bogusika1 Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 Anetek czy juz ja macie,biedne malenstwo:placz::placz: Quote
anetek100 Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 nowe wieści są takie,że sunia jest juz w schronisku...dziś została zwabiona na halę zakladu i wtedy przyjechało po nia schronisko...jest na kwarantannie i potem pojedzie do DT....póki co sunia jest troche gryzącą sunią,ale pewnie to stres i szok...na szczęście jest juz bezpieczna,bo samochody i dużo ludzi były dla niej niebezpieczeństwem..także odetchnęłam z ulgą;) Quote
wanda szostek Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 Biedna mała pewnie przerażona schroniskiem. Zbieraj teraz o niej informacje ile się da, cykaj zdjęcia. Wszystko to przyda się przy ogłaszaniu. Czy schronisko zrobi jej sterylkę po kwarantannie? Napisz ile ona waży, jak jest duża ... wszystko co będziesz wiedziała Quote
anetek100 Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 oczywiście jak coś będe wiedziala dam znac...w razie czego bede miala wiesci od anii i kropki takze na biezaco..sterylizacja oczywiscie bedzie...na razie daje zdjeca sprzed dwoch dni i troche niewyrazne Quote
Ania_i_Kropka Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 Sunia wczoraj jak przyjechała do schroniska była przerażona. Sunia bardzo boi się obcych ludzi. Na każdą próbę kontaktu reagowała agresja. Jednak gdy Sylwek( pracownik) posiedział z nią w samochodzie i pogadał pozwoliła sie wziąć na ręce i zanieść się do klatki. Na smyczy nie potrafi w ogóle chodzić. W boksie sunia od razu wcisnęła sie w swoje legowisko i schowała głowę pod kocyk. Po godzinie w boksie zjadła i napiła sie wody. Sunia jest wielkości mniejszego baseta. Waży na oko ok 15 kg. Wczoraj Pani doktor nie chciała jej stresować. Sprawdziła tylko czy sunia nie ma czipa i odpchliła dziewczynę. Po kwarantannie sunia zostanie zaszczepiona i wysterylizowana i zaczipowana. Quote
anetek100 Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 czyli tak jak moglismy sie spodziewac agresja jako forma obrony,ale miejmy nadzieje,ze bedzie wszystko ok.Na pewno wszedzie bedzie jej lepiej,niz na placu pelnym samochodiow,klientow,bez domku i milosci.. ANIU DZIEKUJE CI ZA POMOC!!!!!!:loveu: Quote
wanda szostek Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 A jaki jej stan fizyczny? Bardzo zachudzona? Zanim pójdzie do DS pewnie trzeba będzie nad nią popracować i wielu rzeczy nauczyć. Czekamy na wieści po wizycie u weta co o suni powie. Quote
anetek100 Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 sunia jest młoda ma maksymalnie dwa latka,w boksie podobno już lepiej się czuje,ale jest jeszcze troszkę wystraszona..Ania i Kropka wszystko mi przekazuje,więc będe ja pytała,chyba ze mnie uprzedzi i sama napisze:cool3: Quote
Ania_i_Kropka Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 Sunia już swobodnie porusza sie po swoim boksie. Nadal bardzo boi się ludzi, choć na widok Sylwka merda ogonkiem i ucieka. Sunia nie jest wychudzona, jej futerko jest w kiepskim stanie, ma kołtuny i jest strasznie brudna. Jak na razie sunia nie wykazuje objawów żadnej choroby, je, pije, nie ma biegunki. Wczoraj została odrobaczona. Quote
anetek100 Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 dziekuję Aniu za wiesci..najwazniejsze,by sunia byla zdrowa i znalazla wspanialy domek Quote
Ania_i_Kropka Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Jutro poproszę pracownika, żeby zrobił suni fotki. Do środy niunia jest na kwarantannie. Quote
wanda szostek Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 Ania_i_Kropka napisał(a):Jutro poproszę pracownika, żeby zrobił suni fotki. Do środy niunia jest na kwarantannie. A dokładnie jak będą się przedstawiały plany od środy? Quote
Ania_i_Kropka Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 Jutro sunia zostanie zaszczepiona. Musi odczekać tydzień od szczepienia i zostanie wysterylizowana. Myślę, że w następny weekend może już jechać do DT. Quote
wanda szostek Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 Ania_i_Kropka napisał(a):Jutro sunia zostanie zaszczepiona. Musi odczekać tydzień od szczepienia i zostanie wysterylizowana. Myślę, że w następny weekend może już jechać do DT. Nie ten co będzie tylko następny? Przyjedzie zaraz po sterylce. Czy nici będą rozpuszczalne? Czy na trzeci dzień potrzebny będzie antybiotyk? Przed sterylką proszę wykąpcie ją. To operacja i poważna niech będzie czyściutka aby zmniejszyć ryzyko infekcji. Trzymaj się Bursztynka. Już niedługo powiesz pa pa schronisku. Quote
Ania_i_Kropka Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 Tak w następny. Jeśli DT podejmie się opieki pooperacyjnej nie ma sensu trzymać suni w schronisku. Szwy będą rozpuszczalne, Sunia antybiotyk dostanie ze sobą. Quote
wanda szostek Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 Ania_i_Kropka napisał(a):Tak w następny. Jeśli DT podejmie się opieki pooperacyjnej nie ma sensu trzymać suni w schronisku. Szwy będą rozpuszczalne, Sunia antybiotyk dostanie ze sobą. Napisz jak się antybiotyk podaje. W książeczce chyba będzie miała wpisy odnośnie odrobaczenia, szczepienia i odpchlenia. W takim razie czekam na Bursztynkę i trzymajmy kciuki, żeby bezkolizyjnie weszła do suczkowego stada. Pozostaje kwestia dojazdu suczki do mnie. Jeżeli by dojechała do czwartku do Wa-wy, to myślę, że z Warszawy do mnie zgodziłaby się dowieźć ją Ania Tygrysiczka. Jakie inne macie rozwiązania? Co proponujecie? Quote
anetek100 Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 dla nas najlepsza bylaby przyszla niedziela,gdyz ja sama niestety po warszawie i okolicach wole nie jezdzic a w niedziele mialabym towarzyszy ktorzy by mnie "wsperali" jadac lub prowadzac autko:cool3: ale jeszcze uzgodnimy.Dzis widzialam sunie wsrod innych pieskow..uwazam ze jak na jeden lub dwa dni po kwarantannie radzi sobie niezle..dogaduje sie z innymi pieskami,jest ciekawska,troche ucieka na widok ludzi ale uwazam,ze to kwestia czasu,gdyz szybko przyzwyczaja sie do osoby ktora czesto z nia jest Quote
Jagoda1 Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 A do wyjazdu mozesz z nią pospacerować;)... Quote
Ania_i_Kropka Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 Dajtusia dobrze znosi towarzystwo innych psiaków, powiem więcej towarzystwo odważnych i lgnących do ludzi psiaków ma dobry wpływ na sunieczkę. Sunia obserwuje kolegów i powoli zaczyna przekonywać się do ludzi. Kilka fotek dziewczynki: Quote
anetek100 Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 cudeńko..no moja Mama bardzo sie przywiązała do niej a teraz sobie pakulka ze wzruszenia Quote
Recommended Posts