Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 459
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A ja dzis rozmawiałam z Panią od Oliwki- mamusi.

Wszystko jest w porządku, Na poczatku Oliwka strasznie posikiwała na podwórku - ale najwyraźniej było to znaczenie terenu ,bo juz tak nie robi.

Oliwka zdecydowanie woli przebywac na dworze ( ma ocieploną budę i w niej śpi). Chyba za długo była na zewnatrz, żeby tak nagle osiąść w domku. Biega po podworku, przychodzi do domku na jedzenie. Wgramoliła się juz takze do ogrodzonego ogrodka :evil_lol: przy okazji gubiąc obrożę. Jej Pańcia mowi, że jak ją troszkę odkarmi, to juz nie przejdzie ;)
Maxio reaguje na nią....hmm, zdziwieniem. Ona chce sie z nim bawić a on za bardzo nie wie o co biega, zdezorientowany z lekka. Jak rzucana jest piłka ,to przynosi ją pierwsza Oliwka i Max juz zupełnie głupieje...trochę zazdrosny. Myśle, ze za miesiąc sytuacja się unormuje.

Posted

GameBoy napisał(a):
za to Gryzia podobno w pelni zasluguje na swoje wczesniejsze imie:evil_lol:

Gameboy doskonale o tym wiem, przeciez własnie przez jej zęby i zaciętość dostała takie imię :evil_lol:

• 2 weeks later...
Posted

...a oto i nasza Oliwka ( Perełka ) w nowym domku.

Wcale nie było tak ciemno, tylko robiłam z lampą i tak jakoś wyszło :roll:. Olwce i Maxowi przyniosłam po kości. Oliwka wzieła swoją, poleciała zakopać ją w ogródku :cool3:, potem zabrała Maxowi i też zakopała - tyle, że w kwiatach :evil_lol: Mała zołza się z niej robi :loveu:
Na zdjęciach widoczny jest też ww Max, jej prawie przyjaciel ( jeszcze się docierają, Max nie może pojąć tego, że w domu jest jeszcze inny pies niż tylko ON- egoista mały )- też z resztą ode mnie ;) Ludzie, którzy ją dokarmiali jej nie poznają, nie wierzą, że to ona ( zmieniła się nie do poznania, chciażby dlatego, że jest teraz szcześliwym psem a nie uciekającą przed kamieniami i wyzwiskami małą biedną, przestraszoną sunią...) A i Pani Małgosia już jak widać zaczęła ją tuczyć - oczywiscie w granicach rozsądku ;)