gdgt Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 ale na gagarina na ostrym dyżurze w ostateczności, czy na co dzień? Quote
GameBoy Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 ludwa napisał(a):Mały był na Gagarina. A o surowicy informowałyśmy, przecież stałam obok Kinii jak informowała i wczoraj też jak dzwoniła do Ciebie, to sama twierdziłaś, że na parwo to nie wygląda, bo nawet koo nie ma specyficznego zapachu parwo...:cool3: ja mowie o pierwszym telefonie zadzwonila kinia i powiedziala, ze ma szczeniaka i czy wezme wtedy slowo surowica nie padlo, bo gdyby padlo, Natka nie mieszkalaby razem z Emilka w jednej klatce teraz to juz nie wazne ale na przyszlosc prosze klarownie mowic, ze jest podejrzenie parvo czy innego dziadostwa:eviltong: Quote
idusiek Posted September 1, 2008 Author Posted September 1, 2008 tylko, że to cały czas niewidoma sprawa.... test, ktory wychodzi "słabo dodatni" nie musi oznaczać, że to parwo... Poza tym i Wskazówka i Cukierek są ok - oba brykają , Buba ponoć też. Cukierek mial wczoraj zły dzień a juz dziś po kroplówach i RTG jest bardzo dobrze, je, skacze i wariuje. Wskazówka też je skacze jak krolik i wariuje na maxa- ja mam całe łapy zgryzione :evil_lol: ............ Ty też sama pisałaś, że Natka ma sranie i nic poza tym tzn, oprócz tego, że dzika jest - znaczy była...;) GameBoy - a czy Natka nadal ma sranie? co powiedzieli ludzie na prośbę udostępnienia nam ich danych kontaktowych ? Quote
idusiek Posted September 1, 2008 Author Posted September 1, 2008 auraa napisał(a):Jest mi tak smutno,wróciłam z pracy do domu i ryczę.:-( A ty Ciotka nie rycz, bo starałaś się jak mogłas, trzeźwośc umysłu zachowałaś, kroplówę kazałaś podłączać mimo, iż oni nie było przekonania i z Gagarina do Konstancina wiozłaś -dumnam z Ciebie. Mały przynajmniej juz nie cierpi tylko sobie bryka w psim niebie. Quote
auraa Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 to bardzo dobra wiadomość. Myślę że u niego to tez nie było parwo. Tylko co?:angryy: Quote
idusiek Posted September 3, 2008 Author Posted September 3, 2008 GameBoy- super, to dobre wiadomości ! a jak jej kupy? nie ma juz biegunki ani robaków? Czy dostaniemy kontakt do ludzi, ktorzy ją adoptowali ?:cool3: Quote
idusiek Posted September 3, 2008 Author Posted September 3, 2008 no jest ta coronowiroza czy cos w tym stylu, łagodniejszy przebieg niz parwo a objawy podobne. .......... A Wskazowka dzisiaj zrobil kupę z krwią..... :shake: nadal biega i skacze i w ogole nie widać po nim żadnej choroby, oprócz kupy czerwonawej... - rozpiera i roznosi go energia na całego. Dzisiaj i jutro dostanie surowicę- just in case... Quote
GameBoy Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 idusiek napisał(a):GameBoy- super, to dobre wiadomości ! a jak jej kupy? nie ma juz biegunki ani robaków? nie ma bo dostala antybiotyk i zostala 3ci raz odrobaczona Czy dostaniemy kontakt do ludzi, ktorzy ją adoptowali ?:cool3: iusiek to, ze bedziesz ciagle o to pytala nic nie zmieni, ja sama nie podejme takiej decyzji, ludzie sa zdenerwowani jeszcze podejrzeniem choroby i ich nie zaczepiam, zapytam drugi raz ................................... Quote
idusiek Posted September 3, 2008 Author Posted September 3, 2008 to fajnie, że psina ma się dobrze. nie rozumiem, czemu jesteś taka wrażliwa na punkcie Natki i przekazania nam numeru kontaktowego do jej nowych włascicieli.:roll: Pisalam Ci, że prosimy o ten kontakt tylko ze zwykłej troski a i może wyjaśnienia sprawy- skoro są na nas zdenerwowani.:roll: A sunia najwyraźniej nie ma parwo i mieć nie będzie -właśnie dzięki podanej surowicy. A biegunka była spowodowana robalami... Quote
auraa Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 Mój odszedł właściwie po trzeciej krwawej kupie:shake:. Quote
GameBoy Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 idusiek napisał(a): nie rozumiem, czemu jesteś taka wrażliwa na punkcie Natki i przekazania nam numeru kontaktowego do jej nowych włascicieli.:roll: Pisalam Ci, że prosimy o ten kontakt tylko ze zwykłej troski a i może wyjaśnienia sprawy- skoro są na nas zdenerwowani.:roll: A sunia najwyraźniej nie ma parwo i mieć nie będzie -właśnie dzięki podanej surowicy. A biegunka była spowodowana robalami... ja nie jestem wrazliwa na pukcie Natki i akurat Natka w tej kwestii jest malo wazna, raz juz mialam klopoty bo ujawnilam czyjes dane, wiecej tego nie zrobie. szkoda, ze nie dalyscie psa z umowa, byloby po sprawie, zanim do mnie przyjechala mowilam od razu, ze na 100% oni ja wezma od reki. Quote
