malawaszka Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 oris napisał(a):tak czy inaczej mam zapytanie o psa w tym typie, wyslalam jego foty zobaczymy moze sie uda nieswiadomie przeslalam tez fotki suni przekonana ze to jeden i ten sam piesio :), ale juz wyslalam sprostowanie, moze jest tez gdzies info o charakterze tej suni, wiek, ktorych nie zauwazylam na watku ja nie zauważyłam info o nie więc mam nadzieję, że ktoś coś napisze - dałabym ją na fora czernyszowe Quote
Linka Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 boksiu wcześniej ma niestety przodozgryz.. jest jeszcze jedna starsza sunia.. mamy zdjęcia dla malawaszki, bullowate i boksery.. wszystko postaram się wrzucić jeszcze dziś, ale póki co.. mała jamnicza 'niespodzianka'.. jak na jamnika - przepiękny! z daleka widać, że młodziutki.. bardzo łagodny, raczej uległy.. idealny do kochania:-( Quote
malawaszka Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 o matko jaki smuteczek :-(:-(:-( a ta łapka taka ma być czy ona krzywa jest? Quote
lania Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Niestety sunia jest starsza ma od 8-10 lat i chyba ma początki dysplazji, nie wiem nie jestem lekarzem a co do charakteru jest bardzo spokojna i dominująca przy jedzeniu. Cóż może wiek i tylne łapy przekreślają jej adopcję ale warto spróbować Odezwał się facet od bernardyna, był na wyjeździe i nie mógł się z kontaktować, nadal go chce, umówiłam się z nim że poda termin odbioru i ja z nim pojadę, zawsze człowiek pewniejszy że się nic nie stanie Quote
malawaszka Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 lania napisał(a):Niestety sunia jest starsza ma od 8-10 lat i chyba ma początki dysplazji, nie wiem nie jestem lekarzem a co do charakteru jest bardzo spokojna i dominująca przy jedzeniu. Cóż może wiek i tylne łapy przekreślają jej adopcję ale warto spróbować a to jest o jamniczku czy o czarnej terierce? Quote
oris Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 ok przeslalam info dalej dzieki, teraz pozostaje nam czekac Quote
Linka Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 [FONT=Times New Roman]Chciałabym przedstawić Wam stafikowy mix – około pięcioletnią, pręgowaną Sabe. Do schroniska w Swarzędzu trafiła przeszło dwa lata temu wraz ze swoją siostrą, której poszczęściło się już dawno. Saba została.. Jeden z pracowników adoptował ją, aby ta nie trafiła do boksu. Mała niestety nie zgodziła się z pitbullka pani Kasi i nadal mieszka w schronisku. Znalazła swój kącik w kociarni.. Uwielbia przebywać z tymi zwierzętami! Nie koniecznie przepada natomiast za towarzystwem innych psów. Ponoć wychowywała się z dziećmi i nie ma problemów w kontaktach z nimi.. Bardzo przywiązuje się do osób z którymi przebywa, broniąc ich przed obcymi.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Suczka mimo małego gabarytu posiada dużo siły i musiałaby jednak trafić w doświadczone ręce. Mimo iż Saba jest prawdopodobnie jednym z najbardziej ‘wypieszczonych’ psów w schronisku to jednak wiadomo.. nie jest to dla niego odpowiednie miejsce. Pani Kasia nie ma już niestety dwudziestu lat, a co stanie się z suczką jeśli któregoś dnia jej zabraknie? Niestety nie wiadomo..[/FONT] [FONT=Times New Roman]Mała pilnie szuka domu! Po dwóch latach przebywania w schronisku, chyba i jej należy się własny, ciepły kąt?[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]p.Kasia 502957001[/FONT] Quote
AgaiTheta Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Czekam na info o boksiach. Wolałabym słyszeć, że już są w domu :-( Quote
