agaga21 Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 saint, możesz napisać coś o reszcie bullowatych?widzę, że macie ich kilka, może bym je na aukcje wrzuciła...tylko muszę coś o nich wiedziec. Quote
Linka Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 http://lh6.ggpht.com/_hRqtiLyasOg/Si6jlW52iyI/AAAAAAAAAMM/TkGL4Wdxeow/s512/P1010651.JPG Ostatnio nie mam wiele czasu i jakoś mi umkneło, ale ASTOWE CIOTECZKI! trzeba będzie zająć się tą sunią :-( Przyszła do Swarzędza jakos mniej wiecej w czasie gdy wyciagalismy Twixa - była piękna! a teraz.. :-( na domiar złego ma coś z łapką :-( postaram się wstawić więcej jej zdjęć.. Quote
andzia69 Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 [quote name='agaga21']bardzo proszę o jakieś info o błękitnej amstaffce! bardzo podobna do Perry z Przyborówka....:-( nawet znaczenia ma takie same...boshe - tyle nowych bullowatych:-(....:-(:-(:-(:-(:-(:-( Quote
agaga21 Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 andzia69 napisał(a):bardzo podobna do Perry z Przyborówka....:-( nawet znaczenia ma takie same:cool3: kto wie czy to nie jej córcia...w końcu perra była z pseudo zabrana a błękitne amstaffy nie są bardzo popularne Quote
Linka Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 agaga suczka ma 3 może 4 lata.. w schronisku jest od roku. Jeśli dobrze pamietam została znaleziona w lesie, skrajnie wycienczona.. Ze swojej strony moge powiedzieć, że PRZESYMPATYCZNA! Obok Twixa i Luisa najbardziej zapadła nam w pamięć przy pierwszej wizycie w Swarzędzu.. Garnie się do każdego, podchodzi, liże po rękach, nie traci nadziei.. :-( Quote
Linka Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 swoją drogą.. przyznam szczerze, że czasami mam problem z odróżnieniem, ale to nie jest pitbullka? Quote
agaga21 Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 [quote name='Linka']agaga suczka ma 3 może 4 lata.. w schronisku jest od roku. Jeśli dobrze pamietam została znaleziona w lesie, skrajnie wycienczona.. Ze swojej strony moge powiedzieć, że PRZESYMPATYCZNA! Obok Twixa i Luisa najbardziej zapadła nam w pamięć przy pierwszej wizycie w Swarzędzu.. Garnie się do każdego, podchodzi, liże po rękach, nie traci nadziei.. :-( to opis błękitnej czy tej biało-pręgowanej? według mnie błękitna to astk. andzia, co myślisz? Quote
Linka Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 błękitnej.. już za chwilke wstawiam zdjęcia drugiej.. Quote
Linka Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 Pewnie dostane znów po głowie za wyrażenie swojej opinii, na temat tego że któryś z psów wygląda źle, ale lepiej dla suczki będzie jeśli tym razem nie zamilkne.. Mała ewidentnie nie radzi sobie ze schroniskowa rzeczywistościa.. Bardzo, ale to baaaardzo lgnie do ludzi - przede wszystkim do kobiet, chociaż widać że stopniowo zamyka się w sobie tak jak Twix (w którego notabene klatce aktualnie siedzi). Jeszcze w lutym kiedy przyszła, była przepieknym psem! zadbanym, czystym, kochanym.. Podobno właściciel oddał ją, po tym jak go ugryzła. Jeśli dobrze pamiętam sytuacja była taka, że broniła swojej posesji przez płot (normalna sytuacja, pies na ogrodzie - drugi przechodzi, zaczyna sie plotowa 'sprzeczka'), a własciciel chcial ją odciągnąć (jeśli moja pamięć zawodzi proszę o sprostowanie). Ma może około trzech lat.. no i aktualnie niestety chora łape! :-( tak wyglądała pod koniec lutego.. Quote
Linka Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 dziś jest osowiała i apatyczna.. zdjęcia nie oddają w pełni tego co się z nią stało :-( Quote
Linka Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 Saba to stafikowy mix, którego zdjęcia wklejałam jakiś czas temu.. ;) a z łapa chodzi mi dokładnie o ten czerwony, napuchniety palec :-( Quote
agaga21 Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 a czy to jest ta saba(?)sara(?) o której zdjęcia prosiła was ania z poznania? czy może jest jeszcze inna? a co jej się dzieje z łapką?chodzi o ten czerwony palec? Quote
andzia69 Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 [quote name='agaga21'] według mnie błękitna to astk. andzia, co myślisz? powiem szczerze, ze z pitów to odrózniam tylko red nosy:diabloti: w każdym razie i błekitna i ta smutaska pręgowana są sliczne:placz: ludzie to sk..ny:angryy: Doddy mi kiedyś tłumaczyła, ze pity są muklejsze i wyższe...a asty nizsze i pulpeciarskie...natomiast w 2 róznych ksiażkach wyczytałam 2 sprzeczne opisy - i bądź tu mądry:cool3: w totak by się przydało wygrać to zrobiłoby sie fajny hotelik tylko dla bullowatych...marzenie:-( Quote
agaga21 Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 czy błękitna naprawdę psów nie znosi, czy to tak "na wszelki wypadek"?:razz: Quote
Linka Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 w totak by się przydało wygrać to zrobiłoby sie fajny hotelik tylko dla bullowatych...marzenie:-( Andzia wszystko przed nami :evil_lol: Jak juz dorobimy się z Saintem czegoś naszego, to obiecuje że otworzymy, a póki co.. może jakaś inna cioteczka się pokusi? :loveu::eviltong: Jeśli chodzi o błękitną.. każdy z astowatych w Swarzędzu ma osobny boks, mam troche poczucie ze dla zasady, ale oczywiscie pewnie się mylę ;) To czy pies jest agresywny czy nie należałoby ocenić w jakimś hotelu typu Bogatynia, czy domu tymczasowym.. wiadomo, że schronisko to stres dla psa.. czasami zachowuje się z nim zupełnie inaczej, niż 'normalnie'. Twix przecież też astowaty, trzymany osobno, a jak pięknie biegał ze spanielem Kuby.. i to samiec z samcem! :shake: Quote
Ninka Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 agaga21 napisał(a):duża beżowa sunia ma... penisa ;) Nikt nie jest doskonaly:evil_lol: Quote
Ninka Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 Dziewczyny znacie kogos od wyzlow? Tam jest sliczna sunia! Jeszcze nie skazona schroniskowa atmosfera, troche niesmiala ale radosna. 10msc. Nie pozwolmy jej tam zostac:placz: Quote
agaga21 Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 Ninka napisał(a):Nikt nie jest doskonaly:evil_lol::roflt::roflt:no to mnie rozwaliłaś! Quote
Recommended Posts