eliza_sk Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 [B]MORA[/B] (małopolska, świętokrzyskie, mazowieckie, dolnośląskie, śląskie): [url]http://www.allegro.pl/item424545821_mora_mloda_owczarek_mix_wyrzucona_jak_smiec.html[/url] [B]MAŁY[/B] (małopolska, świętokrzyskie, mazowieckie, dolnośląskie, śląskie): [url]http://www.allegro.pl/item424535290_maly_1_roczny_psiak_za_2_dni_spotka_go_smierc.html[/url] [B]SAFIRA [/B] (małopolska, świętokrzyskie, mazowieckie, dolnośląskie, śląskie): [url]http://www.allegro.pl/item424531312_safira_mloda_sunia_rasowy_jamnik_porzucona.html[/url]
betel Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 No, dzień pełen niedobrych wieści i nerwów. Dobrze ,że Mora zabezpieczona. A nie wiecie, co z biednym Dingusiem Ereczki, to taki fajny i już nie najmłodszy psiak. Mam nadzieję,że nie straci oka:shake: Widzę , że Eliza zrobiła Allegro Morze, więc nie bedę jej dublować.
eliza_sk Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 [quote name='betel'] Widzę , że Eliza zrobiła Allegro Morze, więc nie bedę jej dublować.[/quote] Zrobiłam przed chwilką, bo dopiero do kompa siadłam. Betelku nie pisz w aukcjach "proszę nie licytować " i że "zastrzegam sobie prawo do ...." Z tego powodu usunęli mi 135 aukcji, bo ktoś podkablował, że zawierają zapis niezgodny z regulaminem :mad:
betel Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 Wiem , Elizko, ale mnie do tej pory nie usunęli , a już zdarzyło mi się , że ludzie licytowali albo wciskali "kup teraz" :mad:, więc nie mam wyboru!!!!! [COLOR=lime][COLOR=seagreen]Czy ktos wie, czy warto wystawiać jeszcze te psiaki , bo u mnie "wiszą ", a w pierwszym poscie ich nie ma[/COLOR]:roll:;[/COLOR] [URL="http://www.allegro.pl/item422703444_reks_psiak_dla_osoby_samotnej_i_nie_tylko.html"][COLOR=#505050]Reks - psiak dla osoby samotnej i nie tylko[/COLOR][/URL] ( on jest wystawiony z adresem Fiony) [URL="http://www.allegro.pl/item422697791_sarenka_mlodziutka_sunia_dom_bardzo_pilny.html"][COLOR=#505050]Sarenka- młodziutka sunia. Dom bardzo pilny!!![/COLOR][/URL] [URL="http://www.allegro.pl/item419044690_przemily_antek_opiekun_dzieci_szuka_domu.html"][COLOR=#2040ab]Przemiły Antek , opiekun dzieci szuka domu!!!![/COLOR][/URL] ( też od Fiony)
ewelinka_m Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 Andziu chodzi o tego "mojego" bokserka? Dziś wreszcie spotkałam moją sąsiadkę (bo tak to ciagle mnie nie ma w domu:oops:) na spacerku i wypytałam się dokładnie o niego. Otóż, on był u jej teścia na stoku gdzie go znaleźli, na smyczy tak średnio chodził, ciągnął strasznie, kiedyś przewrócił 90 kg przypakowanego :razz: chłopa, podejrzewa, że teść mógł się napić i poprostu pies mu się wyrwał a raz mu się to zdarzyło :mad: musiał go wtedy zgarnąć schron, a teraz nie ma jak go tam wziąć :-( boimy się powtórki tej sytuacji, no i ten teść chyba za chętny nie jest :shake: sąsiadka moja wzięłaby go gdyby tylko miała możliwość, ale ma psa nota bene znajdę, która w zeszłym roku znalazłyśmy przed blokiem. A jego zdjęć ja miałam tylko te 3 i tyle mu zdążyli zrobić :-( betelku te psiaki nadal czekają na domy. p.s Betel Kropulca już można zdjąć
Trinity36 Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 [quote name='ewelinka_m']okropne wieści :placz: dziś rano wzięłyśmy z powrotem Morkę na działkę, nie mogła zostać u p.Ani Erka z Krystyną pojechały wziąć ją do hoteliku... przyjeżdżają, a sunia była zapięta żeby znowu nie wyskoczyła, a tu jej nie ma.. zerwała sie znowu z łańcucha, okazało się, że wyskoczyła z działki i uciekła gdzieś dalej, przy okazji rozwalając sobie bok :placz: bidulka siedziała wystraszona... musiała być zszywana, teraz jedzie do hoteliku :placz:[/QUOTE] O boże.. Rozmawiałam z Erką w piątek nt. Mory, ale poniewaz całą sobotę i niedzielę siedzę po 10 godzin na szkoleniu nie mogłam jej wziąć na te 2 dni :(:( Biedna psina.. Ile kosztuje doba w hoteliku? Czy to ten na Kaczowej?
betel Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 [I]"p.s Betel Kropulca już można zdjąć"[/I] Ewelinko, czy masz na myśli sarenkę:roll:???
