Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 459
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Trochę fot Wskazówski od Cioci Iduśki ;) Z pobytu u mnie na wczasach ;)

"śpisz jeszcze? nieeee.............to niemożliwe.."

"przecież już czas na zabawę !!! :multi::diabloti:"

i na spokojnie- uwaga, to się nie zdaża często :evil_lol:

i wyjazd z wakacji- "pomagam Cioci Feli kierować" :p prosze zwrócic uwage na wskazowkę w ogonie- zwrócona w kierunku prawym zgodnie z wykonywanym manewrem:p "

"pi bip, pi bip - ech, ci młodzi kierowcy za kółkiem:shake:"

Posted

Otóż wszem i wobec informuję, że wczoraj domek znalazła Buba-teraz Fifi:multi:

Dogadała się od razu z Fado- innym szczeniakiem. Mieszka z rodzinką z małym dzieckiem niedaleko Warszawy. Na początku przestraszona, ale już wieczorem pełna zabawy, przytulania, zwiedzania każdego kąta w mieszkaniu. Ludzie zachwyceni jej urodą i niewinnością ;) :evil_lol:w czwartek udają się do weta na ogólny przegląd.

............

Zatem do rozdania pozostał Pan Wskazówka- kurczę, jak to możliwe, skoro on był ( nie oszukujmy się ) najładniejszy z całego miotu ? :cool1:

Posted

UWAGA- poniewaz w Otrebusach nie będzie osoby opiekującej się psami a Perełka ( mama 5 małych) będzie miała sterylke w środe- czy znajdzie się wsród nas osoba chetna do przetrzymania jej po zabiegu do soboty, niedzieli ? boimy się, że jakby były jakies komplikacje po zabiegu- to nikt jej nie pomoze....:-(

ktoś chętny na te 4-5 dni?????????????????plizzzzzzzzzzzzzz!!!!

Posted

dziewczyny jesteście z okolic Warszawy i dobrze Wam idzie opieka oraz szukanie nowych domków dla swoich podopiecznych :lol:,
więc może mogłybyście pomóc lub znacie kogoś kto by mógł, albo może pomożecie wymyślić coś, żeby ten starutki Dziadunio mógł spokojnie dożyć końca swych dni :-(
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=117534
proszę zobaczcie czy nie możecie pomóc :modla:
jemu już nie zostało dużo czasu :-(

Posted

idusiek napisał(a):
UWAGA- poniewaz w Otrebusach nie będzie osoby opiekującej się psami a Perełka ( mama 5 małych) będzie miała sterylke w środe- czy znajdzie się wsród nas osoba chetna do przetrzymania jej po zabiegu do soboty, niedzieli ? boimy się, że jakby były jakies komplikacje po zabiegu- to nikt jej nie pomoze....:-(

ktoś chętny na te 4-5 dni?????????????????plizzzzzzzzzzzzzz!!!!

a moze daloby sie ja zostawic w lecznicy na pare dni..? gdzie bedzie sterylka ?
domowe DT to slabo realne, ale moze u gdgt w klatce.. zeby Zula Perelki nie zjadla :roll: dzwonilyscie do niej moze ?

Posted

Zula Perełki? dobre sobie!
Ja się boję brać Perełkę, bo to niedomowy pies, tzn. nigdy nie mieszkała w domu, a u mnie warunki skrajnie domowe, nawet spacer tylko na smyczy. Ja nadal nie wiem, czy ma być zszywana za pomocą szwów rozpuszczalnych, czy normalnych. Jeśli to drugie, to w ogóle nie ma sensu jej wozić do broku, bo trzeba bedzie ją przywieźć na zdejmowanie tych szwów.

Posted

gdgt napisał(a):
Zula Perełki? dobre sobie!
Ja się boję brać Perełkę, bo to niedomowy pies, tzn. nigdy nie mieszkała w domu, a u mnie warunki skrajnie domowe, nawet spacer tylko na smyczy. Ja nadal nie wiem, czy ma być zszywana za pomocą szwów rozpuszczalnych, czy normalnych. Jeśli to drugie, to w ogóle nie ma sensu jej wozić do broku, bo trzeba bedzie ją przywieźć na zdejmowanie tych szwów.

A jedzie do Broku po sterylce na DT czy do Otrebusow..? sie pogubilam.. co szwow - mozna zdjac samemu, jesli nierozpuszczalne, w kazdym razie jesli nie ma komplikacji w ciagu paru dni po sterylce. Albo w pierwszej z brzegu lecznicy.

Od nas dopiero co wyszla cala rodzina do adopcji, a na to miejsce kompletne dzika sunia wpadla. I poza tym, ze sie boi wszystkiego, to daje sie powolutku wyprowadzac na smyczy i zachowuje bezwzglednie czystosc.. Moze z Perla byloby podobnie ?

Posted

jayo napisał(a):
A jedzie do Broku po sterylce na DT czy do Otrebusow..? sie pogubilam.. co szwow - mozna zdjac samemu, jesli nierozpuszczalne, w kazdym razie jesli nie ma komplikacji w ciagu paru dni po sterylce. Albo w pierwszej z brzegu lecznicy.

Perełka jedzie jutro do lecznicy. Szwy założą rozpuszczalne,żeby nie trzeba było jezdzic po lecznicach- bo w Broku nie ma. Sunia będzie pod dobrą opieką Pani, która ma juz ode mnie jednego psa sprzed kilku lat i na niego chucha i dmucha i wszystko ;) Mysle, że nie ma się czym martwić na zapas :)

Posted

Felu, czy to dziś jest ten dzień ?:cool3:

Dzis też wielki dzień Perełki. Za 1-2 godziny będzie miała zabieg. Stan ogólny dobry...tylko przestraszona bidula :shake:...mam nadzieję, że jak już w końcu znajdzie się w swoim upragnionym, spokojnym, nowym domku, to zapomni o wszystkich wydarzeniach z ostatniego roku...życie dawało jej w kość:roll:

Posted

idusiek napisał(a):

Dzis też wielki dzień Perełki. Za 1-2 godziny będzie miała zabieg.

dlaczego dopiero dzisiaj? czy to znaczy, że bez sensu przywoziłam ją we środę?

Posted

gdgt napisał(a):
dlaczego dopiero dzisiaj? czy to znaczy, że bez sensu przywoziłam ją we środę?

gdgt- nie bez sensu zawiozłas ja w srode- poniewaz zabieg miał się odbyć w czwartek rano. Niestety do tego nie doszło, ponieważ nie było 2 lekarzy obecnych naraz w lecznicy. Jeden z nich został wezwany na interwencję i zabieg Perełki musiał poczekać. :roll: Nie fajnie, że sunia siedzi przestraszona w klatce, ale my na to wplywu nie mieliśmy. Prawdopodobnie za to przesunięcie, będziemy mogli przetrzymac jak w lecznicy dłuzej- co akurat nam pomoże. Tyle z tego dobrego ...

Posted

Perełka już po :) Zabieg bez zadnych komplikacji, wszystko w poarządku.

Może pozostać w lecznicy do przyszłego weekendu-a przy okazji,
dr. Jankowski- bardzo fajny gość ;)