Jump to content
Dogomania

G Ł O D N E wychudzone szczeniaki az 9! - 6 w nowych domach, Inka [']

Recommended Posts

• Replies 630
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malawaszka napisał(a):
to jak masz bardziej potrzebujących i łatwiej mają odebrać karmę to oddaj ją bo ja nie wiem kiedy nam by się udało zabrać, a tak czy inaczej dostaną ją potrzebujące psiaki

Umówmy się tak. Wiem, że ktoś od was był w Warszawie. Jeśli ta osoba może podjechać po karmę, oddam wam. Jeśli w między czasie znajdzie się ktoś równie potrzebujący, oddam karmę. Szkoda jej bowiem. Ona i tak jest po terminie, a jak tak będzie leżała, to w końcu nikomu sie już nie przyda.

Posted

Głodomory się mają świetnie - dziś kazałyśmy ograniczyć jedzonko do jednego razu dziennie bo pan się bardzo sumiennie przykładał do naszych poprzednich zaleceń i nie żałował im - zrobiły się kluski :lol:

Dziś Piankę zawiozłyśmy do DT do Krakowa - niech dziewczynka nabiera śmiałości bo ciężko je wydawać - nie boją się ludzi, ale boją się świata - po przekroczeniu bramy swojego podwórka sztywnieją, nieruchomieją ze strachu :shake: aż się serce kraja na kawałeczki i jeszcze to jak te które zostają na podwórku patrzą z wielkim pytaniem w oczach: dokąd zabierasz naszą siostrę? :placz:

Zdjęć mam tylko kilka i to kiepskie bo padało jak byłyśmy u nich. Psiaczki zostały zaszczepione.

Potrzebne pilnie domki!!!! Małe dzikuski muszą poznawać świat!!! One najbardziej by się nadawały do domków z ogródkiem - tak się wychowały, więc ciepła buda byłaby OK!

Posted

Bardzo proszę o nr konta na jakie można podesłać kaskę dla Głodomorków :-) Obiecałam stówkę po pierwszym i chciałabym się wywiązać ;-) Powiedzcie też na kiedy planujecie sterylki?

Posted

halbina napisał(a):
dobre zdjęcia do ogłoszeń konieczne!http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=115344
tu szukają psiaka:

to te które są na wątku nie są dobre??? :mdleje: lepszych już nie umiem zrobić :shake:
te psiaki nie nadają się do stróżowania - są za małe raczej - żadne z nich ONki

Fasolka napisał(a):
Bardzo proszę o nr konta na jakie można podesłać kaskę dla Głodomorków :-) Obiecałam stówkę po pierwszym i chciałabym się wywiązać ;-) Powiedzcie też na kiedy planujecie sterylki?

dzięki wielkie, już posyłam na pw
na niedzielę missieek umówiła sterylkę suki dorosłej, a młode później bo dopiero co zaszczepione zostały

Posted

malawaszka napisał(a):
towarzystwo chowało się na ganku

Dropka indywidualistka

Pianka która już w KRakowie

Markiz

Pls o adres gdzie mozna podeslac karme dla <glodnych>? Pozdrawiam, Angie :)

Posted

Są cudne :-) Dzięki za PW. Cieszę się, że tak o nie dbacie, wielki buziak!!! Stówka poszła :-) Może jakieś zabawki dla nich podesłać - mam jakieś nadmiarowe po moich psiunkach? Można na adres z PW?

Posted

możesz podesłać zabawki - zobaczymy czy malce się nauczą z nich korzystać :-) ja cały czas mam dla nich kości od Kasiatatry, ale jeszcze nie odważyłam się im dać żeby nie walczyły między sobą o nie :oops:

No i mam wieści od Pianki - jest super mądrą psinką!!! Ani razu nie załatwiła się w mieszkaniu! Szybko załapała jak się chodzi na smyczy! Zaczyna broić, a na spacerach ma duże oparcie w swoim koledze, z którym zamieszkała - Konanie :loveu: wielkim, łagodnym miśku:loveu: ależ się cieszę, że malce mimo początkowego strachu, szybko łapią, że życie poza podwórkiem też jest fajne :multi:

Posted

Szyjki mają około 35-40 cm, więc jak masz coś takiego niepotrzebnego to się przydadzą na pewno - choćby założyć malcom i niech noszą bo teraz to sztywnieją jak im się coś założy :shake:

Posted

No właśnie tak myślałam, niech się uczą ;-)
Choć z drugiej strony, mam suczynkę bardzo płochliwą od małego i jak jej założyłam pierwsze szeleczki (jeszcze w domu, na kwarantannie po szczepieniu) to biegała jak szalony królik a na pierwszym spacerze zapomniała, że je na sobie ma, było tyle innych ineteresujących rzeczy... ;-) Więc różnie to bywa z tym przyzwyczajaniem ;-)
Ale spróbujmy, im więcej bodźców w dzieciństwie tym lepiej. Posprawdzam rozmiary i wyślę jeśli takie mam :-)
Śliczne są te maluchy, nie mogę się napatrzeć :-)