Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Malusieńka, mix sznaucerka miniaturka suczka, ok. 6-8 miesięcy. przybłąkała się dziś. Ma cieczkę, prawdopodobnie pierwszą, ktoś wyrzucił. Jest prześliczna, waży ok.3 kilo. Bardzo łagodna. Beżowo-brązowa. Wielkości kota.
Była bardzo głodna, jest zabiedzona, ma słabą, zaniedbaną sierść. Kosteczki można policzyć palcami. Biegała po jezdni i wyglądała tak, jakby kogoś szukała. Na szyi ma wytartą obrożę i kółko... wyglądające jak kółko od łańcucha...

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja bardzo chętnie, tylko obawiam się o bezpieczeństwo suczydła :cool3:. Mój kotecek mógłby swoim gabarytem nieco przefasonować panieneczkę :evil_lol:. 10 kg żywej wagi coś znaczy :evil_lol:

Posted

zwierzus napisał(a):
Ania, nie mogę :placz:. Wróciłam do roboty więc nie ma mnie w domu przez cały dzień. (...)

Zwierzuś, ależ to żaden problem...
W zestawie dam Ci jeszcze Biśka. Oba psiaki nie będą się nudzić, a i kot z pewnością rozprostuje kości :lol:... jeśli zdąży :diabloti:, że o Tobie nie wspomnę, kiedy wrócisz z pracy i zobaczysz mieszkanie ;)

Posted

[quote name='malagos']Aniu, to naprawdę sliczny nabytek :multi: Tylko martwi mnie ta cieczka, czy to nie końcówka? :shake:

Odpowiem za Anię... Wygląda to na początek cieczki, przynajmniej tak twierdzi Ania, a ja nie znam się na tyle, żeby podważać Jej opinię ;)
Pewność będziemy mieć za kilka dni, kiedy powinna zacząć się interesować moimi chłopakami. Póki co, kiedy ją napastują, pokazuje delikatnie ząbki.
Wczoraj miało miejsce zabawne zdarzenie. Sunia wybiegła z domu korzystając z niedomkniętych drzwi, po czym zobaczyła trójkę wielgachnych pobratymców. Uciekała przez ogród, potem w stronę stawu, kończąc skokiem na oparcie wersalki, stojącej na werandzie.
Trzeba było widzieć spryt i tempo, w jakim czmychała przed pozostałymi czworonogami. Swoją drogą, gonitwa nie miała charakteru "kulinarnego" ;-)
Perełka (takie robocze imię otrzymała) ma już Allegro, które cieszy się sporym powodzeniem. Mam przeczucie, że już wkrótce znajdzie domek...
http://www.allegro.pl/item380560406_nie_zupelnie_york_nie_zupelnie_sznaucer_mini_.html
I jeszcze jedno... po dokładnych oględzinach wydaje się, że sunia jest bardziej w typie yorka.
Po południu postaram się nagrać krótki filmik z naszą bohaterką w roli głównej...

Posted

zulugula napisał(a):
Witam,
czy wiadomo już coś na temet domku dla pieska?

Jeszcze nie.
Pytasz z ciekawości, czy z jakiegoś konkretnego powodu?

Po 16-tej wrócę do domu i wtedy okaże się, jak Perełka zdała egzamin...
Z oczywistych względów musieliśmy ją zamknąć w letniej kuchni. Maleńka nie skarżyła się z tego powodu...
Sunia jest boska... Jest milutka, spokojna i w ogóle...
W nocy spała raz na fotelu, raz w pościeli. Nie wierciła się zbytnio. Nad ranem poprosiła delikatnie o wyprowadzenie jej za potrzebą.
Pies IDEAŁ !!!!!
Brać póki jeszcze jest na magazynie :lol:

Posted

Wróciłem...
Perełka cichutko siedziała w kuchence. Z całą pewnością usłyszała mnie, kiedy byłem pod drzwiami (celowo zachowywałem się głośno), a mimo to, nie słychać było jakiejkolwiek panicznej chęci opuszczenia "więzienia".
W środku było g......o po "kotku" ;) i sioo. Poza tymi mało istotnymi incydentami, wszystko było w idealny porządku, a raczej nieporządku, który w ciągu kilku minut zrobił tam zamknięty Bisiek. Różnica między psiakami, zauważalna gołym okiem...
Obiecany film powstanie jutro, ponieważ wujek zapomniał zabrać aparatu, a telefonem wyjdzie kiepsko. W zamian może pstryknę kilka nowych zdjęć.

Teraz o tym, jak to Kama napędziła nam (mnie i Perełce) strachu...
Nieświadomy, wypuściłem wszystkie psiaki (5 pełnowymiarowych) i jedną Perełkę, którą trzymałem na smyczy... i całe szczęście...
Kiedy Kama zobaczyła maleństwo, puściła się w jej kierunku z niezbyt dobrymi zamiarami. Ledwo zdążyłem wziąć sunię na ręce, a i tak, wstrętna Kama podskakiwała, żeby ją capnąć...
Musimy na nią uważać...

Posted

Perełka ma Allegro, dużo wyświetleń i 1 obserwatora. Jeśli to ktoś z Was, to :mad:.

Z przeprowadzonego wywiadu wynika na 90%, że malutka była na łańcuchu przy budzie... od czasu do czasu puszczana samopas po wsi. Państwo lubią sobie popić.

Szukamy dobrego, kochającego domu dla prawie yorka.

Posted

Ania-tygrysiczka napisał(a):
Perełka ma Allegro, dużo wyświetleń i 1 obserwatora. Jeśli to ktoś z Was, to :mad:. (..)

Już 3 osoby obserwują aukcję. Jeśli to któreś z Was, to :mad::mad::mad: :evil_lol:
Musi się udać...
Perełka zjadła kolację i poszła spać...