Doda_ Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 ab-agnieszka napisał(a):Naprawde chcialabym go wziasc ale nie zaakceptuje go Chico wiem jak reaguje na inne psy nie moglabym mu dac spokoju i zycia bez stresu musialabym go trzymac w odosobnieniu a to nie na tym rzecz polega!!! Nie wiem jak Bialeczka ktora jest lagodna dla domownikow. Ale zaczynajac od myszy jezy i kotow jest agresywna pilnuje swojego terenu Nie przezylabym jakby cokolwiek stalo sie nowemu psiakowi. To tez nie jest tak latwo on jest mlody ale slaby Chico jest mlody ale mocny silowo samiec to samiec. Z DA nie jest tak latwo. Ludzie sie ich boja. Jest mase ludzi ktorzy sie nimi zachwycaja ale osobiscie nie chcieliby takiego psa. Popytam moich najblizszych znajomych za ktorych jestem pewna. tak, wiem ze nie mozesz, dklatego mowie ze szkoda.. Chico nie akceptuje psow, szkoda, ale najwazniejsze ze zaakceptowal Bialke :loveu: Dziekujemy, ze popytasz znajomych.. :loveu: Quote
BoUnTy Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 A gdzie ten DA się znajduje? No i jak wygląda szansa na adopcje takiego psa? Quote
maciaszek Posted June 26, 2008 Author Posted June 26, 2008 BoUnTy napisał(a):A gdzie ten DA się znajduje? W Warszawie. BoUnTy napisał(a):No i jak wygląda szansa na adopcje takiego psa?W jakim sensie? Kochani mam namiar na osobę, która będzie odbierać telefony i rozmawiać z chętnymi na psa. Zaraz prześlę go do Furciaczka, która zaoferowała pomoc w ogłoszeniach. Sama zrobię Allegro i Alegratkę. Kto jeszcze pomoże? Quote
maciaszek Posted June 26, 2008 Author Posted June 26, 2008 Zrobiłam Allegro i Alegratkę: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=390187646 http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1445647_dog_argentynski_dogo_argentino_szuka.html A tu kolejna wiadomość od właściciela: "[FONT=Arial][FONT=Times New Roman][SIZE=3]on nie musi być w domu na smyczy bo nie atakuje suki ona natomiast jest przywiązana do kaloryfera ponieważ jest zawsze gotowa do awantury" [/FONT][/FONT]"Pies jest cudowny i przekomiczny np "śpiewa i mruczy" przez sen." [FONT=Arial][FONT=Times New Roman][/FONT][/FONT] Quote
kama_i_ja Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 A ak jest u niego z zostawaniem w domu? Niszczy? Quote
maciaszek Posted June 26, 2008 Author Posted June 26, 2008 kama_i_ja napisał(a):A ak jest u niego z zostawaniem w domu? Niszczy?Tego jeszcze nie wiem, ale postaram się dowiedzieć. Myślę jednak, że nie niszczy, bo pewnie właściciele by coś o tym wspomnieli (zwłaszcza, że chcą go oddać, więc byłby to jeden z powodów). A co Ty tak z tym niszczeniem w domu? :eviltong: Wszędzie pytasz... :evil_lol: Masz chętnych na psa nieniszczącego czy jak? Quote
kama_i_ja Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 maciaszek napisał(a):A co Ty tak z tym niszczeniem w domu? :eviltong: Wszędzie pytasz... :evil_lol: Masz chętnych na psa nieniszczącego czy jak? Jeszcze sama nie wiem, ale się postaram:cool3: Allee to jest warunek absolutnie konieczny, dlatego proooszę żebyś się dowiedziała. Quote
maciaszek Posted June 26, 2008 Author Posted June 26, 2008 [quote name='kama_i_ja']Allee to jest warunek absolutnie konieczny, dlatego proooszę żebyś się dowiedziała.To może chwilkę potrwać. Tym bardziej, że nie mam bezpośredniego kontaktu z obecnymi właścicielami... A tutaj macie garść cudownych :loveu: fotek cudownego :loveu: psa, z kwietnia (tuż po schronie, dlatego taka chudzinka): Quote
Tengusia Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 kojarze ta fote i te psy czy bialas tam jest teraz czy to bylo tylko DT ??? Quote
agata-air Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 ktoś rozsyłał ogłoszenia że psiak szuka domu na maile. Potem któs rozsyłał, że jest zainteresowany adopcją ale podany przy ogłoszeniach mail jest nieprawidłowy... [email protected] ta dziewczyna miała kogoś chętnego na argentino ;p Quote
maciaszek Posted June 26, 2008 Author Posted June 26, 2008 [quote name='Tengusia']kojarze ta fote i te psy czy bialas tam jest teraz czy to bylo tylko DT ???To fotka z obecnego domu dogiego. [quote name='agata-air'][email protected] ta dziewczyna miała kogoś chętnego na argentino ;pDziękuję, napisałam do niej :). Quote
