Poker Posted June 29, 2008 Posted June 29, 2008 Sunia waży 8.200kg , ale wygląda na więcej.Jest powyżej połowy mojej łydki,a ja mam 160 cm. Mąż powiedział ,że jest słodka,co po Belli jest wielkim komplementem.Dała mu nawet buzi,chociaż ciągle kłapie zębami,ale to jest chyba zamiast warczenia,bo nadal nie wydaje głosu. Wyczesałam jej sporo martwych włosów, tylko przy ogonie trochę się niepokoiła,ale mówiłam do niej słodko i też dała. Pobyła z nami na ogródku i doszło do spotkania z naszymi psami.One to są istne anioły,Dolar zrobił tylko wielkie oczy i powąchali się ,a Poker,kurdupel poczuł się przez 5 sekund facetem.Sunia zachowała się wzorcowo,spojrzała,zlekceważyła i poszła dalej. Ona ma szanse być bardzo fajnym psem.Tylko,żeby te guziory nie były złe.:-( Szukajcie DT dla niej.Wspomogę finansowo i w razie potrzeby też zawiozę do weta,czy na operację. Quote
Poker Posted June 29, 2008 Posted June 29, 2008 ecci napisał(a):Poker, z powodu psa??? z powodu całej tej sytuacji , nie mogę jej zatrzymać,musicie mnie zrozumieć. Quote
ecci Posted June 29, 2008 Author Posted June 29, 2008 ja rozumiem Cię Poker, sama mam Bafka od marca na tymczasie... Wygląda, że sunia naprawdę jest mała, ja też mam 160 wzrostu i psa -> patrz podpis, który waży normalnie 8 kg...ręczę, że jest niewielka... Quote
Poker Posted June 29, 2008 Posted June 29, 2008 ElzaMilicz napisał(a):Info jutro. Dzięki Ci , Elzo Quote
Poker Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 ecci napisał(a):ja rozumiem Cię Poker, sama mam Bafka od marca na tymczasie... ... ecci,to Baffi jest już u Ciebie ?:crazyeye: Quote
Poker Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 Żeby nie tracić czasu spróbuję pójść z sunią na wstępne badania- krew i może rtg płuc. Sunie nie nabrudziła tylko pocięła reklamówki Quote
ecci Posted June 30, 2008 Author Posted June 30, 2008 Poker napisał(a):Żeby nie tracić czasu spróbuję pójść z sunią na wstępne badania- krew i może rtg płuc. Sunie nie nabrudziła tylko pocięła reklamówki Baf jest jeszcze u Agaty51 w Łodzi, bo od lutego nie jestem w stanie wyrobic się z remontem, ale na szczęście 15 już kończę i Baf w końcu wędruje do mnie!!! Quote
ElzaMilicz Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 Jest ten tymczas, ale ktoś musiałby przywieźć sunię do mnie. Quote
Poker Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 to świetnie,że jest ten tymczas :multi: a ja jestem szczęśliwa :multi::multi::multi:,byłam na rtg i okazało się,że te guzy to TŁUSZCZAKI !!!! Jestem umówiona na wieczór z chirurgiem na konsultacje. Jeżeli termin operacji byłby w ciągu 1 - 2 dni,to może u mnie poczekać i po zabiegu jechać na tymczas.Co Wy na to? Będziemy szukać transportu,pomożecie? Quote
kikou Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 Poker napisał(a):to świetnie,że jest ten tymczas :multi: a ja jestem szczęśliwa :multi::multi::multi:,byłam na rtg i okazało się,że te guzy to TŁUSZCZAKI !!!! Jestem umówiona na wieczór z chirurgiem na konsultacje. Jeżeli termin operacji byłby w ciągu 1 - 2 dni,to może u mnie poczekać i po zabiegu jechać na tymczas.Co Wy na to? Będziemy szukać transportu,pomożecie? jesuuu jak super, ze to nie jakies zlosliwe paskudztwo...Jestes KOOchaana, ze juz pomknelas z nia do weta... ale SUPER! Quote
iwa77 Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 Jakie wspaniałe wieści , że to nic groźnego ! Ale się cieszę :multi: Pokerku :loveu: Quote
