Jagoda1 Posted February 6, 2013 Author Posted February 6, 2013 [quote name='Bejotka']A ja zrobiłam ogłoszenia dla STARSZYCH PSIAKÓW na Tablicy, Alegratce i ... zobaczę jeszcze gdzie się da :) ...pisane sercem:) Quote
wykrywka Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 O tym samym pomyślałam, piękny tekst :lol: Quote
moris1001 Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 Witam,chciałabym się dowiedzieć czegoś więcej o 2 pieskach.Jeden to sunia BUBA a drugi to malutki CYBORG. Quote
RomanS Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Od pewnego czasu nie mogłem odnaleźć znajomego paszczaka. Aż wreszcie ten kiedyś zapoznany WARS pojawił się w boksie „moich” staruszków. Wars został uratowany przed niechybną zgubą, bo jeszcze przed falą silnych mrozów trafił do pomieszczenia wewnątrz budynku. Wcześniej w pomieszczeniu z wybiegiem nie chciał przebywać, stale rezydował na zewnątrz okopując się na odkrytym terenie. A zapamiętałem tego łapserdaka, bo gdy opuszczałem klatkę po przyprowadzeniu całej zawartości ze spaceru, Wars znienacka „dopadał mnie” i niezjadliwie kąsał po butach, na szczęście dosyć pancernych ( nie chciał mnie wypuścić ?). Więc tak w myślach nazwałem go KĄSIBUT. I tego kąsania jakoś mi później zawsze brakowało, gdy Wars znikł w czeluściach budynku. Dziś znów mogę szykować „glany”. .............................. to tak na marginesie ........................... Quote
Jagoda1 Posted February 7, 2013 Author Posted February 7, 2013 [quote name='RomanS']Od pewnego czasu nie mogłem odnaleźć znajomego paszczaka. Aż wreszcie ten kiedyś zapoznany WARS pojawił się w boksie „moich” staruszków. Wars został uratowany przed niechybną zgubą, bo jeszcze przed falą silnych mrozów trafił do pomieszczenia wewnątrz budynku. Wcześniej w pomieszczeniu z wybiegiem nie chciał przebywać, stale rezydował na zewnątrz okopując się na odkrytym terenie. A zapamiętałem tego łapserdaka, bo gdy opuszczałem klatkę po przyprowadzeniu całej zawartości ze spaceru, Wars znienacka „dopadał mnie” i niezjadliwie kąsał po butach, na szczęście dosyć pancernych ( nie chciał mnie wypuścić ?). Więc tak w myślach nazwałem go KĄSIBUT. I tego kąsania jakoś mi później zawsze brakowało, gdy Wars znikł w czeluściach budynku. Dziś znów mogę szykować „glany”. .............................. to tak na marginesie ........................... Czy ząbki tego psiaka moga zrobić krzywde....? Chyba nie:cool3: Quote
Jagoda1 Posted February 8, 2013 Author Posted February 8, 2013 Od dzisiaj ma swoja rodzine nasz wspaniały Alwaro:lol:. To niezwyczajny psiak, smutno bedzie bez niego w schronisku. Życzymy ci, psiaku dużo zdrowia i radości. Quote
Marta&Angus Posted February 8, 2013 Posted February 8, 2013 Jagoda1 napisał(a):Od dzisiaj ma swoja rodzine nasz wspaniały Alwaro:lol:. To niezwyczajny psiak, smutno bedzie bez niego w schronisku. Życzymy ci, psiaku dużo zdrowia i radości. To ten psiak, który przesiadywał w biurze i zaczepiał dziarsko ludzi ?? :-) Quote
phase Posted February 9, 2013 Posted February 9, 2013 [quote name='Marta&Angus']To ten psiak, który przesiadywał w biurze i zaczepiał dziarsko ludzi ?? :-) Ten cudak. :) Powodzenia Alwaro!! :):) Quote
Bejotka Posted February 9, 2013 Posted February 9, 2013 Jesteście może w posiadaniu fotek tych nowych psiaków, które już są do adopcji? Mam na myśli: Aksę, Lorda, Pirata, Kresika, Rudiego, Werę, Frajdę, Westera, Cykora, Bruneta, Alfa i Arię... Quote
Jagoda1 Posted February 9, 2013 Author Posted February 9, 2013 Odszedł Czaki, stary psiak, znaleziony w grudniu 2012r.:-( Nie zdążylismy go poznać.... Quote
megi007 Posted February 10, 2013 Posted February 10, 2013 Kto się w końcu poznał na cudownym Alwaro? Dobrze trafił? Smutno będzie bez niego ale najważniejsze, żeby jemu było lepiej :) Quote
Jagoda1 Posted February 10, 2013 Author Posted February 10, 2013 I jeszcze jedna dobra wieść: Cyborg, zwany Cycu, pojechał do domu:). Zdrowia, zdrowia, zdrowia... Quote
Ania_i_Kropka Posted February 10, 2013 Posted February 10, 2013 Bejotka napisał(a):Jesteście może w posiadaniu fotek tych nowych psiaków, które już są do adopcji? Mam na myśli: Aksę, Lorda, Pirata, Kresika, Rudiego, Werę, Frajdę, Westera, Cykora, Bruneta, Alfa i Arię... Foitki wstawię wieczorem. W tygodniu nowe domy znalazły: Wester, Jery i Jaxa oraz kot Imbir:multi: Wczoraj do domków pojechały: mały szczeniak, sunia Shanel ( świeżo po kwarantannie) i dwie kotki:multi: Quote
Ania_i_Kropka Posted February 10, 2013 Posted February 10, 2013 Aria: Cykor; Później postaram się wstawić fotki z wczoraj. Opisy przygotuje na jutro Quote
Jagoda1 Posted February 11, 2013 Author Posted February 11, 2013 Miłość czyni cuda, czyli senior Fidel w nowym domu...:lol: Quote
Nutusia Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 Fidel znaczy wierny - ta wierność przeziera przez każdy centymetr jego ciałka :) Quote
Jagoda1 Posted February 11, 2013 Author Posted February 11, 2013 Nutusia napisał(a):Fidel znaczy wierny - ta wierność przeziera przez każdy centymetr jego ciałka :) ... i do tego terier ...;) Quote
Jagoda1 Posted February 11, 2013 Author Posted February 11, 2013 (edited) Kolejne pozdrowienia z nowych domów:lol: z profilu Schronisko dla Zwierząt w Olsztynie: Bonnie i Clyde. "Bonnie i Clyde :) To już prawie 3 tygodnie jak Bonnie i Clyde są z nami. Podróż do domu sprawiła im wielką frajdę, świetnie zachowywały się w samochodzie. Bardzo szybko zaklimatyzowały się w nowym miejscu i odwdzięczyły obdarowaną przez nas miłością. Ta kochana para nie rozstaje się nawet na krok. Clyde codziennie całuje nas na przywitanie, jest opanowanym, spokojniejszym psem ale z wielką energią do zabawy. Bonnie to faktycznie prawdziwy wulkan energii. Witając się ciągnie wszystkich za rękawy, cały czas chce się bawić, nawet chwili nie potrafi wysiedzieć w jedyn miejscu. Gdy wychodzimy razem na specer Clyde cały czas spogląda na Bonnie i upewnia się, że jest ona obok. Serdecznie dziękujemy za dwa wielkie psie serca, które codziennie dają nam dużo uśmiechu i wiele miłości. Pozdrawiamy :)" Clayde. Duduś. Edited February 11, 2013 by Jagoda1 Quote
Recommended Posts