Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ODSZEDŁ ZĄBEK

• Psiak trafił do schroniska w październiku 2012r przerażony, nieufny, reagujacy zębami na kazda próbę kontaktu. Po trzech miesiącach udalo się założyc mu obrożę, za smakołyki zaczął nabierać zaufania. Dzięki wytrwałości Ani była nadzieja, że wiosną będzie spacerował po lesie. Odszedł nagle...:(

• Posted (edited)

FAGO
    KABI
    RUFI
    KIKA

na Alegratce i Tablicy
    i dalej na: zwierzaki.nasza-lista.com, oglaszamy24.pl, lento.pl, olx.pl, zwierzaki.a4z.pl, aukcjezwierzat.pl, hiperogloszenia.pl, przygarnijzwierzaka.pl, pineska.pl, adopcje.org, morusek.pl, e-zwierzak.pl, cafeanimal.pl, petsy.pl, adin.pl, naszemiasto.pl, ogloszenia.wp.pl, doadopcji.pl, zoomia.pl, gumtree.pl

Edited by Bejotka
    Posted

Kolejny seniorek nie doczekał....:-(

Beler

• , w schronisku od marca 2001.
    Przez wiele lat nie chciał kontaktu z człowiekiem, uciekał do budy, nie można było go namówić na spacery...
    Z czasem nabrał trochę zaufania, ale każde wyjście poza budę, było dla niego ogromnym stresem. Zawsze wolał towarzystwo swoich współbraci w niedoli, od ludzi. Czuł się przy nich pewniej. Człowiek musiał go kiedyś bardzo skrzywdzić.
  • Posted

A więc teraz Beler .......... Za szybko, nie w tym czasie ( wiosna tuż, tuż ). Jedno co dobre, to że nie musi się już męczyć. W galerii psów Beler miał wyjątkowy, fascynujący portret: taki „przypalany” ryjek, istna kawa z mlekiem. Ten wizerunek zwracał uwagę i przyciągał. Więc z racji niezwykle dostojnej miny twarzowej On mógłby być hersztem całej szajki pociesznych „kluseczników”, takich jak: podstępny Wars, energetyczny Mazur, subtelny Kajtek czy tłuścioszek Rico. To oczywiście tylko niektóre urocze istoty spośród moich ulubionych Niskopodwoziowych Psów Podłużnych ( NPP ).
    Podobno stażem Beler był jednym z weteranów schroniskowych. Za późno, za krótko Go znałem.
    A to taki skromny, dobrze ułożony paszczak ! Ach, co to był za pies !

Posted

Beler zawsze był nieufnym i nieśmiałym psem. Pamiętam jego pierwsze lata w schronisku. Gdy tylko ktoś podchodził do jego boksu od razu uciekał do budynku i nie wychodził dopóki ludzie nie odeszli. Po kilku latach było dużo lepiej, nie uciekał przed ludźmi, ale nadal nie podchodził i nie dawał się wyprowadzić. Przełom nastąpił rok temu. Beler dał się namówić na pierwszy spacer. Później było lepiej, bez problemów pozwalał się wyprowadzać na spacerki. Niestety nowotwór nie pozwolił mu się nacieszyć ludźmi i ich towarzystwem. Beler nie miał siły walczyć, miał olbrzymi guz w jamie brzusznej.Ggdy odchodził wtulił się we mnie i patrzył jakby chciał podziękować, że jestem.

Żegnaj Belerku ["]

Helios ma ok 6 lat. Jest wesołym i energicznym psiakiem. Jest łagodny w stosunku do ludzi, ale nie lubi innych psów. Helios jest towarzyski i przyjazny. Na spacerach jest grzeczny, ale trzeba uważać przy kontaktach z innymi psiakami.

Posted

[quote name='wykrywka']Smutne wieści przynosisz Jagoda1 :-(. RomanS słusznie zauważa: Za szybko, nie w tym czasie :shake: , pięknie opisuje wszystkie NPP.

Chcę, aby nie odeszły anonimowe, zeby kilka osób pochyliło się nad nimi.
    Jestem IM winna chociaż wspomnienie, zamiast domu, którego nie doczekały....:-(

Posted

[quote name='megi007']Hugo i Senior to ten sam pies :)[/QUOTE]

Ło matko!! :) Po dwa imiona mają?? :) Nie poznałam, poprawiło mu się, mordzia też szczęśliwsza troszkę :)
    Można go już ogłaszać, czy jeszcze lepiej zaczekać?

Powymieniałam trochę zdjęć psiakom już ogłoszonym :)

Posted

Sprawdziłam wszystkie psie ogłoszonka pod kątem fotek. Pilnie zdjęć potrzebują:

Nela, Misia (ta brunatna, starsza), Greg, Resa, Aron, Raps, Rafi, Florek, Perła, Zwrot, Atos, Majster, Aleks, Masha i Dambo.

Albo w ogłoszeniu jest 1 sztuka, albo kiepskiej jakości. Gdybyście pamiętały to przy okazji zróbcie tym pieskom, pliz... :)