Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Aarionne napisał(a):
A o której spodziewane jest jakies info?
Nie wiem na którą Agnieszka umówiła się na spotkanie.

Aarionne napisał(a):
PS. Maciaszku, zabieliło sie w Twoim podpisie ;)
Ano, niestety :placz:.

Aarionne napisał(a):
gratuluje szczęśliwej adopcji Ziutki! :)
Jeszcze nie dziękuję, żeby nie zapeszyć...

• Replies 107
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam wiadomość z Warszawy. Na 90% dogo pojedzie w sobotę do nowego domku, do Niemiec! Jak będę wiedziała na 100% albo jak już pojedzie, to dam znać.

Czernysz, mam ważne! pytanie - nie zdecydowalibyście się na innego białasa??? Skoro chcieliście DA...

Posted

Do Niemiec? To chyba nie za dobry pomysł. Znalazłam tak na chybcika BSl w Niemczech- czyli rasy zabronione i chyba tam jest DA, w niektórych okręgach całkiem zabroniony w innych chyba ledwo wolno ale surowe obostrzenia co do posiadania takiego psa.

[FONT=Tahoma]Breed-specific legislation (BSL)[/FONT]

[FONT=Tahoma]Germany[/FONT][FONT=Tahoma]....[/FONT]

here the bsl from germany
APBT-american pitbull terrier
AST-american stafford
EST-english staffordshire bullterrier
EB-english bullterrier
1.schleswig holstein- APBT,AST,EST,BT banned(grandfathering,new dogs avaible only about from animal shelters,heavy restrictions) blue collar,tempramenttest
2.mecklenburg vorpommern- APBT,AST,EST,BT are banned (grandfathering,new dogs vaible only about from the animal shelters,heavy restrictions) muzzle and leashes,spayed,insurance

3.hamburg -APBT,AST,EST,BT are banned (grandfathering,new dogs avaible from animalshelters only,heavy restrictions) muzzle,leashes,tempramenttest,insurance,spayed owning from Bullmastiff, Dogo Argentino, Dogue de Bordeaux, Fila Brasileiro, Mastiff, Mastin Espanol, Mastino Napoletano, Kangal, Kaukasischer Owtscharka, Tosa Inu, Rottweiler under heavy restrictions tempramenttest,insurance,leashes
4.niedersachsen- no bsl

5.brandenburg -APBT,AST,EST,BT are banned(grandfathering)owning from Bullmastiff, Dogo Argentino, Bordeaux Dogge, Fila Brasileiro, Mastin Espanol, Mastino Napoletano, Mastiff, Tosa Inu,rottweiler,dobermann under heavy restrictions tempramenttest,insurance

6.nordrhein westfalen-APBT,AST,EST,BT are banned (graqndfathering,new dogs avaible from animal shelters only) owning from Alano, American Bulldog, Bullmastiff, Mastiff, Mastino Espanol, Mastino Napoletano, Fila Brasileiro, Dogo Argentino, Rottweiler and Tosa Inu under heavy restrictions tempramenttest,insurance

7.thüringen-no bsl
8.sachsen -APBT,AST,BT are banned(grandfathering) (new dogs avaible from animalshelters ,only,heavy restrictions) tempramenttest,insurance
9.sachsen -anhalt -APBT,AST,EST,BT with negativ tempramenttest under heavy restrictions muzzle,leashes,insurance,spayed

10.bayern- APBT,AST,EST are banned(grandfathering) owning from Bullterrier, Tosa Inu, Bullmastiff, Dogo Argentino, Fila Brasileiro, Mastin Espanol, Mastino Napoletano, Mastiff ,rottweiler,presa canarion,doberman,american bulldog under heavy restrictions tempramenttest,insurance

11.baden würtemberg -APBT,AST,BT without tempramenttest are banned owning from APBT,EB,AST with positiv tempramenttest,Bullmastiff, Staffordshire Bullterrier, Dogo Argentino, Bordeaux Dogge, Fila Brasileiro, Mastin Espanol, Mastino Napoletano, Mastiff, Tosa Inu under heavy restrictions leashes,insurance

12.saarland- APBT,BT,EST,AST with negativ tempramenttest are banned
13.rheinland pfalz- APBT,EB,EST are banned(grandfathering,new dogs avaible about animalshelters only,heavy restrictions) muzzle(not with positiv tempramenttest) spayed,insurance

14.hessen- APBT, American Staffordshire-Terrier , english Staffordshire-Bullterrier, Bullterrier, American Bulldog, Dogo Argentino, Fila Brasileiro, Kangal (Karabash), Kaukasischer Owtscharka, Mastiff, Mastino Napoletano under heavy restrictions all 2 years a new tempramenttest,insurance

15.bremen- APBT,AST,EST,BT are banned (grandfathering)

16.berlin - APBT,AST,BT,Tosa Inu, Bullmastiff, Dogo Argentino,

W Niemczech jak nawet warknie na kogos to bedzie po nim:shake:

Posted

Vitis, kochana - porozmawiaj o tym z Danką, proszę. Ja jestem teraz w pracy...

Też mi się tak wydawało, że trzymanie DA jest w Niemczech albo zabronione albo bardzo mocno obostrzone. Nawet pisałam o tym do Danki.

Posted

Zakochałam się w tym potwoerze bardzo bardzo i jeszcze bardziej :-(
Jeśli ktoś kupi mi większe mieszkanie to ja Go przyjme i nawet dopłace!
On jest taki jak moja sunia, tylko że moja to miniatura... waży pare kilo.
No męczy mnie to strasznie bo chciało by sie bardzo a jednak nie da rady.
Na tych paru metrach z tzrema psami i fretką teraz czasem jest tłoczno a kolega jest taki jak te moje wszystkie psy i jeszcze ze dwa razy. Mam nadzieję że Misior trafi do super domku gdzieś w okolicy tak żebym mogła Go kiedyś odwiedzić.

Posted

Przepraszam za zamieszanie no ale niestety tak to jest, że czasami decyzje zmieniają się błyskawicznie i nie nadążamy.
Niemcy nadal są mocno brane pod uwagę, przyszło ponoć stamtąd zapewnienie, że wszystko będzie w porządku dla psa.
Decyzja należy do Danuty.

Posted

Dostałam wiadomość, że pies pojechał do Niemiec.
Jak będą jakieś wieści z nowego domu, to do mnie dotrą i przekażę je Wam tutaj.

Ab-agnieszko
, Czernysz, może i tak się spotkacie i pogadacie o jakimś innym dogu?? :)

Posted

Oto pierwsze wieści z nowego miejsca, a raczej z podróży i pierwszych chwil:
"[FONT=PrimaSans BT,Verdana,sans-serif]Na razie mam tylko wiadomośc, że wszystko jest Ok. Pies dojechał i jest cały i zdrowy, pan ma wskazówki i bedzie sie stosował. jutro jedzie do weta, zobaczymy co powteirdzi niemiecki wet.[/FONT] [FONT=PrimaSans BT,Verdana,sans-serif]pies jest kochany, łagodny, wszystko jest wspaniale."[/FONT]

Posted

Nowe wieści zza granicy: "[FONT=PrimaSans BT,Verdana,sans-serif]U doga wszystko OK. Pan Reichert stosuje sie do wskazówek, karmi specjalna karma. Wszystko jest super, w kale nie ma krwi. Z psami wszystko jest dobrze, z dziecmi jest bardzo kochany. Czasami ma problemy z pecherze, w nocy czasami posikuje, umie otwierac sobie drzwi, potem wskakuje do wszystkich łózek, pan Reichert wysle zdjecia. W przyszłym tygodniu pojedzie do weta."[/FONT]