Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Saphira, byloby pieknie gdyby sie udalo... ale... jakos tak przestaje chyba wierzyc w ludzka dobroc...
A z ta kobieta z Herbow... kurcze... gdyby tylko bylo gdzie te psiska umieszczac po zabiegach... :placz: pieniadze powoli by sie zbieralo...

Posted

Lissi ! Ja myślałam żeby ją do tego przystosować. Ktoś kto ma tyle psiaków musi je kochać, a nieudolność i brak wiedzy to zupełnie inna sprawa. Wszystkiego można sie nauczyć.

Posted

[quote name='eliza_sk']Dziewczyny z Waszych na allegro mam: Morę, Fifi i Kalę - każda na 5 województw[/quote]
Wielki dzięki :loveu:, ale im więcej tym lepiej, moje też się przyda;)

Posted

Dziewczyny ! Jest pewna osoba w Szwecji, która chce zorganizować finansowanie sterylek w Polsce poprzez jakąś szwedzka fundację. Sama nie wiem dokladnie o co chodzi bo na razie osoba, która się tym zajmuje jest na urlopie i wątek stoi w miejscu. Przede wszystkim trzeba znaleźć weta, który by współpracował. Podaje link do wątku :

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=118219&highlight=pani+roma[/URL]

Posted

Gdyby udało nam się naklonić tą kobiecinę z Herbów do współpracy byłoby to z korzyścią dla psów - ona ma sporą działkę - tylko wymagałaby uprzątnięcia...i można by po wysterylizowaniu tych jej psiaków trzymać u niej psy...ale nie wiem czy to realne do zrobienia:shake:

Posted

Można by spróbować zaproponować tej kobitce pomoc..widziałam, że za czysto tam nie jest, więc na początek chociaż uprzątnięcie podwórka, odrobaczenie i odpchlenie psów itd.

Mi zdejmują to badziewie z ręki wreszcie w czwartek :cool3: no chyba, że założą mi coś nowego :evil_lol:

Posted

Pani Ania ma olbrzymie problemy z poruszaniem się, widać że nawet wstanie z łóżka i przejście kilka kroków do innego pokoju to dla niej ból nie do zniesienia:shake: A psiaki jak zwykle dokuczają, bo są niewybiegane...
Jutro ma iść do lekarza, a raczej wziąc taksówkę, bo sama by nie doszła i liczy na szybkie wyzdrowienie. W każdym razie jeszcze w takim stanie pani Ani nie widziałam:-(

Z innej beczki jeszcze napiszę ,że ogłosiłam dziś Kalę.

Posted

Poproszę moją siostrę, by zawiozła warszawaskie dary od nowego pańciostwa Nelly :cool3: prosto do p. Ani. Ewelina podaj mi na PW swoj nr tel.bo gdzieś mi się zapodział. Moja siostra Ewa skontaktuje się z Tobą. Dobrze będzie jak podjedzie gdy bedzie ktoś u p. Ani by wyprowadzić psy.

Aaaa mamy jeszcze 4 kg karmy dla kotów. Trzeba dać znać dziewczynom zajmującym się kotami.

Posted

Z Kalmą wszystko dobrze, jest juz zdrowa:lol: , ma apetyt, tylko bardzo chce do człowieka, a na działce mokro, zimno:-(.
Natomiast miałam wczoraj wieczorem chwile grozy, bo Fifi dostała biegunki , troche spanikowałam , juz jakies czarne mysli sie pojawiły. Fifunia dostała węgiel , nifuroksazyd i juz w nocy był spokój, a rano miała apetyt i jadła, więc to może tylko chwilowa niedyspozycja, może na spacerze coś porwała, bo ma takie tendencje i może nie zauwazyłam.

Saphira, nie mam teraz czasu na dokładne przeczytanie wątku o sterylkach, do którego link podałaś, ale z pobieżnego przejrzenia juz moge Ci powiedziec,że raczej nie ma na co liczyc:cool3:.

BYc może u nas jeszcze w tym roku będa dodatkowe bezpłatne talony na sterylki wydawane przez UM, bo sporo wydanych na początku roku zostało przez ludzi nie wykorzystanych. Talony sa wydawane dla wszystkich mieszkańców miasta, my miałyśmy do dyspozycji niewielką część, która juz dawno jest wykorzystana.

Jeżeli chodzi o ta kobietę z Herbów , to oczywiście bardzo przydałaby się tam pomoc, ale kto to ma zrobić???
Na naszej działce, gdzie przechowujemy psy, budy sa przez nie zrujnowane, zepsuty dach w największej, z innych wygryzione ocieplenie, nie ma furtki z prawdziwego zdarzenia, dużo robót, które by wymagały jakiejś męskiej ręki i nie ma kto tym sie zająć . Ewira sama nie ma na to czasu i siły, ja też.
Dlatego trochę czarno widzę robienie porządków u tej kobiety.

Na razie potrzebna jest osoba z samochodem, która na godz. 9 rano zawiozłaby sunię z Herbów do weta i zabrała ja z powrotem o godz. 11.
Jeżeli ktos się zgłosi, ja ustalę termin .
Ja niestety nie moge w tej chwili wziąc urlopu.

Posted

Ja to nawet nie mam juz urlopu do wykorzystania... Kurcze...a z tymi naprawami... pogadam z moim TZ-tem bo on potrafi rozne takie rzeczy robic, ale nie gwarantuje niczego bo on do 20.00 pracuje... 30.09 ma obrone to moze raczej potem. no ale zobaczymy... szkoda ze nie mamy zadnego meskiego wolontariusza.

Posted

Bardzo się cieszę,że z Kalma wszystko ok:loveu:
Tylko teraz domek by się przydał:oops:
Dla niej i dla Brimy oraz całej reszty naszych psiaków;)

Posted

Nie przejmuj się Erka ! Ja pomyślałam, że jak tej kobiecie nie przeszkadza 20 psów, to jak od czasu do czasu byście jakiegoś biedaka dorzuciły to moze w zamian za karmę i odpchlenie zaoferowalaby tymczas... Jak nie , no to trudno. Ciekawe ile kosztowałoby wynajęcie takiej posesji na m-c ?

Posted

Dogo się łaskawie zlitowało i nie wywala mnie :)
Super że z Kalmą dobrze , szkoda tylko ze bidulka musi marznąć na tej działce :( Próbowałam załatwić jakieś DT w Myślenicach ale kiepsko mi to idzie ;(

Posted

Magda już wysyłam Ci pw.. napiszę Ci tam wszystko łącznie z nr telefonu ;)

przydałaby się na działce naszej jakaś furtka taka lepsza z jakimś normalniejszym zamykaniem :lol:.. my próbowaliśmy ją jakoś udoskonalić, naprawić udało się tylko na tyle, że nie trzeba jej dźwigać tylko luźno się otwiera..trzeba by pomyśleć nad jakimś zamykaniem, tylko w jaki sposób to tam zrobić? :roll:

Posted

[quote name='erka']
[IMG]http://img208.imageshack.us/img208/9821/moraplakacikwe8.jpg[/IMG]

[URL="http://imageshack.us/"][IMG]http://img221.imageshack.us/img221/6333/080919suniazczarnowa1kq4.jpg[/IMG][/URL]

Domeczek pilnie potrzebny !
[/quote]

Podnosimy psiuny i wąteczek w górkę !

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...