ElzaMilicz Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 Poker napisał(a): Będziemy szukać transportu,pomożecie? Myślimy nad tym...będzie potrzebny w okolicach piątku, prawda ? W czwartek mnie nie ma. Quote
Poker Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 jest szansa ,że w okolicy piątku,po wizycie u dr Szczypki będę wiedziała, a idę dziś pod wieczór. Chociaż mam nadzieję,że wcześniej.Mój mąż się chyba wścieknie. Dziś Irysek przywozi na 2 tyg.niewidomego Tobika,nasze dwa i suńka. Ona robi się cudowna,w lecznicy zachowała się wzorowo,na rtg leżała spokojnie,dałam radę bez problemów ją przytrzymać.Jak wchodzę do garażu ,to wita mnie jak szalona,całuje po rękach, przytula się..Nie brudzi!!!,czeka na spacerek. Gdzie ta agresja??W lecznicy było pełno psów i ZERO reakcji,ona w ogóle nie szczeka!!!!!na dworze też nie. Będą jeszcze z niej PSY:evil_lol: :loveu: Za rtg kochany dr.W.A. nie skasował mnie . Quote
Poker Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 Acha,zabieg może być trudny:-(,bo te guzy są baaardzo rozległe,ale trzeba zrobić ile się da. Zobaczymy ile będzie wołał dr.Szcz,ale on też jest kochany,więc wspólnymi siłami musimy dać radę. Quote
ElzaMilicz Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 Kasia, żona dt Szczypki jest z Milicza, może oni się wybierają do mamy na wekend, wtedy sami przywieźliby suńkę ? Lekarze ogólnie są super, mnie za Berniego też nic nie skasowali :). Quote
Poker Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 ooo,ale cenna informacja,zagadnę go o to :evil_lol: Quote
GoskaGoska Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 podajcie numer konta przeleję symbolicznie 30 zl na dobry początek na suni utrzymanie. Proszę tylko info komu. Quote
Poker Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 GoskaGoska napisał(a):podajcie numer konta przeleję symbolicznie 30 zl na dobry początek na suni utrzymanie. Proszę tylko info komu. dzięki Ci ,dobra kobieto :multi:,musimy ustalić na czyje konto będą wpływały pieniądze.Mogą na moje albo jak się zgodzi , ElzyMilicz albo jeszcze kogoś innego ? Quote
ecci Posted June 30, 2008 Author Posted June 30, 2008 dobrze, że te guzy to tylko tłuszczaki... Quote
Poker Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 Właśnie wróciłam od dr.Szcz.Niestety on wyjeżdża w środę na urlop i mam dzwonić do niego 11 lipca.Więc do tego czasu sunia musi gdzieś znaleźć miejsce.Nie wiem czy ją wozić do Milicza i potem z powrotem na operację czy jednak u Ulv i Visenny by przeczekała,oczywiście na płatnym DT,a potem do Milicza? Dr powiedział,że operacje będzie trudna ze względu na wielkość tłuszczaka i penetrację pod łopatkę.Ale doszliśmy do wniosku,że nie decydując się na operację w ogóle odbieramy jej szanse na znalezienie domu i lepsze życie. koszt zabiegu ma wynieść 200 zł. Co o tym wszystkim sądzicie? Chciałabym,by sunia jutro zmieniła miejsce pobytu.Na terenie Wrocławia oczywiście dowiozę. Quote
Poker Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 ecci,a może by dodać w tytule wątku,że zbieramy na operację i płatny DT. Quote
ecci Posted June 30, 2008 Author Posted June 30, 2008 Poker napisał(a):ecci,a może by dodać w tytule wątku,że zbieramy na operację i płatny DT. mówisz i masz, tytuł zmieniony Quote
Recommended Posts