Nutusia Posted January 25, 2013 Posted January 25, 2013 Smutno nam tu na ziemi. Oby jemu było radośnie i wesoło w lepszym świecie, w psim raju... Quote
RomanS Posted January 25, 2013 Posted January 25, 2013 Kolejny poczciwiec dołączył do grona Babki. Miło było Cię poznać, Benito! Ty zawsze byłeś wielki jak Big-Ben. I niech tak pozostanie! Quote
Bejotka Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 Któreś Ogonki może już w ciepłych domkach? :) Quote
Jagoda1 Posted January 26, 2013 Author Posted January 26, 2013 [quote name='Bejotka']Któreś Ogonki może już w ciepłych domkach? :)[/QUOTE] Młodzież - Scooby i Token i koty, przy mnie kociak, ale wiem, ze dom znalazły jeszcze inne... Quote
Bejotka Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 (edited) Scoobi! Super :) Które jeszcze to pozdejmuję ogłoszenia. Śliczna sunia jest na kwarantannie... kolorowa taka o różnych kolorach łapek :) Boska :loveu: Edited January 26, 2013 by Bejotka Quote
m_Oln Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 Macie pozdrowienia od kiedyś Norisa, teraz Borys :) Quote
Ania_i_Kropka Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 [quote name='Bejotka']Scoobi! Super :) Które jeszcze to pozdejmuję ogłoszenia. Śliczna sunia jest na kwarantannie... kolorowa taka o różnych kolorach łapek :) Boska :loveu:[/QUOTE] W Piątek do domu pojechała owczarkowata Cola ( Państwo zadzwonili z ogłoszenie Grosa i po rozmowie zdecydowali się na Colę). :multi: Wczoraj do domku poszły 2 dorosłe koty w tym Fred oraz dwa kociaki. :multi: Odnalazła się właścicielka Fidelka :multi: Quote
Jagoda1 Posted January 27, 2013 Author Posted January 27, 2013 Dzisiaj pojechała do domu bokserka Axa, będzie pewno szczęsliwa:)! Quote
Jagoda1 Posted January 27, 2013 Author Posted January 27, 2013 Odszedł Demon, w schronisku od kwietnia 2009r., miał ok. 10 lat:( Quote
beta ata Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 Czy wiecie cos o domu, do którego trafili Boni i Claid? Będą mieszkać w domu czy budzie? Pytam, bo zapadli mi w pamięć, a takie duze psy niestety czasem trafiaja kipsko, jako pilnowacze posesji, firmy... Oby nie na łańcuch! Quote
tymuś Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 hej ciocie jest u was jeszcze dziadzio Mono??? Quote
Ania_i_Kropka Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 [quote name='beta ata']Czy wiecie cos o domu, do którego trafili Boni i Claid? Będą mieszkać w domu czy budzie? Pytam, bo zapadli mi w pamięć, a takie duze psy niestety czasem trafiaja kipsko, jako pilnowacze posesji, firmy... Oby nie na łańcuch! Psiaki trafiły do domu z ogrodem z możliwością wejścia do domu. Zostały adoptowane razem. Państwo przyjechali po jednego psiaka, ale nie chcieli ich rozdzielać. hej ciocie jest u was jeszcze dziadzio Mono??? Mono nadal w Schronisku :-( Quote
tymuś Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 przejrzałem dziś waszą stronie żal normalnie żal!!! mono pierwszy jak to zobaczyłem to sie załamałem po nim zaś dziadzio i znowu chory na serce dziadzio i znowu..........a na koniec jak myślałem że będzie już lepiej dobił mnie Dionizy na poduszce :shake::-( a Mono to juz jakiś temu wypatrzyłem na stronie siekowej i mam pytanie jak odnajdzie się w domu ?? Quote
