Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

deer_1987 napisał(a):
Lubie do Was wchodzic bo sa zdjecia ;)

Sądząc po tym, że lubię pstrykać psiury, zdjęć nie zabraknie ;) No fotosiku kolejne 200 czeka ;) Następne 200 na kompie jeszcze nie na fotosiku ;)

Posted

Lolcia, jak sowa? :-o Vadir krzyczy jak wściekły, bez zamykania paszczura, co podobno jest normalne dla Samków ;) Jak szczeknie w mieszkaniu, to szyby drżą ;)

Deer, a ciągle pstrykamy nowe :) Podobnie jak Ty :))

Posted

Borysowe szczekanie to na razie takie piskliwe, Maxina szczeka przerazliwie... ale inne dzwieki to moje ulubione. Zwlaszcza rano jak chca isc na spacerek to Maxina robi takie aauara, a Borys huuruuu i to poteznym basem:evil_lol:...normalnie kocham te ich pogaduszki:loveu:

Posted

lolka75 napisał(a):
Borysowe szczekanie to na razie takie piskliwe, Maxina szczeka przerazliwie... ale inne dzwieki to moje ulubione. Zwlaszcza rano jak chca isc na spacerek to Maxina robi takie aauara, a Borys huuruuu i to poteznym basem:evil_lol:...normalnie kocham te ich pogaduszki:loveu:

Faktem jest, że są rozczulające ;) A Fialka to mi jeszcze mruczy jak kot, jak ją miziam ;) Jak wymusza mizianie, wbija się do mnie na sofę i nie ma innego wyjścia ;)

Posted

jbk napisał(a):
Też je uwielbiam :) A gdzie jest Twoja galeria?

Obecnie moje psiątko, a właściwie... psiątka (?) (w prawdzie nie smaoyed, ale jego mniejszy krewniak- pomeranian) czeka na mnie w hodowli przy mamusi, jak doczekamy się galerii, damy znać :razz:

Posted

[quote name='halgre58']:megagrin::-D:sweetCyb::roflt::turn-l::mdrmed::shiny: ale fajnie napisane ... aż się pośmiałam :evil_lol::evil_lol:
A propos: my z naszymi psami przechodzimy nieraz przez plac kościelny i nikt nic nie mówi ... A kiedyś - to myślałam, że umrę ze śmiechu ! Szliśmy przez plac kościelny (Dindek i Morfi) - wracaliśmy ze spaceru - i nagle zaczęły dzwonić dzwony ... A te nasze psiury - łeby do góry i .... jak nie zaczną wyyyć !!! Jak wilki :crazyeye::crazyeye::crazyeye:
Mój Hemiś kilka razy dziennie funduje nam taki koncert do dzwonów. ;)

Posted

Ponieważ jakąś tak wnikliwie wypytujesz o moją burą sukę to odpowiadam - Birma MA psy które lubi. Z psami uczyłam ją bawić się [tzn. najpierw tolerować] przez jakieś 3 miesiące - wcześniej atakowała wszystkie. Młoda ma zapędy do bronienia mnie i wiem o tym, chociaż opanowałam jej cudny charakterek na tyle, że zrozumiała że umiem się sama bronić. Gorzej jest ze Smokiem - mały nie umie jej pokazać, że się sam obroni [nic dziwnego :lol:], więc do wózka nikt nie może podchodzić jeśli ja nie stoję zaraz obok. Mn. przez to dzisiaj usłyszałam od TZa [prawie 3 dni sam z małym i psem] to myśli o moim piesku :evil_lol:.
Młoda jest też bardzo wymagająca jeśli chodzi o charakter psa, a nawet o typ. Malamuty kocha - wszystko co przypomina mamuta jest obpiskiwane, obskakiwane i w ogóle :cool3:. Husky mogą być jak ma dobry humor, z samkami nie sprawdzałam - nie mam żadnego w okolicy :eviltong:. Owczarki wszystkie są niesamowicie atakowane po za australiskimi [młoda toleruje psy w typie border collie], jedyne wyjątki z którymi się bawi [jak ma dobry dzień] to 2 orginalne ONy, które uwielbiają być przez nią atakowane i same ją prowokują - w zamian młoda dogania je, strzela w nie zębami, ale nie gryzie, po czy następuje zmiana miejsc - to one mają ją gonić.... niestety są bez najmniejszych szans. Do tego dochodzą częste cieczki [młoda w wieku 8 miesięcy była już PO szczeniakach], w czasie któych Birma bardzo się denerwuje na wszystkie psy [z wyjątkiem swojego ukochanego Kiro] i wszystko po kolei jest atakowane jak podejdzie zbyt blisko :mad:.

Uff.... chyba to już cały wykład o agresji niepełnoletniej wariatki :cool3:. A najlepsze jest to, ze psychika nadal jej się bardzo zmienia, więc może kiedyś będę miałą mniejsze problemy z innymi psami :razz:

Ps. Świetne fotki były :loveu:

Posted

Ponieważ nadal nie działa multicytat:

Deer, zawsze u Was jestem, poza weekendem, kiedy to wcale nie oglądam komputera :)

Juszes, pomeranianki też są śliczne, jak i wszystkie psy w piątej grupy, czekamy na Waszą galerię w takim razie niecierpliwie ;) To ile już mają maleństwa?

Jamnicze, zapraszamy serdecznie, ale chyba się tego nie da rozstrzygnąć, wszystko zależy od sytuacji ;) Więcej jednak misiów będzie :)

M&T, też myślę, że Vadir by się fajnie z Mickim bawił, może kiedyś pojedziemy nad morze, to sprawdzimy ;)

Pusia, czasem się boję, że bagienko wciągnie puchatka :)

Żonkila, witamy :)

Deer, dziś będą, za chwilkę :)

Groszek, zaraz świeżutkie :)

Inu, a samki nie wyją wcale, ja jeszcze nigdy nie słyszałam :)

Ewatr, dziś będą za momencik ;)

Bonsai, szkoda, że Birma owczarków nie lubi, skoro Ty chciałabyś BOS, ale może zdecyduj się na malamuta na przykład, jeśli takie jej się podobają ;) A może kiedyś sprawdzimy, czy samki jej przypadną do gustu, w sumie nie mamy daleko :)

Lolka, dziękujemy bardzo :))

Posted

deer_1987 napisał(a):
:P Nie wiedzialam ze w weekendy Was nie ma :(

Dajcie mi lepsza pogode.. w sumie jest ciemno i ponuro a chcialam jesien obejrzec w parku i zdjecia porobic

Posyłam Ci trochę mojego słonka :) Które u nas jest od piątku, ale jutro już ma go nie być.... Pewnie do Ciebie poleci ;)