Ania_i_Kropka Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 Scot: Zdjęcia z ostatniej soboty i niedzieli wstawię później Quote
Jagoda1 Posted January 15, 2013 Author Posted January 15, 2013 m_Oln napisał(a):Noris (mały, rudy) jest u mnie :) Powodzenia, chłopaku:)! Quote
megi007 Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 Noel wygląda jak wilczak. Jest przepiękny. Quote
Bejotka Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 Zina, Majster, Wandzia, Bambo, Scot - proszę trochę informacji o tych psiakach :) Quote
m_Oln Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 Z norisa zostało zmienione imie na Borys :) Piesek jest przecuuudowny, pozdrawia Was z gorącej kanapy :D Quote
EVA2406 Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 A o Polo się ktoś pyta, czy jest już skazany na schronisko do końca swoich dni? :( Quote
Nutusia Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 Jagódko - dzięki za odpowiedź. Oby i innym psiaczkom się tak poszczęściło... Quote
Ania_i_Kropka Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 Bejotka napisał(a):Zina, Majster, Wandzia, Bambo, Scot - proszę trochę informacji o tych psiakach :) Zinka ma ok 7 miesięcy. Jest nieśmiała i przestraszona. Sunia nie radzi sobie w schronisku. Gdy kogoś pozna i zaufa staje się pieszczochem i sama domaga się głaskania. Zinka potrzebuje spokojnego i cierpliwego opiekuna, który nauczy ją na nowo ufać. Majster do duży ONek. Ma ok 8 lat. Jest spokojny i zrównoważony. Jest posłuszny i grzeczny. Wszystko wskazuje na to, że Majster mieszkał w budzie. Zapewne był psem stróżującym. Wandzia to młodziutka ( ma ok roku), maleńka sunieczka. Wandzia jest nieśmiała, ale szybko przekonuje się do ludzi. Sunia jest grzeczna i spokojna. Jak każdy młodziak lubi zabawy i szaleństwa. Bambo ma ok 1,5 roku. Jest większym jamniorkiem. Chłopak jest bardzo towarzyski i przyjazny. Bambuś jest energiczny i skory do zabawy. Scot ma ok 6 lat. Jest spokojny i łagodny. Jest towarzyski, uwielbia pieszczoty i głaskanie. Quote
m_Oln Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 Witam, mam takie pytanko mianowicie orientuje się ktoś w jakim wieku może być Noris? Quote
m_Oln Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 (edited) Własnie tak doczytałem w ogłoszeniach . Bo w schronisku powiedziano mi że ma ok. 10 miesięcy. Edited January 16, 2013 by m_Oln Quote
megi007 Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 Juka pozdrawia ze swojego domku :) Stwierdzam, że jest bardzo szczęśliwa ^^ Przytyła, zmieniła sierść na przyjemniejszą dla ręki, kocha swój kocyk i swoją panią :) Kroi się domek dla Jaxy w Ełku. Quote
Bejotka Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 megi007 napisał(a):Kroi się domek dla Jaxy w Ełku. Super! :) :) Quote
megi007 Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 Kochani, głosujcie: https://www.facebook.com/Eksperci.Tesco?sk=app_293130837399609 i rozsyłajcie dalej. Nasze schronisko jest na szarym końcu a jak wiadomo każdy grosz czy kilogram karmy się liczy. Quote
Ania_i_Kropka Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 Bejotka mam wielką prośbę: mogłabyś ogłosić nasze koty, które przebywają w DT. Kociaste są zdtowe, wykastrowane, zaszczepione i zaczipowane gotowe do adopcji i szukają DS TEOFIL: Teofil był pupilkiem starszej pani. Gdy ta stała sięniesamodzielna z powodu wieku, została oddana przez rodzinę do domu opieki a kocurekdo schroniska. Był to 5 stycznia tego roku. Oddawany płakał rozpaczliwie w transporterku, później wklatce. Nie jadł, nie pił, nie sikał. Ciągle krzyczał. Nad jego losem ulitowała się Kasia. Objęła do tymczasowąopieką. Niestety Kasia jest studentką. 