Linka Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Czy mogę liczyć na to, że kochane bokserowe cioteczki przerzuca maluchy gdzie trzeba? :-( tutaj jest ten nieszczęśnik z przodozgryzem.. dość zestresowany w boksie niestety.. Quote
Linka Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 tutaj z kolei troche starsza sunia.. poki co jeszcze na kwarantannie - może ktoś się po nią zgłosi? ciężko powiedzieć.. w każdym razie mała bardzo sympatyczna.. dogaduje się z psami i łasi się do ludzi.. tyłeczek cały lata jak tylko się ją pogłaszcze :loveu: ech.. mój Dudomir taki sam jak ona :-( Quote
lania Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 malawaszka napisał(a):a to jest o jamniczku czy o czarnej terierce? mówiłam o tej dużej czarnej suni co ma zdjęcie w dużym boksie stoi na paletach Quote
malawaszka Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 mnie ten smuteczek nie daje spokoju - napiszcie o nim/niej coś więcej Quote
lania Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Wabi się Kapsel bardzo szybko przywiązuje się do ludzi. Jego minusem jest niszczenie różnych rzeczy przede wszystkim z materiału. Padło pytanie co z jego łapkami on już taki przyszedł. Najlepszy dla niego dom, to dom z ogródkiem. Quote
malawaszka Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 lania napisał(a):Wabi się Kapsel bardzo szybko przywiązuje się do ludzi. Jego minusem jest niszczenie różnych rzeczy przede wszystkim z materiału. Padło pytanie co z jego łapkami on już taki przyszedł. Najlepszy dla niego dom, to dom z ogródkiem. a ile ma lat? Quote
Linka Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 malawaszka zdjęcia dla Ciebie.. żeby nie było tym razem nieścisłości, to jest pies :eviltong: Quote
Linka Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Przechodząc jednak do astowatych.. na początek.. http://www.dogomania.pl/forum/f28/swarzedz-kolejna-astka-mala-pilnie-szuka-domu-127481/ Quote
Isadora7 Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 [quote name='Linka']boksiu wcześniej ma niestety przodozgryz.. jest jeszcze jedna starsza sunia.. mamy zdjęcia dla malawaszki, bullowate i boksery.. wszystko postaram się wrzucić jeszcze dziś, ale póki co.. mała jamnicza 'niespodzianka'.. jak na jamnika - przepiękny! z daleka widać, że młodziutki.. bardzo łagodny, raczej uległy.. idealny do kochania:-( Jak to jak na jamnika przepiekny? One zawsze są piekne. Ten taki 80% ale fajny sporo ma z szorściaka. [quote name='lania']Wabi się Kapsel bardzo szybko przywiązuje się do ludzi. Jego minusem jest niszczenie różnych rzeczy przede wszystkim z materiału. Padło pytanie co z jego łapkami on już taki przyszedł. Najlepszy dla niego dom, to dom z ogródkiem. Poza tym niszczeniem to co jest z nim jeszcze nie tak, czyżby nie umiał załatwiać sie w domu? Czy tylko problem w tym niszczeniu? No i skąd wiadomo że niszczy? Bo dość często ludzie poza alergią podają to jako powód oddania psa. A potem sie okazuje, że psiak grzeczny. Na ile lat oceniony? Pytam bo chce mu allegro zrobić ale musze znac odpowiedzi (no i dane kontaktowe) Quote
lania Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 [quote name='Isadora7']Jak to jak na jamnika przepiekny? One zawsze są piekne. Ten taki 80% ale fajny sporo ma z szorściaka. Poza tym niszczeniem to co jest z nim jeszcze nie tak, czyżby nie umiał załatwiać sie w domu? Czy tylko problem w tym niszczeniu? No i skąd wiadomo że niszczy? Bo dość często ludzie poza alergią podają to jako powód oddania psa. A potem sie okazuje, że psiak grzeczny. Na ile lat oceniony? Pytam bo chce mu allegro zrobić ale musze znac odpowiedzi (no i dane kontaktowe) Potrzeby fizjologiczne można nauczyć każdego psa a nawyki nauczone od szczeniaka raczej trudno oduczyć, skąd wiem że niszczy, ponieważ w schronie jest już jakiś czas a po za tym jest naprawdę fajny. Był klient na niego jak się dowiedział że jest taki łobuz to stwierdził że pójdzie do boxsu, mieliśmy dać czy go okłamać a po tygodniu wróciłby do schronu, nie na tym polega adopcja, dać byle się pozbyć. Dlatego dom z ogródkiem byłby najbardziej wskazany. Kapsel nie został oddany lecz znaleziony i nachodzi pytanie dlaczego nikt go nie szuka? Jego wiek szacowany jest na rok do dwóch lat. Quote