Trinity36 Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 [quote name='betel'][I]"p.s Betel Kropulca już można zdjąć"[/I] Ewelinko, czy masz na myśli sarenkę:roll:???[/QUOTE] Chyba raczej nie, Sarenka jest przecież u Karoli w DT.. Dalej szuka domku.
erka Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 Nie mam siły nawet pisać , po 22 wrociłam od weta z Dingusiem, z jedynej lecznicy całodobowej, więc kolejka okrutna, a wogóle to dopiero wróciłam od rana do domu po tych wszystkich akcjach z psami. Rana wygląda fatalnie , w dodatku nie można jej było juz zszywac , bo prawdopodobnie to zdarzyło się wczoraj, albo dzisiaj rano i na szycie już za późno,została tylko oczyszczona i dostał leki. Ugryzienie w fatalnym miejscu, tuż nad gałką oczną, chyba nie jest uszkodzona , ale nad nią olbrzymia dziura, wszystko opuchniete, więc na razie nie wiadomo , jak będzie z oczkiem. Dinguś był tak przerażony,że musiałam go wnosic i wynosić o d weta, bo się rozpłaszczał i ani kroku. Myśłałam ,że to juz koniec tego feralnego dnia, ale skąd:angryy:. Przed 23 dzowni do mnie ewelinka_m,że jej piesek się dusi i wymiotuje, jedzie z nim do weta. Zbliża się 24, mam nadzieję,że juz nic więcej sie nie wydarzy:cool3:. Mam dość!:diabloti:
Rudzia-Bianca Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 :placz: wszędzie tylko złe wieści :( biedne te psiska strasznie :placz:
eliza_sk Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 Co za fatalny dzień :placz: Ewelinko odezwij się do nas. Mora ma 1 obserwatora na allegro.
ewelinka_m Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 Betel chodziło mi o tego malca: [URL]http://www.allegro.pl/item418081221_3_5_miesieczna_kropka_uwiazana_do_drzewa_w_lesie.html[/URL] a z moim Spaikusiem już lepiej.. chociaż co jakiś czas pokasłuje :shake: dostał jakieś 3 zastrzyki, pan go obejrzał z każdej strony i nic nie stwierdził, nie wiadomo więc od czego to :-(
DuDziaczek Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 Ewelinka moj tez raz tak mial okazalo sie ze cos zjadl co wywolalo silna reakcje alergiczna. :-( Trzymaj sie no i Kielce na pierwsza!!!;)
ewelinka_m Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 [quote name='DuDziaczek']Ewelinka moj tez raz tak mial okazalo sie ze cos zjadl co wywolalo silna reakcje alergiczna. :-( Trzymaj sie no i Kielce na pierwsza!!!;)[/quote] na zawał nie zeszłam jeszcze :cool1: choć było blisko po całym wczorajszym dniu dobrze, że już się skończył, mam nadzieję że więcej takich nie będzie :mad:
betel Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 Mam nadzieję, że rana Dingusia zagoi się i oko będzie w porządku. Współczuje Ci Erko , bo nie dość, że się udenerwowałaś, naczekałaś, to jeszcze musiałaś się natragać , to przecież kawał psa. A gdzie on jest teraz??? Ewelinko , Ty też miałaś dzień nie do pozazdroszczenia, może rzeczywiście Twój psiak zareagował na coś alergicznie, przypomnij sobie, co jadł tego dnia. Może waro byłoby zrobić mu prześwietlenie płuc. Trzymam kciuki za wszystkie chore psiaki, oby jak najszybciej wyzdrowiały. Zaraz będe dodawać nowe fotki do allegra pasiaków Erki i chyba wstawię tez kilka nowych zdjeć do Taszy i Birmy i wymienie miniatury , bo te juz sie opatrzyły.
betel Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 Zrobiłam zmiany w fotkach i dałam nowe miniaturki, oby pomogło. Ps.A mojej Brysi coś się stało w oczko , mruży i ma podpuchnięte. Przemywam jej rumiankiem , zobaczymy jutro, co dalej
erka Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 Jutro po południu muszę pojechać z Dingusiem na kontrolę do Czterech Łap. Czy ktoś z samochodem mogłby pomóc go zawieźc? Rana wygląda fatalnie, cieknie ropa, prosiłam dozorcę,żeby mu jeszcze przemył, ale czy on to zrobi:cool1:.
andzia69 Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 Erka - czy udało ci się skontaktować z pania Agnieszką w sprawie Murki?
erka Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 Bardzo prosze dalej o ogłaszanie Mory, pani Agnieszka jej nie weźmie. Nie wiem dlaczego chciała ja oglądać, skoro ma sukę malamuta i chyba chciała psa w podobnym typie. Mora waży 18, 5 kg, może trzeba umieścić to info w ogłoszeniach, bo ona wygląda na zdjęciach na dużego On-ka, a przeciez taka mała doskonale nadaje sie do mieszkania w bloku.
betel Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 [CENTER][IMG]http://photos01.allegro.pl/photos/oryginal/417/42/87/417428736[/IMG] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=red]Erka , potrzebuje na jutro ( po południu) transportu do "Czterech łap" dla pogryzionego Dingusia[/COLOR][/SIZE][/FONT][/CENTER]
eliza_sk Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 [quote name='erka']Bardzo prosze dalej o ogłaszanie Mory, pani Agnieszka jej nie weźmie. Nie wiem dlaczego chciała ja oglądać, skoro ma sukę malamuta i chyba chciała psa w podobnym typie.[/quote] Zrobiłam jej allegro na 5 województw, ma 1 obserwatora.
saga_86 Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 Ja mogę pomóc w samej lecznicy jakby były trudności z poradzeniem sobie, mieszkam blok obok.
Recommended Posts