26 stycznia wyjeżdża i nie może zabraćgo ze sobą. Dlatego pilnie szukamy dla Teo domu, ale już na stałe. Teo ma 3, 5 roku. Posiada książeczkę zdrowia: jest zaszczepiony, odrobaczony,odpchlony i zaczipowany. Ponieważ Kasia zna go najlepiej,przytoczę jej słowa: „Teo jest fantastycznym, bardzo kontaktowym kocurkiem.Ciągle się przytula i mruczy na okrągło[FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT] Jest bardzo dobrzewychowany – korzysta z kuwety, a na półki wskakuje tak, żeby niczego niezrzucić Kocur jest zadbany, czysty i w bardzo dobrej kondycji. Teofil potrzebuje ciepłego domu, gdzie będzie mógł już do końcaswojego kociego życia głośno mruczeć i mieć swoje ulubione miejsce na kanapie” Ostatnio Kasia dopisała: „opróczprzytulania i mruczenia na okrągło posiada też umiejętność nadstawiania czółkado buziaków! Koci ideał na wyciągnięcie ręki”. Kontakt podaj do Ewy: 501-927-241 Quote
Ania_i_Kropka Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 IMBIR: Wykastrowany, około roczny kotek maści rudo-białej. Mabardzo spokojne usposobienie, większość czasu śpi, nie boi się ludzi i korzystaz kuwety. Nie wyrządza żadnych szkód, jest niezwykle przyjazny i zdecydowanieniedopieszczony [FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT]Imbir jest zdecydowanym domatorem, więc będzie idealny dla kogoś, kto chce miećkotka często przy sobie. Posiada pełen komplet szczepień łącznie ze wścieklizną ijest odrobaczony. Obecnie przebywa w domu tymczasowym. Osoby zainteresowaneadopcją kotka prosimy o kontakt na nr.: Tel. 606 760 019 Quote
Ania_i_Kropka Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 FRED: To duży, domowy kocur. Ogromny pieszczoch i przytulak. Kocur jest bardzo grzeczny, korzysta z kuwety i drapaka. Grzeczny, towarzyski, łagodny, przymilny czyli kot ideał. Fredzio ma ok 3 lat. TEL. Asia: 793-009-067 lub Marek: 725-183-453 Quote
Bejotka Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 Dobrze, ogłoszę :) Dajcie mi tylko parę dni, bo jeszcze kilka psiaków mam w kolejce a ostatnio z czasem jestem na bakier... Postaram się jak najszybciej :) Quote
dessiak Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 Dziś miałam przyjemność rozmawiać z panią, która w maju adoptowała Mohera. Psiak jest oczkiem w głowie całej rodziny, śpi z mężem w łóżku, podczas kolacji Sylwestrowej miał nawet swój talerz przy stole :D Jego pani ma kilkaset zdjęć na telefonie z nim w roli głównej, widziałam sporą część :). Myślę, że dobrze trafił i oby więcej takich domków. Quote
Jenny19 Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 Potrzebuję osoby znającej TTB która mogłaby przeprowadzić wizytę w Olsztynie, na ulic Świerkowej dla Glutka. Wizyta musi się odbyć jak najszybciej, pani będzie w przyszły weekend w Warszawie i jeśli wizyta wypadłaby ok mogłaby stamtąd odebrać psiaka, musimy jeszcze mieć czas żeby załatwić ewentualny transport. Pani Wioletta prowadzi szkołę dla psów Uniwersytet Czterech Łap, może ktoś z Was kojarzy? Glutek: Quote
Bejotka Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 Znam Wioletę! Szkoliła mojego psa! Czy to dla niej Glutek???? Jesteśmy w kontakcie telefonicznym, czasem się spotykamy. Quote
Bejotka Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 [quote name='dessiak']Dziś miałam przyjemność rozmawiać z panią, która w maju adoptowała Mohera. Psiak jest oczkiem w głowie całej rodziny, śpi z mężem w łóżku, podczas kolacji Sylwestrowej miał nawet swój talerz przy stole :D Jego pani ma kilkaset zdjęć na telefonie z nim w roli głównej, widziałam sporą część :). Myślę, że dobrze trafił i oby więcej takich domków.[/QUOTE] A ja mam dla Was wszystkich pozdrowienia od dwójki moich sąsiadów, które na szczęście już mają cudne domki - od Ediego i Cytry :) Cytrę dziś spotkaliśmy na spacerze - jest szczęśliwym psem, zapatrzonym w Pana jak w obrazek, a on duszę by za nią chyba oddał :) Pogadaliśmy trochę (psy też) :) Cytra jest .... hmmm... okrąglutka, chyba za dużo dają jej jeść :) Edi ma się świetnie, to mój sąsiad przez siatkę :) Zawsze wiem, kiedy wychodzi na spacer, bo się drze pod oknami :) Też trafił najwspanialej jak można - członek rodziny i ukochany zwierzak :) Quote
Recommended Posts