Eruane Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 Właśnie dostałam informacje, że Reksik z pierwszej strony to nie Reksik tylko Reksika. Jest na działce u p. Ani i to sunia. Jakby ktoś mógł sprawdzić to info przy okazji, będę wdzięczna. Nadal też szuka domu Misiek kaukazowaty, średni na wielkość. A Figa jest przepiękna. Od-Nowa ma taki sam gust jak ja.
ewelinka_m Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 Eruane będziemy tam na działce z sagą w niedzielę, także sprawdzimy i zrobimy nowe zdjęcia ;)
Linssi Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 Ja oglaszalam Reksika... szkoda ze nikt nie dzwonil o nia... Ewelinko, czy psiaki na dzialce i u p.Ani maja ocieplone dobrze budy? Bo zapowiadaja -20 stopni w nocy u nas przez najblizszy tydzien! Jak cos trzeba tam zadzialac to mow, to zanim zlapie taka niska tempretarura to cos pokombinujemy
ewelinka_m Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 na działce na seminaryjskiej budy są porządnie ocieplone! nie wiem natomiast jak sytuacja ma się na działce u p.Ani w tym momencie, ale zapytam w neidzielę p.Anie o budki i dam znać.Ale wydaje mi się, że nie są ocieplone :shake: w wakacje przynajmniej ocieplone nie były.
ewelinka_m Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 Jest super, genialny domek dla Kamyczka ;) Pani bardzo sympatyczna, odpowiedzialna. Pani w kielcach będzie dopiero 20 stycznia, kawał czasu a szkoda, żeby marznął Kamyk na działce. Dlatego szukamy transportu do Ostrowca Świętokrzyskiego coby Kamyczek mógł pojechać juz! :multi:
betel Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 [quote name='Od-Nowa']o jaka szczęśliwa tam ;) piękna sunia! dodam ją do swoich ogłoszeń[/QUOTE] Też podobna do Twojego Liruta:evil_lol: - tylko uszy kłapciaste i "cięższa" sylwetka
betel Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 [quote name='ewelinka_m']Jest super, genialny domek dla Kamyczka ;) Pani bardzo sympatyczna, odpowiedzialna. Pani w kielcach będzie dopiero 20 stycznia, kawał czasu a szkoda, żeby marznął Kamyk na działce. Dlatego szukamy transportu do Ostrowca Świętokrzyskiego coby Kamyczek mógł pojechać juz! :multi:[/QUOTE] Ostrowiec niedaleko - może ktoś by się wybrał a przy okazji mógły wpaść do mnie na herbatkę i przeprowadzić kontrole poadopcyjną;):lol:
mag.da Posted January 2, 2009 Author Posted January 2, 2009 [B]Viris[/B] pisała wczoraj, że jechała z Ostrowca do Kielc, może częściej jeździ?
saga_86 Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 A to Kamyczkowi się trafi:multi: Tylko jakiś trasnport by się przydał, mrozy teraz niesamowite a mają być jeszcze większe:shake:
Od-Nowa Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 betel - ano podobna ;) a gust z Eruane mamy podobny, bo ona choć się nie chwali, posiada liczną wilczastą gromadkę :evil_lol: takie Liruty krótkołape :p więc sentyment wielki za tym idzie ;) brawa dla Kamyczka :multi::multi::multi:
ewelinka_m Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 już piszę do Viris, ale jeśli nie jedzie w najbliższym czasie rozważam zawiezienie go osobiście busem, szkoda żeby marzł na działce kiedy domek czeka :shake:
andzia69 Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 super, ze Kamyczkowi sie uda:multi: Do mnie dzwoni ostatnio sporo osób o Monę (ukazało sie ogłoszenie papierowe w Wyborczej na tamtym terenie)...ale jacys tacy...niezdecydowani - więc proszę o e-maile, wysyłam wszystkie nasze biedy i...cisza:-(
ewelinka_m Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Kamyczka prawdopodobnie w drogę do nowego domku zawiezie Viris :loveu::loveu: po weekendzie.