Linka Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 nikt go nie weźmie jak będziecie mówić, że namiętnie niszczy.. wygląda na bardzo zestresowanego w tym stadzie psów.. może to dlatego? :roll: Przecież każdemu warto dać szanse, a jamnik nie jest psem którego można trzymać w kojcu! Quote
Isadora7 Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 [quote name='Linka']nikt go nie weźmie jak będziecie mówić, że namiętnie niszczy.. wygląda na bardzo zestresowanego w tym stadzie psów.. może to dlatego? :roll: Przecież każdemu warto dać szanse, a jamnik nie jest psem którego można trzymać w kojcu! To zależy jak się powie. Można po prostu mocno nakłaść do głowy, że psiak młody, zestresowany, że ze stresu może coś tam pogryźć, że trzeba mieć tego świadomość, że trzeba mu masakryczną ilość różnorodnych gryzaków dać..., ze zostało zauważone to w schronie ale jest to prawdopodobnie wynikiem stresu, ale trzeba kilka dni poobserwować.... W jakiś sposób trzeba to powiedzieć, jeżeli naprawdę niszczy i nikt nie powie, atak się stanie w nowym domu to myślisz że nie wróci? Dlatego pytałam czy to zostało jakoś u was zauważone czy przyszedł z taką etykietą. Już wiem że został znaleziony i nikt go nie szuka. Lania mnie już dawno nie dziwi dlaczego ludzie nie szukają psiaka. Widziałam piękne psiaki, młode, nic im nie brakowało - nikt ich nie szukał. Jak sie ktoś pozbył bo się znudził, bo wakacje itd szukać nie będzie. Quote
Weronia Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Będzie do Kuby dzwoniła Pani z Warszawy w sprawie jamnika. Quote
lania Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Linka napisał(a):nikt go nie weźmie jak będziecie mówić, że namiętnie niszczy.. wygląda na bardzo zestresowanego w tym stadzie psów.. może to dlatego? :roll: Przecież każdemu warto dać szanse, a jamnik nie jest psem którego można trzymać w kojcu! Linka a jak myślisz czy schron nie daje szansy każdemu psu a są z różnymi charakterami i w różnym wieku byle nie gryzły ludzi, gdyby tak nie było to przepełnione schroniska poszły by w niepamięć i nie było by problemu. A potencjalnemu właścicielowi powinno się powiedzieć jakie są plusy i ninusy jego przyszłego podopiecznego. Opowiem wam jedną historię w zeszłym roku przywieźli wystraszoną terierkę,nawet sami nie mogliśmy jej złapać, po jakimś czasie przyzwyczaiła się, ale nadal nie było można jej porządnie pogłaskać. Poszła do domu,ale po miesiącu zwrócili bo nie mogli dać sobie rady. Aż szczęście do niej się uśmiechnęło, przyjechało małżeństwo i nie ukrywaliśmy jaka jest i czy dadzą sobie radę, odp." pewnie że tak, wystarczy dużo cierpliwości i miłości" nie wróciła, było to trzy mieśiące temu. Może i do jamnika trafi się igła w stogu siana. Quote
malawaszka Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 [quote name='Linka']malawaszka zdjęcia dla Ciebie.. żeby nie było tym razem nieścisłości, to jest pies :eviltong: kurczaki no - a nie dałoby się wyjąć go z boksu? nie widać nic :placz: nie mogę dalej się zdecydować czy to sznaucer - więc pewnie mix sznaucera albo co bo jak jest sznaucer to jakoś od razu wiadomo - cholercia nie wiem, ale i tak jest cudny :loveu: poogłaszam chłopaka - a kastrowany? Quote
Recommended Posts