma w nim dużo miejsca, a kosztował 80,- z kawałkiem, więc cena zupełnie pośrednia. Ale zanim Wojtecki go nabył, ja kombinowałam jak kobyła pod górę, gdzie kupić najtańszy :roll: :P .

Posted

A ja mam pytanie, czytam ten topik pobieżnie rzucając się przede wszystkim na kocie fotki :oops: jeśli w tym topiku już o tym było to bardzo,bardzo przepraszam :oops:

Mianowicie jakie znacie sposoby nakłonienia kocika do połknięcia tabletki na odrobaczenie? Ja przez długi czas stosowałam podawanie prosto do dzioba strzykawką (bez igły i oczywiście "rozpuszczonego" w rosołku) a i tak większość owego specyfiku miałam na ubraniu. Ostatnio wet.polecił mi taki oto sposób: rozpuścić tabletkę w żółtku jajka i wysmarować tym kocie łapki. Kocik wtedy wyliże łapki razem z lekarstwem. Poskutkowało. :D

Posted

1. Malawaszka, ty cholero......odebrałaś mi przyjemność odpowiedzenia na pytania. :evil: :lol:

2. Dziewuchy odczepcie się od Basenji - nie obsmarowuje się kogoś poza oczami.

3. Ajka - dzięki za genialny sposób - warto wypróbować.

4. A propos transporterka - Tomek w piątek miał przyjemność się popisać.

Koty miały "iść" na szczepienia. Jerry ładniutko i grzeczniutko, wszystko OK. Pokazał gardziołko, dał sobie wsadzić termometr w dupkę i nie zauważył, że ktoś mu wbił igłę.

Tomek stoczył z nami dziką walkę już w domu przy wkładaniu do torby, wygrał 3 do 1 (na szczęście nas nie podrapał, bo nas kocha).........

W końcu jakoś wylądował u weta - wynik: podrapana ja, podrapany mój Pan, pogryziona pani pomocnica, poważnie poharatany pan wet.

Przy próbie nałożenia kagańca doszłam do wniosku, że kiciaszki nie wolno stresować ( :wink: ) i kiciaszek wrócił do domku. Szczepionka też przyjechała do domku i tamże została zapodana. Tomek zniósł ją jak prawdziwy mężczyzna!!!!!!!!

Dodam, ż z Tomka rośnie prawdziwy furiat i coraz wyraźniej widać, co grozi obcym w naszym domu.

Chyba doszedł do wniosku, że ktoś tego domu i mieszkańców musi bronić.

(Wczoraj zaatakował na posesji "pana gazownika").