Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Bejotka']Któreś Ogonki może już w ciepłych domkach? :)[/QUOTE]
Młodzież - Scooby i Token i koty, przy mnie kociak, ale wiem, ze dom znalazły jeszcze inne...

Posted (edited)

Scoobi! Super :) Które jeszcze to pozdejmuję ogłoszenia.
Śliczna sunia jest na kwarantannie... kolorowa taka o różnych kolorach łapek :) Boska :loveu:

Edited by Bejotka
Posted

[quote name='Bejotka']Scoobi! Super :) Które jeszcze to pozdejmuję ogłoszenia.
Śliczna sunia jest na kwarantannie... kolorowa taka o różnych kolorach łapek :) Boska :loveu:[/QUOTE]

W Piątek do domu pojechała owczarkowata Cola ( Państwo zadzwonili z ogłoszenie Grosa i po rozmowie zdecydowali się na Colę). :multi:

Wczoraj do domku poszły 2 dorosłe koty w tym Fred oraz dwa kociaki. :multi:
Odnalazła się właścicielka Fidelka :multi:

Posted

Czy wiecie cos o domu, do którego trafili Boni i Claid? Będą mieszkać w domu czy budzie? Pytam, bo zapadli mi w pamięć, a takie duze psy niestety czasem trafiaja kipsko, jako pilnowacze posesji, firmy... Oby nie na łańcuch!

Posted

[quote name='beta ata']Czy wiecie cos o domu, do którego trafili Boni i Claid? Będą mieszkać w domu czy budzie? Pytam, bo zapadli mi w pamięć, a takie duze psy niestety czasem trafiaja kipsko, jako pilnowacze posesji, firmy... Oby nie na łańcuch!

Psiaki trafiły do domu z ogrodem z możliwością wejścia do domu. Zostały adoptowane razem. Państwo przyjechali po jednego psiaka, ale nie chcieli ich rozdzielać.

hej ciocie jest u was jeszcze dziadzio Mono???

Mono nadal w Schronisku :-(

Posted

przejrzałem dziś waszą stronie żal normalnie żal!!! mono pierwszy jak to zobaczyłem to sie załamałem po nim zaś dziadzio i znowu chory na serce dziadzio i znowu..........a na koniec jak myślałem że będzie już lepiej dobił mnie Dionizy na poduszce :shake::-(

a Mono to juz jakiś temu wypatrzyłem na stronie siekowej i mam pytanie jak odnajdzie się w domu ??

Posted

[quote name='tymuś']przejrzałem dziś waszą stronie żal normalnie żal!!! mono pierwszy jak to zobaczyłem to sie załamałem po nim zaś dziadzio i znowu chory na serce dziadzio i znowu..........a na koniec jak myślałem że będzie już lepiej dobił mnie Dionizy na poduszce :shake::-(

a Mono to juz jakiś temu wypatrzyłem na stronie siekowej i mam pytanie jak odnajdzie się w domu ??[/QUOTE]

Mono i innymi staruszkami opiekuje sie wolontariusz, który wieczorem zajrzy tutaj. Mono jest ulubieńcem "RomanaS", który ma dużą wiedze o nim i seniorkach.
Mono ma aktualne badania lekarskie, bo jakis czas temu zainteresowali sie nim Państwo. Niestety, zrezygnowali, bo nikt nie mógł ich zapewnic, ze Mono nie będzie załatwiał sie w domu.

Dionizy jest staruszkiem, który zyje w innym świecie, załatwia sie wszędzie, chudziutki, sterczące kosteczki, ubytki sierści, słabiutki, ale juz wstaje samodzielnie, utrzymuje sie na nóżkach i ma apetyt. Mieszka w pokoju pracownicy, zawojował jej serce swoją starczą bezradnością.

Posted

Czy polo jest nadal do adopcji?

[quote name='Ania_i_Kropka']Polo przez 9 lat swojego życia miał kochającego Pana. Psiak miał dobry dom i poczucie bezpieczeństwa. Był grzeczenym i posłusznym psem, który zawsze wiernie towarzyszył swojemu Panu. Niestety pewnego dnia cały świat Polo zawalił się. Jego ukochany Pan zmarł i biedak został sam. Psiakiem zaopiekowali się sąsiedzi i wydawać się mogło, że Polo na nowo poczuje się kochany i potrzebny. Niestety tak się nie stało po kilku tygodniach spędzonych w nowym domu Polo został oddany do schroniska. Biedak został zupełnie sam, wśród obcych ludzi i innych psów. Jedyne co mu zostało to koszyk i kocyk. Polo całe dnie spędza w swoim koszyczku, za nic nie chce go opuścić jakby bał się, że straci ostatnią rzecz, którą zna i która daje mu poczucie bezpieczeństwa.

Poluś jest miniaturowym jamnikiem, najprawdopodobniej mieszańcem gładkowłosego z szorstkowłosym ( jego sierść jest gładka, ale ostra). Ma sporą nadwagę.
Psiak jest typowym kanapowcem, całe życie mieszkał z ludźmi. Był bardzo grzeczny, umie zostawać sam, załatwia się tylko na dworze. Jest posłuszny, ze swoim Panem wychodził zawsze bez smyczy i bardzo się pilnował.
Polo boi się obcych ludzi i zaskoczony reaguje agresją. Jednak gdy kogoś pozna pokazuje jaki jest na prawdę, czyli kochający i przyjazny a jednocześnie niezależny jak na jamnika przystało.

Polo urodził się w Październiku 2003.