Jagoda1 Posted January 28, 2013 Author Posted January 28, 2013 [quote name='tymuś']przejrzałem dziś waszą stronie żal normalnie żal!!! mono pierwszy jak to zobaczyłem to sie załamałem po nim zaś dziadzio i znowu chory na serce dziadzio i znowu..........a na koniec jak myślałem że będzie już lepiej dobił mnie Dionizy na poduszce :shake::-( a Mono to juz jakiś temu wypatrzyłem na stronie siekowej i mam pytanie jak odnajdzie się w domu ??[/QUOTE] Mono i innymi staruszkami opiekuje sie wolontariusz, który wieczorem zajrzy tutaj. Mono jest ulubieńcem "RomanaS", który ma dużą wiedze o nim i seniorkach. Mono ma aktualne badania lekarskie, bo jakis czas temu zainteresowali sie nim Państwo. Niestety, zrezygnowali, bo nikt nie mógł ich zapewnic, ze Mono nie będzie załatwiał sie w domu. Dionizy jest staruszkiem, który zyje w innym świecie, załatwia sie wszędzie, chudziutki, sterczące kosteczki, ubytki sierści, słabiutki, ale juz wstaje samodzielnie, utrzymuje sie na nóżkach i ma apetyt. Mieszka w pokoju pracownicy, zawojował jej serce swoją starczą bezradnością. Quote
Isadora7 Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 Czy polo jest nadal do adopcji? [quote name='Ania_i_Kropka']Polo przez 9 lat swojego życia miał kochającego Pana. Psiak miał dobry dom i poczucie bezpieczeństwa. Był grzeczenym i posłusznym psem, który zawsze wiernie towarzyszył swojemu Panu. Niestety pewnego dnia cały świat Polo zawalił się. Jego ukochany Pan zmarł i biedak został sam. Psiakiem zaopiekowali się sąsiedzi i wydawać się mogło, że Polo na nowo poczuje się kochany i potrzebny. Niestety tak się nie stało po kilku tygodniach spędzonych w nowym domu Polo został oddany do schroniska. Biedak został zupełnie sam, wśród obcych ludzi i innych psów. Jedyne co mu zostało to koszyk i kocyk. Polo całe dnie spędza w swoim koszyczku, za nic nie chce go opuścić jakby bał się, że straci ostatnią rzecz, którą zna i która daje mu poczucie bezpieczeństwa. Poluś jest miniaturowym jamnikiem, najprawdopodobniej mieszańcem gładkowłosego z szorstkowłosym ( jego sierść jest gładka, ale ostra). Ma sporą nadwagę. Psiak jest typowym kanapowcem, całe życie mieszkał z ludźmi. Był bardzo grzeczny, umie zostawać sam, załatwia się tylko na dworze. Jest posłuszny, ze swoim Panem wychodził zawsze bez smyczy i bardzo się pilnował. Polo boi się obcych ludzi i zaskoczony reaguje agresją. Jednak gdy kogoś pozna pokazuje jaki jest na prawdę, czyli kochający i przyjazny a jednocześnie niezależny jak na jamnika przystało. Polo urodził się w Październiku 2003. Quote
Ania_i_Kropka Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 Tak Polo nadal czeka na nowy dom :-( Quote
Jagoda1 Posted February 2, 2013 Author Posted February 2, 2013 [quote name='Isadora7']Czy polo jest nadal do adopcji? Polo w rzeczywistości to mały jamniś (miniaturka?), na zdjęciach wygląda okazale. Quote
Ania_i_Kropka Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 Dzisiaj do nowym domów pojechały: Milton i Noel oraz młoda koteczka:multi: W tygodniu domki znalazły: Emka i Diuk:multi: Quote
anetek100 Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 zapraszam na bazarek dla dziadkow ze schroniska w Olsztynie: http://www.dogomania.pl/forum/threads/239267-Ciuszkowy-kram-na-starowinki-z-Olsztyna-do-17-lutego-godz-20-00 jednocześnie na bazarek na Szczytno - wysylka razem:):):) http://www.dogomania.pl/forum/threads/239290-Kup-ciuszek-na-potrzeby-ps%C3%B3w-ze-szczytna-do-17-lutego-godz-20-00 Quote
Bejotka Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 A ja zrobiłam ogłoszenia dla STARSZYCH PSIAKÓW na Tablicy, Alegratce i ... zobaczę jeszcze gdzie się da :) Quote
Recommended Posts