Eruane Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Dostałam info, że właśnie przed chwilą jacyś ludzie przywieźli do schroniska dwa owczarki niemieckie. Jeden starszy jest z powodu wieku już usypiany. Drugą 5-latkę zabrali jeszcze, ale pewnie za pół godziny z nią wrócą. Zabrali, bo znajoma robiła im aferę i powiedzieli, że jeszcze popytają o dom dla niej, ale zaznaczyli, że jutro wyjeżdżają, więc nie ma szans. Jeśli ktoś może jakoś pomóć podaję nr. tel. do właścicieli 516006956, ale sądzę, że wydobywać będzie trzeba ją ze schroniska, że oni mimo całej gadki i tak ją tam przywiozą. :-( :-( :-(
Eruane Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 No i znów dostałam sprzeczną wiadomość, że Reksik to Reksik , nie Reksia. :roll: Tak więc wolę poczekać na info od Ewelinki.
Eruane Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Ta sunia owczarek niemiecki jest już w schronisku.:-( Jak to pan ujął - wyjeżdża i robił porządki. :angryy: :mad:
ewelinka_m Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 mag.do zeedytuj w 1 poście, Nika jest już po sterylizacji.;) Właśnie wróciłam z nią ze spacerku i jestem nią ogroomnie zauroczona. :loveu: Ona jest niesamowita, dzisiejszy spacerek odbył się w ogóle bez najmniejszego szarpnięcia, wcześniej ciągnęła jak parowóz :razz: Teraz już w ogóle też nie boi się obcych, jest bardzo kontaktowa, wesoła. Na spacerku biegałyśmy jak szalone, ja co prawda troche latałam:diabloti: bo ślisko strasznie na psich górkach a że miałam śliskie buty to z górki leeeciałam, pod górkę również łatwo nie było, ale to Nika mnie wtaczała na górę:loveu: spusczona bardzo ładnie przychodzi na każde zawołanie.
Linssi Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Jesli Viris nie da rady, to ja zawioze Kamyczka. Nie ma sensu zeby Ewelinka tlukla sie busem. Ale za to moze jechac ze mna :evil_lol:
ewelinka_m Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 jest też jeszcze inna opcja, ale o tym będę wiedzieć jutro jak się powiedzie :p a na czas tych najgorszych mrozów kilka psiaków z działki tj. Klementynka, i 3 szczeiory mają zapewniony dt!! u siostry Maji75 :multi::multi:
ewelinka_m Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 [quote name='Linssi']Ufff to kamien spadl mi z serca. Bo caly czas sie zastanawialam jak te male bidy wytrzymaja te mrozy :shake: Dziekujemy siostrze Maja75 :loveu:[/quote] w sumie to tak nie dokońca u siostry Maji- Ewy, ale prawie, że :lol:
Linssi Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Ufff to kamien spadl mi z serca. Bo caly czas sie zastanawialam jak te male bidy wytrzymaja te mrozy :shake: Dziekujemy siostrze Maja75 :loveu:
ewab Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Ciotki, a domek dla Kamyczka dobrze sprawdzony. Po doświadczeniach Frania już dmucham na zimne.
andzia69 Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Ewelinka - kiedy będziesz na działce u p. Ani? potrzebne mi są aktualne zdjecia i info o Monie...ona na pewno się zmieniła - te zdjęcia co mamy są przecież z lata... Jest pani z Krakowa sunia zainteresowana - bardzo sensowna pani - ale mówiłam jej, ze to stare zdjecia i sunia troszkę urosła...powiedziałam, ze skombinuję jej nowe zdjęcia.... pani jest zapaloną "kamerzystką" wiec potrzebuje psa, który z nia razem przemierzac będzie ziemię w poszukiwaniu ciekawych tematów:p...no ale musi też robic za psa - tzn pilnować swojej pani jak pani będzie coś tam filmować:evil_lol: nie wiem czy Mona się nadaje...:cool3:
Recommended Posts