VitisVini Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 cześć dogomaniacy:hand: Widze, że muszę wspomóc maciaszka, która była taka kochana, że na moja prośbę założyła ten wątek jako, że z kilku powodów nie mam obecnie możliwości żeby udzielać się na dogo. Chciałam sprostować bo widzę, że małe zamieszanie się nam robi- otóż żadna z nas nie ma kontaktu z obecnymi właścicielami psa( i naprawde nie ważne czyje to fotele;), ważny jest pies). Kontakt ma osoba która wyciagnęła białaska z Palucha, a potem znalazła mu dom, ten właśnie który teraz zmuszony jest psa oddać. Faktycznie białas był już ogłaszany ale zanim znalazł ten dom.Potem przestano sądząc , że zostanie w nim na stałe coby zapewne się stało, gdyby nie okoliczności wyższe. Kiedy nie wyszło Spartanka została kolejną osobą w łańcuszku, do której przyszedł list z prośbą o pomoc w tej sprawie a ponieważ wiedziała, że ja mam DA przekazała list mnie, ja zaś maciaszkowi która nie tylko ,że ma DA ale też mnóstwo innych zalet i w dodatku pieknie pisze( allegro jest fantastyczne:thumbs:) I tak to wygląda. Na wszytkie pytania dotyczące adopcji na pewno będzie odpowiedź, jednak prosze o cierpliwość bo powtarzam i ja i maciaszek mamy te informacje z drugiej ręki. Pies z opisu i fotek wygląda na wspaniałego argentyna, z fantastycznym charakterem, ufam więc , że przy waszej pomocy uda mu się znaleźć dom. Pozdrawiam wszystkich serdecznie. Quote
agata-air Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 dostałam takiego maila Witam, czy ktos z Was pisal moze do tej danuty i dostal info zwrotne? Moja kolezanka sie tym psem zainteresowala ale z tego maila [email protected] nie przychodzi w ogole zadna odpowiedz. Beata Właśnie z poczty spartanki kilka dni temu Quote
VitisVini Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 Agata, uwierz mi, wszystko jest już wyjaśnione i pod kontrolą. Nie ma co dalej zamieszania robić kto i do kogo pisał.Maciaszek wszystko już wie i to jest najważniejsze bo ona prowadzi wątek. Dobranoc. Quote
maciaszek Posted June 26, 2008 Author Posted June 26, 2008 Vitis, a co Ty tu jeszcze robisz??? To ja maila do Ciebie produkuję, a Ty na dogo siedzisz? Znowu Cię wsysło ;)? A sio, sio. A pójdzie mi stąd :eviltong:. Quote
agata-air Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 w takim razie ja się cieszę że wyjaśnione. nie chciałam żeby w razie czego szansa na domek uciekła Quote
maciaszek Posted June 27, 2008 Author Posted June 27, 2008 Zaglądam do białasa i wrzucam garść wiadomości o nim: "[FONT=Arial]Jego stan systematycznie sie poprawia, w miare likwidowania podrażnień, infekcji psiak wydaje sie mniej nadwrażliwy.[/FONT] [FONT=Arial]Obecnie stosujemy BARF i jest ok, żadnych biegunek itd. Odczyny skórne raczej zanikają niż miałyby sie nasilać. Sam dr. Dembele powiedział ze pies w cale nie musi byc alergiczny, nie wyklucza oczywiscie tego, ale jemu to wyglada na nadwrażliwość spowodowana ogólnym stanem i miejscowymi infekcjami."[/FONT] Quote
maciaszek Posted June 27, 2008 Author Posted June 27, 2008 Czy dzisiaj tylko ja tu zaglądam ??? :( Quote
Zuza i Noddy Posted June 27, 2008 Posted June 27, 2008 Boże jakie cudo, aż płakać się chce, ze takie psisko nie ma szczęścia, a wręcz prześladuje go pech, oby teraz trafił do najlepszego domku jaki tylko może mu się marzyc w tej słodziutkiej główeczce. Quote
maciaszek Posted June 27, 2008 Author Posted June 27, 2008 Mam kilka uzupełniających informacji o psiaku,ale ponieważ teraz się spieszę, to napiszę nieco później. Założę również wątek kolejnej białej biedzie... :(. Quote
Tengusia Posted June 27, 2008 Posted June 27, 2008 ja zagladam ale kompletnie nic mi do glowy nie przychodzi :placz: zeby pomoc temu biedakowi :( Quote
maciaszek Posted June 27, 2008 Author Posted June 27, 2008 No to garść informacji, o których wspominałam: 1. Dogi potrafi zostawać sam w domu, niczego nie niszczy. 2. Jeśli chodzi o kontakty z suczką (bo z psem, jak wiecie, dogaduje się bez problemu), dogi jest do niej nastawiony pozytywnie. To ona go atakuje. Na małe zaczepki białas nie reaguje, na poważne tak - po prostu się broni. Ale sam nigdy nie zaczepia i atakuje. 3. Jego stosunek do dzieci nie był sprawdzany, ale raczej nie powinno być problemu, bo dogi jest bardzo łagodnym przytulakiem :loveu:. Choć wiadomo, że nigdy nie można być pewnym takiego psa (w sensie dużego ) i trzeba mieć dziecko i psa pod kontrolą! Quote
maciaszek Posted June 27, 2008 Author Posted June 27, 2008 Wątek drugiego białasa, który potrzebuje wsparcia finansowego na kastrację !!! Niewykastrowany może trafić w niepowołane ręce (pseudohodowle, walki psów...). http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10392355#post10392355 Quote
Recommended Posts