idusiek Posted September 4, 2008 Author Posted September 4, 2008 Wskazówkę nosi, nosi go po całym łóżku, schodach i wszędzie, gdziekolwiek jest w stanie się zmieścić :evil_lol: Terroryzuje inne psy i wariuje od rana- jego nie sposób uspokoić jak już się zacznie dzień i zabawa :crazyeye:Kupa taka sobie, ale nie czerwona. Dzis druga dawka surowicy. Odddać go jeszcze nikomu nie można ze względu na kupy, you never know.. ................ Cukierek ma się lux, wszystko jest w porządku. Duzo je i też jest niesamowitym potworem jezeli chodzi o zabawę:evil_lol: ............... Dzisiaj zabrana będzie też Buba z Teresina do Konstancina- Bubuś ponoć miała się gorzej, teraz jest lepiej -ale kto to wie, skoro nikt nas nie powiadomił, że miała się źle.....:roll: Szukamy domku DS i DT dla Buby po leczeniu w Konstancinie. Quote
GameBoy Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 "Witam!! Musze powiedzieć, ze natka az za dobrze suie czuje, z kazdym dniem coraz lepiej - mamy nieprzespane noce, atakauje nas i chce sie bawic:) ale daje nam duzo radośći, szczepiona bedzie dopiero za jakies 10 dni jak zje caly srodek odravbaczajaćy (bo jest w odstepach podawany), duzo kup robi, ale staramy sie jo do woru prezyzwycaic, dobrze znosi samotny pobyt w domu do 15tej, takze mysle ze jest jak najbardziej ok. dzis idziemy z nia do zoologicznego po jakas zabawje do gryzienia, bo nawet za koski nas juz gryzie:) Pozdrawiam serdecznie" Quote
idusiek Posted September 4, 2008 Author Posted September 4, 2008 :) czyli bardzo dobrze:evil_lol: - Dzięki za info GameBoy:thumbs: P.S, nie wiem czy wiesz, ale ona miala pierwotne imię własnie Gryzia :D .......... Teraz tylko Bubę trzeba wzmocnić i znależć chociaż tymczas a Wskazówkę pozbawić biegunki i mamy towarzycho w normie ;) Quote
Fela Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 Wskazówka jak na razie pozbawia mnie sktecznie skóry w okolicach kostek i łydek oraz wystawia na próbę nerwy ciotki Ściemy, ciotki Bździu (dziś był berek między drzewami) oraz wujka Rudolfa nieco zniesmaczonego tym obrotem rzeczy. Jak na razie zostaje w domu pod opieką wyżej wymienionych ciotek przez 10-12 godzin, bo z racji pracy nie ma mnie całymi dniami. To nie jest najlepsze rozwiązanie... Ma ktoś jakiś pomysł?... PS Wskazówka umie biegać po schodach, nie zostaje w tyle za Ściemą. ...jeśli to coś może wnieść w kwestii poszukiań domu :roll: Quote
idusiek Posted September 4, 2008 Author Posted September 4, 2008 Rudolfik to też ciotka ?;) Jeszcze trochę i Wskazówka wygryzie Ci Twoje psy z domu:evil_lol: Quote
auraa Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 czekam na wiadomości o stanie zdrowia maleńkiej. Quote
idusiek Posted September 4, 2008 Author Posted September 4, 2008 kiniiaaa miała jechać dziś do Teresina...czekamy na wiadomości.:roll: Quote
Fela Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 Rudolfik nie ciotka, lecz wujek. Wymienione ciotki to Ściemka oraz Bździu. Wujek się nie opiekuje, wujek się alienuje. Kinia mówiła, że mała ok. zadowolona, żywa. Quote
idusiek Posted September 4, 2008 Author Posted September 4, 2008 została?:roll: a jakie kupy? ..... Kiedy ciachniemy Perełkę? Quote
idusiek Posted September 7, 2008 Author Posted September 7, 2008 Wskazówka juz od 3 dni ma normalne kupy..żeby nie zapeszyc- ale chyba idzie na dobre.:multi: mozna powoli zacząc poszukiwania domku dla niego i Buby. Quote
GameBoy Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 Natka nie ma juz rozwolnienia i przegryzla juz pol domu podobno :evil_lol: Quote
idusiek Posted September 7, 2008 Author Posted September 7, 2008 No, Wskazówka przegryzł za to całe nogi Feli :evil_lol: I lata po calym domu z jej 3 psami, które non stop go zabawiają- takie psie nianie sobie znalazł:p Quote
Recommended Posts