Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 545
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ona wymaga sporej pracy i przede wszystkim blisości człowieka i miłosci.... To jedyny sposób by uwierzyła w ludzi i nadawała się do adopcji....

Ja oczywiście dalej podtrzymuję propozycję przyjęcia jej do naszego domu i wykonania wszystkich potrzebnych zabiegów.....

Po prostu bałabym się prewozić w długą trasę sukę po sterylce świeżo, bo juz widziałam krwotok po tym i raz mi wystarczy..... Można ją wysterylizować w Warszawie już od Pani Wandy, jestem w stanie to załatwić. Każda opcja będzie dobra, byle zabrać ją ze schronu między ludzi i nie kroić przed trasą.

Moim zdaniem, ona i tak na razie nie nadaje się do adopcji. Przynajmniej miesiąc-dwa trzeba będzie z nią pracować by nadawała sie do adopcji... Uważam że sterylka teraz jest totalnym absurdem, gdyż sunia nie jest zagrożona szczeniorami, opieka bedzie znacnie utrudniona.... Oczywiście to nie moja decyzja, ale dla jej dobra powinna być poddana zabiegowi gdy zrobi już postępy w domu tymczasowym...

Posted

Choćby dlatego, że jest pod opieką schroniska w którym psy rozumiem że sie nie rozmnażają, ma propozycję 2 domów tymczasowych gdzie nikt nie dpuści do tego....

Posted

Tosia2 napisał(a):
Choćby dlatego, że jest pod opieką schroniska w którym psy rozumiem że sie nie rozmnażają, ma propozycję 2 domów tymczasowych gdzie nikt nie dpuści do tego....

Dobrze rozumiesz, na szczęście...:evil_lol:

Pamiętasz, od kiedy sunia jest w schronisku? Czy wiesz, że z cieczką biegała po terenie zakładu?

Posted

Faktyczniecieczki dostała już tam, zapomniałam o tym... Nie zmienia to faktu że lepiej ją sterylizować i dozorować "po" w domu tymczasowym niż w warunkach schroniskowych i tu się chyba ze mną zgodzisz?! :razz:

Posted

Ok, jak najszybciej... i biorąc pod uwage ze w każdej chwili moze jechac na tymczas, w warunkach domowych bedzie sobie dochodziła do zdrowia....
Nigdy w schronisku nie bedzie miała takiej opieki ani sterylnych warunków....

Posted

Sunia w środę została wysterylizowana. Czuje się dobrze. Wczoraj wyszła na 3 krótkie spacerki. Dzisiaj rano przywitała mnie merdaniem ogonka, nadal boi się przypinania smyczy, jednak gdy już ma zapiętą idzie bez problemu. Poza budynkiem jest przestraszona i zagubiona, nie wie co ma ze sobą zrobić. Jednak wystarczy odrobina cierpliwości i kilka ciepłych słów i sunia się uspakaja. Nadal warczy i szczerzy ząbki na obcych ludzi.
Mam wrażenie, że sunia reaguje na swoje imię. Dzisiaj gdy zawołałam ją po imieniu popatrzyła na mnie i zaczeła merdać ogonkiem.

Posted

wanda szostek napisał(a):
Dajtuś to fajne imię. Jeżeli w środę miała sterylkę, to jutro na trzeci dzień powinna być kontrola i podanie antybiotyku.

Sunia jest w Poliklinice, na pewno pamiętają o tym...;)

Posted

Tosia2 napisał(a):
Pani Wando, co u Was? :cool3:

Ciężka sprawa. Suńka leży w pokoju tak jak przyjechała. Jak do niej zagaduję lub zbliżam się to ostrzegawczo powarkuje. Nie chcę jej dodatkowo stresować.
Szkoda, że odpięliśmy jej smycz, albo razem nie poszliśmy na spacerek.
Nic na siłę, bo będzie gorzej

Posted

Coś Anetek się nie odzywa... Wczoraj wracajac samochód im padł na trasie w nocy i nie mieli jak wrócić... Mam nadzieję ze dzis dojadą do Olsztyna....:shake:

Co do suni... proponuję siedzieć przy niej, na podłodze, najlepiej ze smakołykiem i...czytać gazetę, od czasu do czasu co do niej mówiąc, podtykając jedzonko... W zaleznosci od tego jak będzie chętna do nawiązywania kontaktu, mówić do niej coraz więcej, zachęcać by podeszła po jedzonko.... Nier może czuć się osaczona a jedynie łagodnie zachęcana.... Powodzenia!